na aš asmeniškai neturiu tokios patirties, tikiuos tik kolkas

bet artimieji vis dėlto kad ir kaip mes tai norėtumėm paneigt yra svarbūs mūsų gyvenimuose... paprastas pavyzdys, MB yra savo mamos vaikas iš pirmos santuokos, kiti su antru vyru, tiek tėtis - patėvis tiek jo šeima jį priėmė kaip savą, ir santykiai su jais nuostabūs, tuo tarpu mamos artimieji visą gyvenimą gailėjo jo betėvio

o sesuo, kuri jaunesnė už jį vos porą metų nekenčia jo tikrąja to žodžio prasme ir niekada to neslėpė tiesiog jai nuo vaikystės įsikalė, kad jis jai netikras brolis, nes tėvai tuo metu gyveno pas mamos tėvus

gyvenimo tragedija ji pati ištekėjusi už vyro, kuris turi vaiką iš pirmos santuokos ir nepripažįsta jo egzistavimo, visaip kaip bando tą vaiką išstumt iš vyro šeimos - kad nebendrautų ne tik vyras, bet ir jo artimieji... po truputį pradeda griūt jos pačios santuoka jai, bet ... ir čia kai vaikas tik nuo kito tėvo... kažkada kai nesisekė susilaukt vaikų ir MB pasakė savo šeimai apie planuojamą įvaikinimą - jo šeima iš mamos pusės šoko prieš, lieoė palikt tą bergždžią kalę - mane, nors problemos buvo iš MB pusės, jo tėvo - patėvio šeima mus palaikė visu šimtu procentų
mano pusbrolis turi įsivaikinęs vaikučius jo tėvai iki šiol giminėms meluoja, kad antrasis jų pačių, nes paimtas buvo tik poros mėnesiukų, neseniai jų šeima iširo, žmonai liko mažasis, didysis tėčiui - artimieji nebendrauja neu su juo nei su vaiku - liepia grąžint į vaiknamį - kaip jaustis vaikui, kai nebegali nuvažiuot pas senelius, pas pusseserę, kaip jaustis tėvui kai liko vienas nes artimieji nusisuko...
pamąstom su MB apie vaikutį iš vaikų namų - tik kol kas neradom sprendimo ką daryt su MB šeima, kaip reiks vaikams paaiškint, kad va tuos myli, o tavęs ne - nes ti įvaikintas, slėpt niekada ir neplanavom... nebedraut

tada kaip paaiškint dukrai ir būsimam mažyliui kodėl jie nebeturi matytis su seneliais, nes tie nepripažįsta jų broliuko ar sesutės
nežinau... kažjkada buvau labai kategoriška šiuo klausimu... atrodė nebendrausi ir viskas, dabar nežinau... gal atsiras kas galės pasidalint patirtim ar duos patarimų, nes jų reikia ir mums