Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos politikos koncepcija

Apklausa: Ar pritariate Šeimos politikos koncepcijai? (80 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Verdaina @ 2008 06 17, 15:01)
Įstatymams irgi nenusižengiate, tiesiog neįgyjate teisės pasinaudoti kai kuriais įstatymais, o tuo ir galite nuskriausti.... save ir savo vaikus.



QUOTE(Verdaina @ 2008 06 17, 15:17)
Ir dar pamąstymas būtų, bet jau atskirai diskusijai reiktų išskirti - kiek tėvai gali/nori padaryti dėl vaikų. Pavalgydinti taip, pamigdyti taip, pažaisti su jais ir t.t. taip, o suteikti valstybės garantijas - jau ne  g.gif


Nagi paaiškinkit jūs man, kokių teisių neįgyja ar kaip nuskriaudžiamas nesantuokinis vaikas? Kokių valstybės garantijų jis negauna?

Turėkite omenyje, kad Paramos šeimai pagrindų įstatymas nepriimtas ir, tikiuosi, nebus. O pagal koncepcijoje apibrėžtą šeimos sąvoką ankstesni teisės aktai nepataisyti (tai yra tie, kuriuose minima šeima: pvz., nutarimas dėl valstybės remiamo būsto kredito).

Tai kokių valstybės garantijų negauna nesantuokinis vaikas? Nemokamo gydymo, išsilavinimo? 52 lt pašalpos kas mėnesį?
Gal nežinojote: jeigu netekėjusi mamytė išsiskirs su tokio vaiko tėveliu, ji turi tokią pačią teisę reikalauti alimentų vaikui išlaikyti, kaip ir išsituokusi. Nes tėvų pareigos vaikams su santuoka nėra susijusios.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2008 06 20, 15:33)
Turėkite omenyje, kad Paramos šeimai pagrindų įstatymas nepriimtas ir, tikiuosi, nebus. O pagal koncepcijoje apibrėžtą šeimos sąvoką ankstesni teisės aktai nepataisyti (tai yra tie, kuriuose minima šeima: pvz., nutarimas dėl valstybės remiamo būsto kredito).


lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 06 16, 21:46)
negi tikrai homoseksualai niekam netrukdo? man pvz labai trukdytų, jei sūnaus pradinių klasių mokytojas būtų santuokoj su kitu vyru gyvenantis gėjus  blink.gif jei būtų įteisinta homosex santuoka, jie su savo 'vertybėm' lystų visur ir nieko negalėtum padaryt - dar būtum apkaltintas kad diskriminuoji iškrypėlius huh.gif 


Taip, labai graudu butu prarasti tokia privilegija - diskriminacija be apkaltos. Ane?
Dabar dar galite kitaip gyvenancius pavadinti betkaip, kaip jums patinka ir kaip jums liezuvis apsivercia. Idomus poziuris g.gif
Tiek to, del geju vertybiu galite tik spelioti, bet galite ir pasiskaityti. Todel geriau sneketi apie savo vertybes.
Mano pvz., kaip viena is vertybiu yra tolerancija, todel homoseksualiu zmoniu, kitatauciu, senuku, juodaodziu, nesusituokusiu tevu, iskrypeliais niekada nepavadinciau.
Nebent jus tikrai prilyginate gejus pedofilams. Beje, dauguma pedofilu yra heteroseksualus, pagal atliktus tyrimus ir pan. Todel labiau bijokite heteroseksualaus mokytojo. Cia tik patarimas, jeigu bijote del vaiku saugumo.

QUOTE(Vynė @ 2008 06 17, 15:21)
Juk sudarydami kažkokią sutartį pagalvojame, pasvarstome, ne taip lengvai dedame parašą, o kai reikia tik žodžiu pažadėti be įsipareigojimų, tai labai lengva. Sakai ką santuoka dviem mylintiems žmonėms duoda, o tada paklausiu, o ką ji  iš tų dviejų mylinčių žmonių atima?
Valstybė nieko nenurodo, jei nenori tai ir nesituok.  mirksiukas.gif


Taip ir turejo buti. Valstybe nurodinejo tuoktis ar ne. Bet priemus Seimos koncepcija, valstybe nurodo, kad Lietuvos vertybe yra santuoka ir kad visi Lietuvos pilieciai turi susituokti, kitaip jie nera DORI pilieciai. Apie dorove nurodo si koncepcija.
As netapatinu santuokos su supratimu, meile, seima ir pan. Europos teises aktuose seima apibreziama kaip moters ir vyro bendro ukio vedimas, bendras vaiku auginimas. Ten nera parasyta, kad moteris ir vyras, kurie bent karta sugule, arba tik tie, kurie pasirase sutarti. Todel visai be reikalo piktinates, jog viena karta sugule ir jau seima turetu vadintis. Tikrai niekas niekur jokiuose teises aktuose nevadina.

