QUOTE(Irėja @ 2008 09 28, 20:57)
[quote=srauni_upe,2008 05 25, 14:33]
Na dėl prieskonių tai mečiau juos visus tuos paruoštus mišinius. Naudoju Lauro lapus, mairūną, baziliką, rozmariną, trintą muskatą, pipirus ir druską.
aš irgi mečiau lauk visokius su E. Pas mane dar galima rasti kmynų-labai juos mėgstu ir dedu į mėsos patiekalusbei vištieną.Tikiuosi vyrui nepakenks
Tiesa dar turiu "ica"picai prieskoniu.Jie iš žolelių įvairių ir tikrai be jokių chemijų.
Na dėl prieskonių tai mečiau juos visus tuos paruoštus mišinius. Naudoju Lauro lapus, mairūną, baziliką, rozmariną, trintą muskatą, pipirus ir druską.
Tiesa dar turiu "ica"picai prieskoniu.Jie iš žolelių įvairių ir tikrai be jokių chemijų.
gal kas galetu pagelbeti ir pasakyti kur butu galima siauliuose nusipirkti prieskoniu?
paciai reikejo per vasara prisiaugionti ir prisigaminti
pabandyk dar turgelyje nusipirkti krapų, petražolių, baziliku, dar kokių žalumynu, sutarkuok morkų su burokine traka ir viską (su žolelėmis) padžiovink
dar gaklima padžiovinti ir svogūniukų
tada viską sutrupink, supilk i stiklainiuka, pridek dziovintu juros kopustu , druskos ir bus puikūs prieskoniukai - naminiai, sveiki, be jokios chemijos.
pabandyk dar turgelyje nusipirkti krapų, petražolių, baziliku, dar kokių žalumynu, sutarkuok morkų su burokine traka ir viską (su žolelėmis) padžiovink
dar gaklima padžiovinti ir svogūniukų
tada viską sutrupink, supilk i stiklainiuka, pridek dziovintu juros kopustu , druskos ir bus puikūs prieskoniukai - naminiai, sveiki, be jokios chemijos.
paminejai, kad prisisėjai pati prieskoniu, tai va
norejau paklaust o kur gavai seklu pirkti ?
nes labai noriu pati uzsiauginti prieskoninius augalus
QUOTE(redtiger @ 2008 10 01, 23:44)
paminejai, kad prisisėjai pati prieskoniu, tai va
norejau paklaust o kur gavai seklu pirkti ?
nes labai noriu pati uzsiauginti prieskoninius augalus
Sėklų tikrai yra daugelyje parduotuvių,ten kur žemės persodinimui ir vazonai...-tik žiūrėk
Sakykit o prieskonines zoleles galiu sodinti bet kada? turiu galvoje metu laikai tam itakos turi ?
QUOTE(Lilyy @ 2008 10 02, 15:37)
Sakykit o prieskonines zoleles galiu sodinti bet kada? turiu galvoje metu laikai tam itakos turi ? 
jei nori, kad jie turetu reikamu savybiu -sodinti reikia pavasari, kad per vasara sukauptu nors kiek eterinio aliejaus (nes tai nulemia ju vertinguma). Turetu augti sauletoje vietoje. Viena specialiste sake, kad buvo tiriami musu ciobreliai -tai nustate, kad juose praktiskai per vasara nesusikaupe eterinio aliejaus
Laba diena
Grynųjų prieskonių didelis pasirinkimas e-parduotuvėje ir parduotuvėje Vilniuje. Ir mišinių dauguma be E
Tiksliau, šitoje parduotuvėje visiškai atsisakoma prieskonių su E
Grynųjų prieskonių didelis pasirinkimas e-parduotuvėje ir parduotuvėje Vilniuje. Ir mišinių dauguma be E
Tiksliau, šitoje parduotuvėje visiškai atsisakoma prieskonių su E
QUOTE(Lung @ 2008 10 03, 00:28)
Laba diena
Grynųjų prieskonių didelis pasirinkimas e-parduotuvėje ir parduotuvėje Vilniuje. Ir mišinių dauguma be E
Tiksliau, šitoje parduotuvėje visiškai atsisakoma prieskonių su E
Grynųjų prieskonių didelis pasirinkimas e-parduotuvėje ir parduotuvėje Vilniuje. Ir mišinių dauguma be E
Tiksliau, šitoje parduotuvėje visiškai atsisakoma prieskonių su E
Labas ačiū už nuorodą, ten yra ir kitų gerų dalykų - aliejų ir kakavos sviesto
QUOTE(baltažiedė @ 2008 10 01, 23:27)
pabandyk dar turgelyje nusipirkti krapų, petražolių, baziliku, dar kokių žalumynu,
O jai turgelyje tai tipo ekologiskus parduoda
Ka tu zinai, kiek tie zmones savo darze visokiu nitratu ar dar ko naudoja ar kiek metru nuo kelio sodina.
Gal kas ir atnesa "nesugadintu" produktu, bet jau nuo seno visi zino, kad turguje parduodami produktai taip pat yra purskiami ir tresiami, tik nieks nezino kokiais kiekiais ir kuo, nes nieks to netikrina. Jau pries 15 metu taip dare, tai kodel dabar turetu staiga nebedaryt?
Jau geriau tada is parduotuves pirkt - bent jau zinai, kad jei naudoja kazka, tai leistinais kiekiais.
QUOTE(baltažiedė @ 2008 10 01, 22:27)
pabandyk dar turgelyje nusipirkti krapų, petražolių, baziliku, dar kokių žalumynu, sutarkuok morkų su burokine traka ir viską (su žolelėmis) padžiovink
dar gaklima padžiovinti ir svogūniukų
tada viską sutrupink, supilk i stiklainiuka, pridek dziovintu juros kopustu , druskos ir bus puikūs prieskoniukai - naminiai, sveiki, be jokios chemijos.
Sveikutės,
aš irgi kažkada labai žavėjausi iš turgelio pirktomis gėrybėmis ir džiaugiausi valganti eko, bet ... viena bobutė pati nenorėdama išsidavė, kad visas daržo gėrybes tręšia savo trąšomis t.y savo tualeto turiniu
Aš tiesiog gal mažesnę įvairovę prieskonių naudoju, bet kažkiek švaresnius, LT augančius - česnaką, svogūną, papriką šiltnamyje užaugintą, krapų prisišaldžiau, mėtų (į varškę,mėsą), raudonėlio ir kt. Na, aišku, pipiriukų tenka pirkti. O spec. prieskonių parduotuvėse irgi kokybė nekokia, nes prieskoniai kaip ir arbatos, kavos yra mirkomi aliejuose, kad geriau kvepėtų.
Papildyta:
QUOTE(Dange* @ 2008 10 01, 12:18)
gal kas galetu pagelbeti ir pasakyti kur butu galima siauliuose nusipirkti prieskoniu? 
Šiauliuose žinau yra eko prekių parduotuvė "Sveikata" atrodo kažkaip taip vadinasi, prie Maximos bulvare. Nesu ten dar buvusi, nes ne Šiaulietė esu, bet kas buvo sako gerų prekių turi - aliejai, prieskoniai ir pan. Internete esu skaičiusi apie ją.
O ar kas pirkot ekologiškų daržovių iš kiosko Aido gatvėje, Šiauliuose? Kažin ar ten patikimas tas ūkininkas?





