Rudeni pradėsim kopti į mokslo aukštumas.
Ir nuėjus į mokyklą užsirašyti, pavaduotoja pasiūlė rinktis"Geros pradžios" klasę.Tipo, daugiau savarankiškumo vaikai įgauna, daugiau važiuoja į ekskursijas, teatrus ir t.t. Gal vedate kas į tas išgirtas geros pradžios klases?
Būtų įdomu išgirsti teigiamas ir neigiamas puses.
Einu i Simono Dacho mokykla.. I geros pradžios klasę. Nėra jokio simbolinio mokesčio.. Niekuo ta klasė nėr ypatinga. Einam visur taip pat kaip ir kitos klasės. Važiuojam i ekskursijas tik pagal auklėtojos norus.
Kaip sakiau: nėr niekuo ypatinga Gerosios pradžios klasė. Su lyg kiekviena diena man aiškėja, kad gera pradžia gali privest prie blogos pabaigos. Šios klasės kiek supratau atsirado neseniai ir, bent jau mes, galime skųstis dėl visokiu neatitikimų ir langų direktorei. Tai pat yra teisė sukeist pamokas vietomis. Na, taip buvo bent jau mums
QUOTE(looking @ 2005 05 10, 19:12)
Einu i Simono Dacho mokykla.. I geros pradžios klasę. Nėra jokio simbolinio mokesčio.. Niekuo ta klasė nėr ypatinga. Einam visur taip pat kaip ir kitos klasės. Važiuojam i ekskursijas tik pagal auklėtojos norus.
Kaip sakiau: nėr niekuo ypatinga Gerosios pradžios klasė. Su lyg kiekviena diena man aiškėja, kad gera pradžia gali privest prie blogos pabaigos. Šios klasės kiek supratau atsirado neseniai ir, bent jau mes, galime skųstis dėl visokiu neatitikimų ir langų direktorei. Tai pat yra teisė sukeist pamokas vietomis. Na, taip buvo bent jau mums 
Tai va todėl ir nieko ypatingo tau "geros pradžios" klasė, jei nėra mokesčio.
QUOTE(nere @ 2005 05 05, 11:16)
Rudeni pradėsim kopti į mokslo aukštumas.
Ir nuėjus į mokyklą užsirašyti, pavaduotoja pasiūlė rinktis"Geros pradžios" klasę.Tipo, daugiau savarankiškumo vaikai įgauna, daugiau važiuoja į ekskursijas, teatrus ir t.t. Gal vedate kas į tas išgirtas geros pradžios klases?
Būtų įdomu išgirsti teigiamas ir neigiamas puses.
Mes Mažeikiuose lankom pradinę mokyklą, kur visos klasės dirba pagal "Gerą pradžią". Pliusas tas, kad dirbama visai kitaip, nei įprastose mokyklose. Klasėse yra įvairūs kampeliai (matematiko, kalbos, dailės ir pan), kur vaikai gali ir pertraukų metu žaizdami kažko išmokti. Kiekvieną dieną pamokos prasideda "Ryto ratu", kur vaikai sveikinasi, paskakoja savo įspūdžius, ką veikė po pamokų ir t.t. Maniškis kol kas pirmokas
Iš tikrųjų tokiose klasėse turi būti po 2 mokytojus, kad būtų galima pilnai viską atlikti pagal šią metodiką, bet finansai neišneša mokyklai
Minusai man nuo pat pradžių buvo tokie, kad labai jau kai kurios įdomios taisyklės klasėj kuriamos (bent pas mus). Maniškis parsinešė pastabą, kad per pertrauką klasėj kalbėjo didesniu, nei 15 cm balsu
Minusai man nuo pat pradžių buvo tokie, kad labai jau kai kurios įdomios taisyklės klasėj kuriamos (bent pas mus). Maniškis parsinešė pastabą, kad per pertrauką klasėj kalbėjo didesniu, nei 15 cm balsu
. Kol aš išsiaiškinau, ką tai reiškia, tas 15 cm
. Pasirodo, "Geros pradžios" klasėse visur yra tokių keistokų taisyklių.
[/quote]
nesupratau kaip galima kalbeti daugiau ar mažiau kaip po 15 cm?
[/quote]
nesupratau kaip galima kalbeti daugiau ar mažiau kaip po 15 cm?
QUOTE(nere @ 2005 05 11, 09:58)
Nu va ir man kažkaip neaišku buvo, tai paklausiau per susirinkimą. Kad vaikam būtų aiškiau, balsas matuojamas su liniuote
Buvau pradinių klasių mokytoja, taip kad apie Gerą pradžią tiek- idėja labai graži, bet per 8 metus ji Lietuvoje išsigimė. Kol dėdė Sorošas iš Amerikos rėmė, buvo
, o kai jau liepė toliau patiems- tai vėl viskas grįžo į vietas. Dažniausiai mokymo priemonės, skirtos tai vienai klasei, išnyksta arba išdalinamos ir kitoms klasėms, tos pačios antros mokytojos nebuvimas...
Ką dar galiu pasakyti- dauguma "paprastų" klasių jau dirba tais metodais, o yra ir "tų" klasių, kurios visai nieko nedaro...
Kas yra blogai- nėra tęstinumo vyresnėse klasėse.
Ką dar galiu pasakyti- dauguma "paprastų" klasių jau dirba tais metodais, o yra ir "tų" klasių, kurios visai nieko nedaro...
Kas yra blogai- nėra tęstinumo vyresnėse klasėse.
QUOTE(nere @ 2005 05 17, 15:18)
Tai gerai, jei nsakot nėr tęstinumo, tai ką vaikui bus sunkiau mokytis toliau ar kaip? 
Buvo sunku tiems, kurie pirmieji baigė tokias klases. Dabar mokytojos nebedaro tokios klaidos, vaikus moko ir tokių dalykų, be kurių jie neapsieis vyresnėse klasėse...
O šiaip, jei būtų galimybė- leisčiau vaiką į tokią klasę. Dar ir dėl to, kad ten turi būti labai glaudus bendradarbiavimas tarp vaikų, tėvų ir mokytojos. Tik vat tėveliai ne visada nori prisidėti...
Beje, jokio mokesčio už tą klasę negali būti. Gal ten tik ta vadinamoji mokyklinė rinkliava, be kurios klasėse visai nyku būtų...