Įkraunama...
Įkraunama...

R raidė

Mums 3metukai ir 4 men., bet tos stebuklingos R dar nera..........
Atsakyti
Vienas nuo 1 m pradėjo kalbėti, kitas nuo 1,5 m, o visas raides tarė kaip reikia.
Atsakyti
Dukrytė R raidelę pradėjo tarti 2metų6mėnesių bigsmile.gif taip keista girdėti iš jos, tai dabar mėgstamiausi žodžiai su šia raidele lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano dukryte 4,5 metu pradejo tarti R raide, pries pusmeti irgi pergyvenau jau zadejau nuo 5 metu vest pas logopeda, taciau sia vasara staigiai be jokiu mokymu be nieko ir net visai netycia pastebejau kaip taria R. 4u.gif Taip kad mamytes nepergyvenkit ateis laikas ir vaikuciai prades tarti ta sunkia R, nors ir vieni anksciau kiti veliau smile.gif Taciau jei vaikas svepluoja ar daugely zodziu taria sunkiau ar neiskiai tada zinoma logopedas nepakenks...
Atsakyti
Mano vyresnioji R tarė iš karto, nebuvo taip, kad neištartų...
O mažajai 2,9 metai ir kol kas netaria, visur L cool.gif
Atsakyti
mano mazei greit 5, tai pradejo tarti gal pries menesi. Pernai lankem logopedo pamokeles, bet nepadejo, tai sake vaikams dar leidziama iki 5 metuku neistarti... ntai manoji pradejo tarti be kitu pagalbos thumbup.gif ir dabar net keista girdeti kaip graziai pabrezia R raidyte biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrulka3: 04 spalio 2010 - 11:58
Kaip logopedė dažnai susiduriu su tokiu pasakymu: logopedė nepadėjo, pati ištarė. Galiu pasakyti, kad logopedė padėjo išmankštindama artikuliacinį aparatą, lavindama foneminę ( kalbos garsų skyrimą) klausą. Kai artikuliacinis aparatas išlavėjo, vaikas ir ištarė garsą!!! R. Ir nebūtinai logopedas turėjo būti šalia. Dažnai vaikas ištaria garsą R atostogų metu po ilgo ir kruopštaus logopedo darbo. Tik laurai tenka pačiam vaikui. Atsiprašau už įsikišimą. Ir dar kartą kartoju - vaikai taria GARSUS. Raidės yra rašomos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 05 spalio 2010 - 22:36
[quote=Vėta,2010 10 06, 00:36]
Kaip logopedė dažnai susiduriu su tokiu pasakymu: logopedė nepadėjo, pati ištarė. Galiu pasakyti, kad logopedė padėjo išmankštindama...

As pritariu mano dukra pradejo tarti r kai buvo kokie 4 gal. Aciu logopedei, pati tikrai nebuciau ismokiusi, be to kai darzeli pradejo eiti pas logopede tai daug sklandziau ir rislau kalba. aciu siems pedagogams aciuks.gif
Atsakyti
Mano dukryte R pradejo tarti kai jai buvo 4metukai,bet mes lankemes pas logopeda,taciau del tos raideles jos labai nelauze,sako tai ivyks savaime,pamazu.Taip ir buvo ax.gif
Atsakyti
maniskei tuoj bus trys 4u.gif r garsa taria kuo puikiausiai,taciau kai jis buna tarp balsiu 4u.gif
Atsakyti
3 metu savaime gavosi,be logopedo pagalbos,tiesiog viena diena pasake zodi su R
Atsakyti
Sunus kazkaip savaime visus garsus pradejo tarti graziai ir beveik iskart taisyklingai, pas logopeda lankytis neteko, o va mazoji keturmete sese su R nedraugauja, nebent kartais svariau istaria tam tikruose balsiu ir priebalsiu deriniuose... Matysim, kaip cia bus, gal reikes ir logopedo.
Atsakyti