Įkraunama...
Įkraunama...

help !

man jau 14m ir niekaip negaliu istarti RRR...
kai kalbu paciam skamba lyg ir gerai , bet is tikruju panasu i ch...
gal yra kokie pratimai ar kazkas pan ?
Atsakyti
As ne logopede. As logopedes sesuo, taigi esu ta "ziurke" ant kurios ji praktikavosi... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Panasu, kad tavo problema, kad tardamas "r" naudoji mazaji gerklini liezuveli, o ne virpini didyji. Pratimas toks: Imi smiliu, kisi po liezuviu, ne giliai, tik po galiuku ir virpindamas bandai sakyti:Rrrrrrrieda rrrrrrratai rrrrrrrrateliukai, rieda trinka nuo kalniuko, rateliukai nudardejo, ratas rato vyt nespejo... Daug kartu. smile.gif smile.gif smile.gif Neuzmirsk kiek galima labiau atpalaiduoti liezuvio. Pakisus pirsta po liezuviu, jo galiukas ims remtis i virsutini gomuri ties priekiais dantimis. Taip ir turi buti. Pajausk kuri dalis liezuvio turi virpeti tariant "r". Tada bandyk tarti be pirsto pagalbos. Isivaizduok, kad tavo liezuvis yra trikampine veliavele ir tariant "r" jos smailasis galiukas svelniai prisprispaustas prie virsutinio gomurio virpa it nuo stipraus vejo. Bet tik pats galiukas. Butent ten, kur jis lieciasi su gomuriu.

Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 08 gegužės 2005 - 19:48
Dariau, liežuvio ir kt. kalbos padargų raumenis lavinančių pratimų yra daug ir įvairių. Tačiau tavo atveju, jokie savarankiški pratimai laukiamų rezultatų neduos.
Jei esi pasiryžęs rimtai dirbti ( o treniruočių reikės tikrai daug), tai ir nedelsk. Susirask logopedę ( pvz. poliklinikoje), ji ir patars, kaip galima pasiekti taisyklingesnės tarties.
Atsakyti