mokinames skaiciuoti tik koju pirstukus kai sedim ant puodo. kolkas manau uztenka to

Kai sūneliui buvo 1,5 metukų nupirkau kamuolį su raidėmis. Neturėjau jokių tikslų - paprasčiausiai pamačiau, patiko ir nupirkau. Po kiek laiko jis pradėjo klausinėti, kas čia, o kas čia. Taip ir išmokome beveik visas raides
Skaičiuoja iki 10, bet nuo 2. Vieno pas jį nėra 
Viskas kažkaip savaime gaunasi. Svarbiausia nepraleisti to momento, kada vaikas susidomi ir su juo užsiimti.
Mažajam dabar 2,2 metukų.

Viskas kažkaip savaime gaunasi. Svarbiausia nepraleisti to momento, kada vaikas susidomi ir su juo užsiimti.
Mažajam dabar 2,2 metukų.
QUOTE(money @ 2012 03 15, 21:08)
Sveikos mamytes,oho,kai paskaiciau ka Jusu vaikai moka,man net neramu pasidare,mano vaikas 1m.6men,dar net nekalba,o kitu jau skaiciuoja,nu smagu!as pradedu rodyt knygeles,kad nors parodytu kur karvyte,tai net neidomu,nesuprantu 

na, jei dabar neidomu, tai nereiskia, kad ir veliau bus neidomu

o jums dar tik pusantru metuku.svarbiausia neverst per prievarta nieko daryt ir pastebet kai vaikutis rodo kazkam susidomejima

QUOTE(Raselija @ 2012 03 15, 23:24)
na, jei dabar neidomu, tai nereiskia, kad ir veliau bus neidomu
pazystamos dukryte menesiuku mazesne uz musiske (mums jau dveji), bet irgi tik vat siandien pradejo kai kuriuos zodelius atkartoti, o iki siol buvo tik mama, tete, baba ir ate.manau kad visiems vaikuciams ateina savo laikas, nes anksciau ar veliau vistiek ismoks
o jums dar tik pusantru metuku.svarbiausia neverst per prievarta nieko daryt ir pastebet kai vaikutis rodo kazkam susidomejima

tikrai aciu uz palaikyma,nes kazkaip jau ir issigandau,galvoju,gal kas blogai,bet reiskias tikrai viskas vaikams su laiku

mokomes zodeliu, gyvuneliu pavadinimu ir pan. vartydamos knygutes, zaisdamos zaidimus.. skaiciu dar nesimokome..

mano 2,5 m vyrukas moka visas raides, iki 10 skaiciuoja. nuo 2m jam idomu pasidare. raides pradejome mokintis suteikdami asociacijas, t - tete, m - mama ir t.t. net keista buvo, kad taip greitai ismoko, nors sneka nedaug
Sveikos
Na mano dukrytei jau greitai 3m. bus jinai pas mus kalba 2 kalbom ir kalba normaliai tiek ta kalba, tiek ta jau susikalbi be problemu su ja, bet va svedu kalba mes skaiciuojam iki 12, pazysta 6 spalvas jau, atmintinai moka 4 dainas kurias gali padainuot bet kada paprasyta, o vat lietuviskai bandau mokinti, sudominti bet nesimoko, lietuviskai susikaiciau iki 6 ir sako aciu, o raideles pirkom raidyneli toki spalvinga su graziais paveiksliukais, bandem kiek kartu zaist issideliot ir pakabint namuosia raideles pvz. Spintele -S Lova- L bet jei visiskai neydomu......Skaitom vis knygeles su raidelem ir vis mokinu ir paklausiu kokia cia raidele, atsako nezinau ir liepia verks kita lapa.....
Na mano dukrytei jau greitai 3m. bus jinai pas mus kalba 2 kalbom ir kalba normaliai tiek ta kalba, tiek ta jau susikalbi be problemu su ja, bet va svedu kalba mes skaiciuojam iki 12, pazysta 6 spalvas jau, atmintinai moka 4 dainas kurias gali padainuot bet kada paprasyta, o vat lietuviskai bandau mokinti, sudominti bet nesimoko, lietuviskai susikaiciau iki 6 ir sako aciu, o raideles pirkom raidyneli toki spalvinga su graziais paveiksliukais, bandem kiek kartu zaist issideliot ir pakabint namuosia raideles pvz. Spintele -S Lova- L bet jei visiskai neydomu......Skaitom vis knygeles su raidelem ir vis mokinu ir paklausiu kokia cia raidele, atsako nezinau ir liepia verks kita lapa.....

QUOTE(FėJa. @ 2012 03 16, 09:58)
Sveikos

nepergyvenkit

mano zirniui 1,8 ir mes mokomes skaiciuoti po truputi..vartom knygeles, bet jau manau pirkti abecele ir mokytis raideliu

O man štai žmona liepė korteles padaryti su raidėm ir žodžiais iliustruotais paveiksliukais. Paveiksliukus dedam kuo labiau pažįstamus Augustui (tas kur 2'metis, kitas - Bernardas dar metukų neturi).
Augustui labai smagu žaisti su raidelėm. Nors socialiniuose tinkluose kai kuriuose ten kalba, kad reikia atiduoti vaikystę vaikams ir nekišti tų raidžių per anksti. Bet mes tai nekišame - žaidžiame.
Aš net nutariau paklausti visų savo bloge: klausimas apie raideles - ar tikrai tai gera idėja.
O beje, va kokias korteles padariau: kaip dariau korteles
Jei sudalyvausite konkurse tai laimėtojoms padaryčiau kortelių su jų norimais paveiksliukais :thumb_yello
Augustui labai smagu žaisti su raidelėm. Nors socialiniuose tinkluose kai kuriuose ten kalba, kad reikia atiduoti vaikystę vaikams ir nekišti tų raidžių per anksti. Bet mes tai nekišame - žaidžiame.
Aš net nutariau paklausti visų savo bloge: klausimas apie raideles - ar tikrai tai gera idėja.
O beje, va kokias korteles padariau: kaip dariau korteles
Jei sudalyvausite konkurse tai laimėtojoms padaryčiau kortelių su jų norimais paveiksliukais :thumb_yello