QUOTE(Saulužė @ 2009 10 26, 21:55)
O kokią jūros druską perki? Aš rinkausi rinkausi PC, paskiau susibalamutinau ir paprastą pasiėmiau, sakiau sugalvosiu kol baigsis

bet jau ant pabaigos reiks eit vėl rinktis,, aš pasimečiau jų gausoj
Apie baltuosius pipirus prašau pora žodžių dar

pirmą kart girdžiu tokius
Gali buti, kad maisau juros druska su joduota druska- siandien paziuresiu namie ka as ten turiu ... Irgi atsimenu kazkada ieskojau seniau, tai bent jau Maximoj juros rodos visos su E536 ( jei neklystu!!) , bet sita grupe nuo E551 iki E585,isskyrus E576 yra nekenksminga, bet zinoma, geriau jau visai nebutu E, kazkaip ramiau tada
Del baltuju pipiru, tai as juos senai atradus, man jie geresnio skonio nei juodieji, ypac jie vartojami kinietiskuose patiekaluose, o as verdu namie kinietiskas sriubytes, tai laaabai laabai tinka butent baltieji pipirai. Bet naudoju ne tik i sriubas, visur - kazkaip juodieji senokai patape antroje vietoje

.Pabandyk, pirkti yra visur, as paskutini karta pirkau "IKI"prancuziskus.
" Baltieji pipirai anaiptol ne atskira pipirų rūšis, o tik ypatingu būdu apdoroti juodieji pipirai ,,Piper nigrum. Tai beveik prinokę, nuvalyta žievele žirneliai, kuriuos galėtume pavadinti sėkliniais. Jie būna baltai kreminės spalvos, mums teikia stipresnį ir įtaigesnį aromatą negu juodieji pipirai.
Kadaise, senovėje, pipirų sėklas kelias dienas mirkydavo vandenyje, rankomis nulupdavo žievelę, mesdavo į baltinantį tirpalą, o po poros dienų plaudavo ir džiovindavo. Pasitaiko, kad toks būdas taikomas iki mūsų laikų, nors dabar baltuosius pipirus gamina mašininiu būdu, po to, kai jie būna jau praėję vadinamąjį dekortikacijos metodą 10-15 minučių apdoroti karštuose garuose.
Baltieji pipirai brangesni už juoduosius, naudojami mėsos ir žuvų patiekaluose, taip pat vadinamuosiuose šviesiuose padažuose arba valgiuose, kur estetiniais sumetimais nederėtų juodųjų pipirų tamsūs taškeliai"