na pasidalinsiu savo žiniomis apie prieskonius:
prieš keletą metų buvau vienam seminare, kuriam paskaitas skaitė mūsų savivaldybės ekologas ir dar moteriškė iš maisto ir veterinarijos tarnybos. ten buvo daug kalbama apie ekologiškus produktus. tai jie sakė, kad parktiškai visi prieskoniai, kurie atvežti pas mus iš tolimų azijos šalių (tailandas, šri lanka, filipinai ir kt) yra ten dezinfekuojami švitinant radioaktyviais spinduliais

(na atseit, ten baisi nešvara, neįmanoma sukontroliuot, kas ten kokiom rankom juos renka, todėl švitinama, kad užmušt visą tą brudą). ir tuo metu buvo lietuvoj neprivalomas ženklinimas dėl to, nes atseit ta spinduliuotė labai minimali ir žalos nedaro

. dabar jau nebežinau kaip yra su tuo ženklinimu, pvz santa marija prieskoniai yra lygtai iš filipinų rinkti, bet aš kažkaip nepastebėjau, ar yra ten koks ženklinimas.
na mums tada patarė pirkt prieskonius, rinktus ES šalyse (pvz ispaniškus), nes čia uždraustas jų švitinimas.
na žodžiu, nežinau kaip ten yra iš tikrųjų, bet mane labai nemaloniai nuteikė tas švitinimas ir aš praktiškai nebeperku azijietiškų priekonių, nebent vyras nuperka ką nors

. aš mėsai dažniausiai perku ekologiškus raudonėlius, jie labai tinka visiems mėsos patiekalams, pridedu dar pipirų, druskos, ir skani mėsytė gaunas

. o šiemet tai iš vis prisisėjau savų visokių prieskonių, tai iš vis tikiuosi nieko nebereiks pirkt.
dar tam seminare sakė, kokie mūsų prekybcentriuose esantys įprasti produktai turi mažiausiai konservantų. ne viską atsimenu, bet ką pamenu galiu paminėt - iš kečupų - HEINZ, iš majonezų - Helmans (o lietuviški majonezai tai sakė iš vis tragiški tuo atžvilgiu

), iš aliejų - perla, iš miltų - kauno grūdų EXTRA. tai vat aš stengiuosi ir pirkt arba ekologiškus, arba šiuos produktus.
o aš girdėjau,kad lietuviams viskas sveikiausia kas auga Lietuvoje...todėl stengiuos užsienietiškais prieskoniaia nesižavėt...labai pikantišką skonį suteikia pakepintas česnakas...