Mums 3metukai ir 4 men., bet tos stebuklingos R dar nera..........
Dukrytė R raidelę pradėjo tarti 2metų6mėnesių
taip keista girdėti iš jos, tai dabar mėgstamiausi žodžiai su šia raidele

Mano dukryte 4,5 metu pradejo tarti R raide, pries pusmeti irgi pergyvenau jau zadejau nuo 5 metu vest pas logopeda, taciau sia vasara staigiai be jokiu mokymu be nieko ir net visai netycia pastebejau kaip taria R.
Taip kad mamytes nepergyvenkit ateis laikas ir vaikuciai prades tarti ta sunkia R, nors ir vieni anksciau kiti veliau
Taciau jei vaikas svepluoja ar daugely zodziu taria sunkiau ar neiskiai tada zinoma logopedas nepakenks...

Mano vyresnioji R tarė iš karto, nebuvo taip, kad neištartų...
O mažajai 2,9 metai ir kol kas netaria, visur L
O mažajai 2,9 metai ir kol kas netaria, visur L

mano mazei greit 5, tai pradejo tarti gal pries menesi. Pernai lankem logopedo pamokeles, bet nepadejo, tai sake vaikams dar leidziama iki 5 metuku neistarti... ntai manoji pradejo tarti be kitu pagalbos
ir dabar net keista girdeti kaip graziai pabrezia R raidyte

Kaip logopedė dažnai susiduriu su tokiu pasakymu: logopedė nepadėjo, pati ištarė. Galiu pasakyti, kad logopedė padėjo išmankštindama artikuliacinį aparatą, lavindama foneminę ( kalbos garsų skyrimą) klausą. Kai artikuliacinis aparatas išlavėjo, vaikas ir ištarė garsą!!! R. Ir nebūtinai logopedas turėjo būti šalia. Dažnai vaikas ištaria garsą R atostogų metu po ilgo ir kruopštaus logopedo darbo. Tik laurai tenka pačiam vaikui. Atsiprašau už įsikišimą. Ir dar kartą kartoju - vaikai taria GARSUS. Raidės yra rašomos.
[quote=Vėta,2010 10 06, 00:36]
Kaip logopedė dažnai susiduriu su tokiu pasakymu: logopedė nepadėjo, pati ištarė. Galiu pasakyti, kad logopedė padėjo išmankštindama...
As pritariu mano dukra pradejo tarti r kai buvo kokie 4 gal. Aciu logopedei, pati tikrai nebuciau ismokiusi, be to kai darzeli pradejo eiti pas logopede tai daug sklandziau ir rislau kalba. aciu siems pedagogams
Kaip logopedė dažnai susiduriu su tokiu pasakymu: logopedė nepadėjo, pati ištarė. Galiu pasakyti, kad logopedė padėjo išmankštindama...
As pritariu mano dukra pradejo tarti r kai buvo kokie 4 gal. Aciu logopedei, pati tikrai nebuciau ismokiusi, be to kai darzeli pradejo eiti pas logopede tai daug sklandziau ir rislau kalba. aciu siems pedagogams

Mano dukryte R pradejo tarti kai jai buvo 4metukai,bet mes lankemes pas logopeda,taciau del tos raideles jos labai nelauze,sako tai ivyks savaime,pamazu.Taip ir buvo

maniskei tuoj bus trys
r garsa taria kuo puikiausiai,taciau kai jis buna tarp balsiu

3 metu savaime gavosi,be logopedo pagalbos,tiesiog viena diena pasake zodi su R
Sunus kazkaip savaime visus garsus pradejo tarti graziai ir beveik iskart taisyklingai, pas logopeda lankytis neteko, o va mazoji keturmete sese su R nedraugauja, nebent kartais svariau istaria tam tikruose balsiu ir priebalsiu deriniuose... Matysim, kaip cia bus, gal reikes ir logopedo.