QUOTE(Verdaina @ 2008 06 17, 16:01)
Ir dabartinė diskusija čia gi vyksta dėl to, kad nesudariusieji santuokos mato, kad negali įgyti tam tikrų papildomų teisių.  ax.gif


Kaip tik ne del to cia diskusija. Juk visi gyvenome gerai, ar ne? Niekam nieko netruko, jokiu teises aktu, susijusiu su santuoka ir pan. Bet buvo sugalvota, kad reikia sutapatinti santuoka ir seima, kad susituokusieji asmenys, galetu pasinaudoti papildomomis lengvatomis ir privilegijomis. Is nesusituokusiu nieko neatima, tik prideda susituokusiems. Del to ir diskusija. O kam isskirti tam tikra grupe ir duoti jiems papildomu moraliniu, teisiniu, finansiniu privilegiju. Vat tas man ir idomu. O kam visa tai dabar? Kad padidintu rinkeju skaiciu? Kam dabar keisti tai, akd yra stabilu?

Bet tiek to, jau priimta. Laukiame Paramos seimas pagrindu istatymo priemimo, bet prie ji dar abortus draudzianti istatyma turetu priimti. Cia ta pati "chebryte" rengia.

O siuo metu Seime vyksta tokie dalykai:

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=310879

Projektas

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMAS

STATUTAS


DĖL SEIMO STATUTO 43 STRAIPSNIO PAKEITIMO
BEI STATUTO PAPILDYMO 651 STRAIPSNIU


1 straipsnis. 43 straipsnio pakeitimas.

Papildyti 43 straipsnį nauju 11 punktu, buvusius 11, 12, 13, 14, 15 punktus laikyti atitinkamai 12, 13, 14, 15, 16 punktais ir visą straipsnį išdėstyti taip:


„43 straipsnis. Seimo komitetų sąrašas

Seime sudaromi šie komitetai:

1) Aplinkos apsaugos;

2) Audito;

3) Biudžeto ir finansų;

4) Ekonomikos;

5) Europos reikalų;

6) Informacinės visuomenės plėtros;

7) Kaimo reikalų;

8) Nacionalinio saugumo ir gynybos;

9) Socialinių reikalų ir darbo;

10) Sveikatos reikalų;

11) Šeimos ir vaiko reikalų;

12) Švietimo, mokslo ir kultūros;

13) Teisės ir teisėtvarkos;

14) Užsienio reikalų;

15) Valstybės valdymo ir savivaldybių;

16) Žmogaus teisių.”


2 straipsnis. Statuto papildymas 651 straipsniu

Papildyti Statutą 651 straipsniu:

„651 straipsnis. Šeimos ir vaiko reikalų komiteto veiklos kryptys

Šeimos ir vaiko reikalų komiteto veiklos kryptys:

1) svarstyti ir teikti pasiūlymus dėl šeimos ir vaiko gerovės valstybės politikos formavimo;

2) rengti šeimos ir vaiko gerovės valstybės politiką reglamentuojančių įstatymų projektus, teikti išvadas dėl tokių įstatymų bei kitų teisės aktų, perduotų komitetui nagrinėti, projektų;

3) atlikti institucijų, įgyvendinančių šeimos ir vaiko gerovės valstybės politikos priemones, parlamentinę kontrolę, rengti su tuo susijusias išvadas bei pasiūlymus;

4) koordinuoti suinteresuotų valstybės institucijų, kitų organizacijų darbą rengiant įstatymų projektus komiteto kompetencijai priklausiančiais klausimais;

5) analizuoti tarptautinius teisės aktus, susijusius su šeimos ir vaiko reikalais, teikti pasiūlymus ir išvadas Seimui;

6) svarstyti ir teikti išvadas dėl valstybės biudžeto projekto straipsnių, susijusių su šeimos ir vaiko gerovės valstybės politikos įgyvendinimu;

7) teikti išvadas dėl Seimo komitetų rengiamų įstatymų ir kitų teisės aktų projektų atitikties Valstybinės šeimos politikos koncepcijai bei Vaiko gerovės valstybės politikos koncepcijai.”

3 straipsnis. Statuto įsigaliojimas

Šis statutas įsigalioja tą dieną, kurią 2008 m. naujai išrinktas Seimas susirenka į pirmąjį posėdį.

LIETUVOS RESPUBLIKOS

SEIMO PIRMININKAS

Taip, kad viskas vyksta ir toliau... Niekas nesnaudzia. smile.gif
Atsakyti