
nu šakes ar yra dar kam tokia patirtis dėl picos miltu????

QUOTE(Lera @ 2008 05 24, 12:52)
jep - fritiurinei, smagu, kad patiko

QUOTE(JoanaS @ 2008 05 24, 12:53)
net nežinau, kodėl nesigavo
gal ne taip ką dariau, pirmą kartą kaip ir pavyko tarkim, nors ne taip buvo, kaip norėčiau, o antras kartas aplamai be ryšio, visą tešlą išmečiau, tai ir neberizikuoju trečio
reikia vietos pasidaryt, nes bulves tai pajamčiau dar
net silpna pasidarė tokias gruzdintas pamačius
reiks pasidaryt, vakar aliejaus pakankami nusipirkau, fritiūrinė kaip tik paruošta 


reikia vietos pasidaryt, nes bulves tai pajamčiau dar





QUOTE(JoanaS @ 2008 05 24, 14:26)
ir as..


QUOTE(daividija @ 2008 05 24, 14:10)
Oj, kaip skanu. Aš esu tikra mėsėdė, pripažįstu pavalgymą tik iš mėsos. Kepiau švilpikų, bet labai gailiuosi, jaučiu, teks viską šuniui atiduot-nu man neskanu

QUOTE(Mildaja @ 2008 05 24, 13:11)
Oj, kaip skanu. Aš esu tikra mėsėdė, pripažįstu pavalgymą tik iš mėsos. Kepiau švilpikų, bet labai gailiuosi, jaučiu, teks viską šuniui atiduot-nu man neskanu 

as irgi esu mesaede, bet man karts nuo karto nemesisko irgi skanu, o kodel nepatiko svilpikai? neskanus isejo ar is principo tau jie nepatinka (bet tada kam darei

o pas mane troskinasi karbonado suktinukai su sonine grietineles padaze, laukiu MB ir eisim pietauti

QUOTE(Nerytė @ 2008 05 24, 14:35)
as irgi esu mesaede, bet man karts nuo karto nemesisko irgi skanu, o kodel nepatiko svilpikai? neskanus isejo ar is principo tau jie nepatinka (bet tada kam darei
)
o pas mane troskinasi karbonado suktinukai su sonine grietineles padaze, laukiu MB ir eisim pietauti

o pas mane troskinasi karbonado suktinukai su sonine grietineles padaze, laukiu MB ir eisim pietauti

Matyt, neskanūs išėjo, nes pas mamą labai skaniai gaunasi ir retkarčiais labai faina jų pavalgyt. Bet labai skanų pyragą-plokštainį su ta grietine iškepiau. Labai paprastą ir labai greitai-kiaušiniai su cukrumi ir vaninilinu išplakiau, grietinė, kepimo milteliai, aguonos, įšoviau į orkaitę ir-laaaabai skanu. Bet švilpikai neskanūs buvo

QUOTE(Mildaja @ 2008 05 24, 11:11)
Oj, kaip skanu. Aš esu tikra mėsėdė, pripažįstu pavalgymą tik iš mėsos. Kepiau švilpikų, bet labai gailiuosi, jaučiu, teks viską šuniui atiduot-nu man neskanu 

As irgi meseede,o saslykai ir viskas kas ant lauzo,tai mano megstamiausia

Nu tai nors suo paragaus svilpiku


bandziau but vegetare,10 dienu nevalgiau mesos,maniau numirsiu is bado,MB valgo mesa o as bulves su darzovem,spjoviai i viska ir toliau edu mesa

QUOTE(Lera @ 2008 05 24, 13:57)
baik juokus, neprarask vilties ir viskas bus gerai. mes tai visada gaminam iš tos tešlos, netgi draugas iš jos normaliai padaro



