Nusipirkau brošiūrėlę "Prieskonių gydomosios savybės" (Sudaryta pagal seniausią sveikos gyvensenos mokslą - Ajurvedą), tai vieną prieskonių derinį jau išbandžiau

ir jums, mielosios, perrašau, gal kuri norės išbandyti

.
Panč masala - penkių prieskonių mišinys - natūralių polivataminų šaltinis. Švelnaus skonio, puikaus aromato, puikiai dera su makaronais, sojos mėsa, daržovių patiekalais. Aromatas sustiprėja pakepinus aliejuje, svieste arba ghi.
Sudėtis:
2 arbatiniai šaukšteliai kuminų sėklų,
2 arbatiniai šaukšteliai kalindži arba juogrūdės,
2 arbatiniai šaukšteliai pankolio arba anyžiaus,
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų garstyčių,
1 arbatinis šaukštelis ožragės sėklų.
Susimaliau viską su kavamale. Oi kaip mano šeimynai patinka