Įkraunama...
Įkraunama...

Tušonkė

sveiki,
gal kas žinote receptų, kaip daromi žuvies konservai naminiu būdu (taip vadinama "Tušonkė" smile.gif )
labai dėkoju už jūsų pasiūlymus

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 03 gegužės 2005 - 17:13
as irgi ieskau visur, kaip pasigamint ne tik zuvies, bet ir mesos konservu..... deja labai nesekmingai verysad.gif nejaugi niekas neturit receptelio?
Atsakyti
Sveikos,
žuvies niekada nedariau,bet kažkur skaičiau,kad mažas žuvytes "tušina"
svieste pečiuj 12 val.(tada išsitroškina ašakos).Manau,kad tai galima padaryti ir orkaitėj,o po to uždaryti stiklainiuose.
Mėsos konservus mes darom,pabandysiu prisiminti. Supjaustai mėsa nedideliais kubeliais(nykščio storio),dedi į puodą,įpili vos vos vandens (kad pradžioje neprisviltų) ir troškini.Ilgai.Iš prieskonių : pipirai ir druska. Turėtų būti gana riebu,nes pilant į iškaitintus stiklainius,viršutinis sluoksnis turi būti riebalų.Užsuki,atšąla ir dedu į šaldytuvą.Teta taip uždarinėja ir kotletus(tik į juos nededa kiaušinio).
Kažkada taip uždarinėjom ir kalakutieną,o kadangi buvo per mažai riebalų,užpilinėjom kiaulienos.Jei kas neaišku,klauskit .
Atsakyti
As i canakines dedu mesos, bulviu morku, agurku, svogunu, siek tiek vandens prieskoniu ir valandziuke kepu orkaiteje, labai greita ir gardu
Atsakyti
Matau, kad seniai užvesta tema, bet gal kam prireiks.
Žuvies konservai
Nuvalytas per naktį pamarinuotas su druska ir prieskoniais (1 valg. ašukštas druskos 1 kg žuvies) žuvis pakepiname trumpai keptuvėje su aliejumi. Įstiklainius ant dugno dedame lauro lapą, pipiriukų, tarkuotų morkų ir žiedais pjaustyto svogūno, ant viršaus apkeptą žuvį ir vėl morkų ir svogūno. 0,5l stiklainiukui užpilti 4 valg. šaukštus aliejaus. Stiklainiukų neprikimšti labai standžiai, nes kepant išbėgs skystis. Pripilame vandens, kad iki kakliuko liktų per porą pirštų laisva, pridengiame dangteliais, tk neužsukti. Dedame į skardą ir į orkaitę 3-4 val. priklausomai kaip kepa orkaitė. Kas 0,5val patikrinti, jei skystis išbėgo, dapilti ir porą kartų pakeisti skardos puses, t.y. apsukti skardelę. Ištraukus iš orkaitės, užsuku dangteliais ir atvėsusius į šaldytuvą. Skanu, kauliukai suminkštėja essen.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2005 06 29, 12:10)
Sveikos,
žuvies niekada nedariau,bet kažkur skaičiau,kad mažas žuvytes "tušina"
svieste pečiuj 12 val.(tada išsitroškina ašakos).Manau,kad tai galima padaryti ir orkaitėj,o po to uždaryti stiklainiuose.
Mėsos konservus mes darom,pabandysiu prisiminti. Supjaustai mėsa nedideliais kubeliais(nykščio storio),dedi į puodą,įpili vos vos vandens (kad pradžioje neprisviltų) ir troškini.Ilgai.Iš prieskonių : pipirai ir druska. Turėtų būti gana riebu,nes pilant į iškaitintus stiklainius,viršutinis sluoksnis turi būti riebalų.Užsuki,atšąla ir dedu į šaldytuvą.Teta taip uždarinėja ir kotletus(tik į juos nededa kiaušinio).
Kažkada taip uždarinėjom ir kalakutieną,o kadangi buvo per mažai riebalų,užpilinėjom kiaulienos.Jei kas neaišku,klauskit .


mmm...skanu thumbup.gif reikes pabandyti
Atsakyti