Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

mokam A ir M raidytes, labiau kitu dalyku mokinames (spalvos, priesingybes, emocijos ir pan.). 1 metukai ir 10 menesiu.
Atsakyti
mokinames skaiciuoti tik koju pirstukus kai sedim ant puodo. kolkas manau uztenka to smile.gif
Atsakyti
skaiciuoti iki 10 mokejom 3 metu- cia todel kad baisiai rupejo, kad teveliai pirkdami surelius "neapgautu"
skaityti pradejo nuo 4 m
tekstus, komiksus skaite 5metu 8 men-tai yra pradedamas lankyti paruosiama grupe
p.s-
viskas vyko tarsi savaime.....tai nebuvo mano "gyvenimo tikslas" smile.gif
Atsakyti
Kai sūneliui buvo 1,5 metukų nupirkau kamuolį su raidėmis. Neturėjau jokių tikslų - paprasčiausiai pamačiau, patiko ir nupirkau. Po kiek laiko jis pradėjo klausinėti, kas čia, o kas čia. Taip ir išmokome beveik visas raides smile.gif Skaičiuoja iki 10, bet nuo 2. Vieno pas jį nėra smile.gif
Viskas kažkaip savaime gaunasi. Svarbiausia nepraleisti to momento, kada vaikas susidomi ir su juo užsiimti.
Mažajam dabar 2,2 metukų.
Atsakyti
Sveikos mamytes,oho,kai paskaiciau ka Jusu vaikai moka,man net neramu pasidare,mano vaikas 1m.6men,dar net nekalba,o kitu jau skaiciuoja,nu smagu!as pradedu rodyt knygeles,kad nors parodytu kur karvyte,tai net neidomu,nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(money @ 2012 03 15, 21:08)
Sveikos mamytes,oho,kai paskaiciau ka Jusu vaikai moka,man net neramu pasidare,mano vaikas 1m.6men,dar net nekalba,o kitu jau skaiciuoja,nu smagu!as pradedu rodyt knygeles,kad nors parodytu kur karvyte,tai net neidomu,nesuprantu g.gif

na, jei dabar neidomu, tai nereiskia, kad ir veliau bus neidomu smile.gif pazystamos dukryte menesiuku mazesne uz musiske (mums jau dveji), bet irgi tik vat siandien pradejo kai kuriuos zodelius atkartoti, o iki siol buvo tik mama, tete, baba ir ate.manau kad visiems vaikuciams ateina savo laikas, nes anksciau ar veliau vistiek ismoks thumbup.gif
o jums dar tik pusantru metuku.svarbiausia neverst per prievarta nieko daryt ir pastebet kai vaikutis rodo kazkam susidomejima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2012 03 15, 23:24)
na, jei dabar neidomu, tai nereiskia, kad ir veliau bus neidomu  smile.gif  pazystamos dukryte menesiuku mazesne uz musiske (mums jau dveji), bet irgi tik vat siandien pradejo kai kuriuos zodelius atkartoti, o iki siol buvo tik mama, tete, baba ir ate.manau kad visiems vaikuciams ateina savo laikas, nes anksciau ar veliau vistiek ismoks  thumbup.gif 
o jums dar tik pusantru metuku.svarbiausia neverst per prievarta nieko daryt ir pastebet kai vaikutis rodo kazkam susidomejima  smile.gif

tikrai aciu uz palaikyma,nes kazkaip jau ir issigandau,galvoju,gal kas blogai,bet reiskias tikrai viskas vaikams su laiku thumbup.gif
Atsakyti
mokomes zodeliu, gyvuneliu pavadinimu ir pan. vartydamos knygutes, zaisdamos zaidimus.. skaiciu dar nesimokome.. ax.gif
Atsakyti
mano 2,5 m vyrukas moka visas raides, iki 10 skaiciuoja. nuo 2m jam idomu pasidare. raides pradejome mokintis suteikdami asociacijas, t - tete, m - mama ir t.t. net keista buvo, kad taip greitai ismoko, nors sneka nedaug
Atsakyti
Sveikos

Na mano dukrytei jau greitai 3m. bus jinai pas mus kalba 2 kalbom ir kalba normaliai tiek ta kalba, tiek ta jau susikalbi be problemu su ja, bet va svedu kalba mes skaiciuojam iki 12, pazysta 6 spalvas jau, atmintinai moka 4 dainas kurias gali padainuot bet kada paprasyta, o vat lietuviskai bandau mokinti, sudominti bet nesimoko, lietuviskai susikaiciau iki 6 ir sako aciu, o raideles pirkom raidyneli toki spalvinga su graziais paveiksliukais, bandem kiek kartu zaist issideliot ir pakabint namuosia raideles pvz. Spintele -S Lova- L bet jei visiskai neydomu......Skaitom vis knygeles su raidelem ir vis mokinu ir paklausiu kokia cia raidele, atsako nezinau ir liepia verks kita lapa..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(FėJa. @ 2012 03 16, 09:58)
Sveikos

Na mano dukrytei jau greitai 3m. bus jinai pas mus kalba 2 kalbom ir kalba normaliai tiek ta kalba, tiek ta jau susikalbi be problemu su ja, bet va svedu kalba mes skaiciuojam iki 12, pazysta 6 spalvas jau, atmintinai moka 4 dainas kurias gali padainuot bet kada paprasyta, o vat lietuviskai bandau mokinti, sudominti bet nesimoko, lietuviskai susikaiciau iki 6 ir sako aciu, o raideles pirkom raidyneli toki spalvinga su graziais paveiksliukais, bandem kiek kartu zaist issideliot ir pakabint namuosia raideles pvz. Spintele -S  Lova- L bet jei visiskai neydomu......Skaitom vis knygeles su raidelem ir vis mokinu ir paklausiu kokia cia raidele, atsako nezinau ir liepia verks kita lapa..... g.gif

nepergyvenkit smile.gif ateis laikas ir susidomes lietuviu abecele ir pns.kolkas jusu lelytei svedu yra daug idomiau ir tiek smile.gif gera pradzia jau tai, kad kalba dviem kalbok, o viskas kita su laiku.
mano zirniui 1,8 ir mes mokomes skaiciuoti po truputi..vartom knygeles, bet jau manau pirkti abecele ir mokytis raideliu ax.gif
Atsakyti
O man štai žmona liepė korteles padaryti su raidėm ir žodžiais iliustruotais paveiksliukais. Paveiksliukus dedam kuo labiau pažįstamus Augustui (tas kur 2'metis, kitas - Bernardas dar metukų neturi).

Augustui labai smagu žaisti su raidelėm. Nors socialiniuose tinkluose kai kuriuose ten kalba, kad reikia atiduoti vaikystę vaikams ir nekišti tų raidžių per anksti. Bet mes tai nekišame - žaidžiame.

Aš net nutariau paklausti visų savo bloge: klausimas apie raideles - ar tikrai tai gera idėja.

O beje, va kokias korteles padariau: kaip dariau korteles

Jei sudalyvausite konkurse tai laimėtojoms padaryčiau kortelių su jų norimais paveiksliukais :thumb_yello
Atsakyti