Maniske jau visiems suprantamai 1,7kalbejo, labai aiskiai, o 2 tai be jokiu sveplavimu

Manoji dar netaria.

Mano mazei 3.5m bet dar netaria R

R normaliai pradejo tart na kazkur 4 metu

Budamas 3.5 metuku
bet is ipratimo-pasimaivimo kartais netaria kai kuriuose zodziuose R raidele

bet is ipratimo-pasimaivimo kartais netaria kai kuriuose zodziuose R raidele

Nezinau kodel kai kuriu zodziu raide R sako graziai,kitu zoziu nesako su R,gal bud del minkstumo ar kietumo tos raides.Bet kaip kalbejau ir kalbu kaip su suaugusiuoju,tik gal "suprastejo"kalba,kai darzelyje dabar vyriausias patapo tarp mazyliu,dar tik pradedanciu kalbeti..

Mano mazutei dabar R raides periodas. ja taria labai aiskiai, kai kur net pabreztinai.

o mano sunus taria ta R, bet neteisingai.. tokia kaip prancuzishka.. nzn kaip apibudint kitaip
kalbet pradejo lb anksti ir kalba laabai daug, bet ne visas raides dar moka.. tarkime L ir minksta (lempa, o langas negali)..
ar reiketu kreiptis pas logopeda? ar dar peranksti ir dar savaime pasitaisyt?

ar reiketu kreiptis pas logopeda? ar dar peranksti ir dar savaime pasitaisyt?

Jei taria gomurinį garsą (ne raidę) R, tai būtinai reikia kreiptis pas logopedą. Paskui įsitvirtins ir bus labai sunku išmokyti taisyklingo garso tarimo. Jei minkština garsus, turbūt ilgai čiulpėt čiulptuką. Liežuvėlis priprato būti pakeltas ir jį gražinti į vietą bus ne taip lengva.
maniskei siuo metu 3 m.9 men.,R raides dar netaria
siaip kalba labai gerai viska jau seniai

Maniskiui 4.5 m . Bet dar neistaria R raidytes. Kazin ar reiketu sunerimti, gal pasikonsultuoti su logopedu