Puikus receptas:
4 dideli pomidorai
1 agurkas
1 žalioji paprika
5-6 saliero lapai
1 svogūnas
1 l vištienos sultinio
1 šaukštelis aliejaus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
1 šauštelis cukraus
pipirų
druskos
Eiliškumas/žingsniai
Kuo smulkiau supjaustykite agurką, papriką, salierą bei svogūną. Tuomet į verdantį vandenį pusei minutės įmeskite pomidorus. Ištraukę perliekite juos šaltu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite ir sumaišykite su anksčiau susmulkintomis daržovėmis. Daržovių masę apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis, apibarstykite prieskoniais. Tuomet masę užpilkite šiltu sultiniu. Išmaišę keliolikai minučių įdėkite į šaldytuvą. Atšaldytą sriubą patiekite su baltos duonos skrebučiais. Skanaus!
4 dideli pomidorai
1 agurkas
1 žalioji paprika
5-6 saliero lapai
1 svogūnas
1 l vištienos sultinio
1 šaukštelis aliejaus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
1 šauštelis cukraus
pipirų
druskos
Eiliškumas/žingsniai
Kuo smulkiau supjaustykite agurką, papriką, salierą bei svogūną. Tuomet į verdantį vandenį pusei minutės įmeskite pomidorus. Ištraukę perliekite juos šaltu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite ir sumaišykite su anksčiau susmulkintomis daržovėmis. Daržovių masę apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis, apibarstykite prieskoniais. Tuomet masę užpilkite šiltu sultiniu. Išmaišę keliolikai minučių įdėkite į šaldytuvą. Atšaldytą sriubą patiekite su baltos duonos skrebučiais. Skanaus!

Lera, normalus misinys. Paskutinius simta kartu is jo ir darau. Darau plonapades, iskocioju labai plonai (is vieno misinio gaunasi dvi blekos pilnos pilnos, net krastai uzsidengia). Nors anksciau buvau italu ismokinta daryti tikra pica ir pagrinda pagal visas taisykles. Tai net po tokios patirties sito misinio nebrokiju. Tiesa, i tesla pilu alyvuogiu alieju.
QUOTE(Mildaja @ 2008 05 24, 13:46)
Bet labai skanų pyragą-plokštainį su ta grietine iškepiau. Labai paprastą ir labai greitai-kiaušiniai su cukrumi ir vaninilinu išplakiau, grietinė, kepimo milteliai, aguonos, įšoviau į orkaitę ir-laaaabai skanu.


QUOTE(daividija @ 2008 05 24, 14:00)
man irgi niam niam kas ant lauzo


QUOTE(v7.lt @ 2008 05 24, 14:18)
Puikus receptas:
idomus receptas

o salieru lapus tai tureta galvoje stiebus ar tik zaliuosius lapelius

man i tokia sriuba dar cesnako noretusi
Sveikos 
šiom dienom nieko negaminu, tai ir nesireiškiu
bet ryt mėsos pyragą kepsiu, tai pasidemonstruosiu
aš visada darau iš malsenos miltelių ir gaunasi super
tik aš jokiais trečdaliais nedalinu, o darau visą tešlą iš karto ir visą iškloju skarda - gaunasi diiiidelė šeimyninė pica.
gal pylei ne šiltą, o šaltą vandenį?
pirmą kartą ir aš neįsiskaičiau ir privariau šalto vandens. todėl tešla ir nepakilo. o kai įpili šilto - labai gerai viskas gaunasi. dar papildomai aliejaus kelisšaukštus įpilu.

šiom dienom nieko negaminu, tai ir nesireiškiu

bet ryt mėsos pyragą kepsiu, tai pasidemonstruosiu

QUOTE(Lera @ 2008 05 24, 13:34)
ačiū merginos 
nu bandysiu ir aš skardoj kept pažiūrėsim kas gausis
tikiuosi kas gausis
darysiu iš malsenos mišinio pirma kartą 

nu bandysiu ir aš skardoj kept pažiūrėsim kas gausis



aš visada darau iš malsenos miltelių ir gaunasi super

tik aš jokiais trečdaliais nedalinu, o darau visą tešlą iš karto ir visą iškloju skarda - gaunasi diiiidelė šeimyninė pica.
QUOTE(JoanaS @ 2008 05 24, 13:53)
net nežinau, kodėl nesigavo
gal ne taip ką dariau, pirmą kartą kaip ir pavyko tarkim, nors ne taip buvo, kaip norėčiau, o antras kartas aplamai be ryšio, visą tešlą išmečiau, tai ir neberizikuoju trečio


gal pylei ne šiltą, o šaltą vandenį?

pirmą kartą ir aš neįsiskaičiau ir privariau šalto vandens. todėl tešla ir nepakilo. o kai įpili šilto - labai gerai viskas gaunasi. dar papildomai aliejaus kelisšaukštus įpilu.