Įkraunama...
Įkraunama...

Ciklamenai

Pas mane ciklamenas labai lapuotas su daug žiedelių, tik man taip atrodo, kad jie neturi kur stiebtis per tuos lapus, ir pasilieka apačioje, atrodo, kaip neturėtų jėgų stiebtis į viršų? ax.gif Gal apskinti tuos lapus truputį, padaryti erdvės žiedeliams?
Atsakyti
Gavau dovanu zydinti ciklamena,labai nesitikiu jo islaikyt,nes esu prasta gelininke,girdejau kad jie megsta kuo saltesni vandeni
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 08 27, 21:53)
Gavau dovanu zydinti ciklamena,labai nesitikiu jo islaikyt,nes esu prasta gelininke,girdejau kad jie megsta kuo saltesni vandeni

Pirmą kartą girdžiu, kad mėgsta šaltą vandenį. Taip "mylėdama" žiūrėk, kad nesupūdytum . Paskaityk temą, patarimų tikrai rasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 08 02, 15:44)
Nesusikalbu su savo šerkšnotaisiais schmoll.gif Niekada nieko netręšiu. Ir apskritai - jokios chemijos, net ir kenkėjams... Kambarinių gėlių man niekas nepuola.
Kaip rašiau, šių mano ciklamenų  produktyvumas nerealus thumbup.gif Žydėjo gausiai visą žiemą, pavasarį baiginėjo, sparčiai prisiaugino lapų, dabar vėl pumpuruojasi...Pašnibždėk slaptažodį, kaip sako gėlytės "Noriu miego..." vacation1.gif  Ar tik po tam nebus jo "gulbės giesmė"? ax.gif  lotuliukas.gif

Nieko naujo neparašysiu blush2.gif Kad ir toliau siautėja mano šerkšnotasis ax.gif Kad vien žiedstiebių ilgis 33-35 cm. O žiedai 13-15 cm. Kad jau žydi 8 žiedai, o nauji pumpurai vis kraunasi ir kraunasi... schmoll.gif Ir lapai didžiausi mirksiukas.gif Ir kuo čia pasibaigs? schmoll.gif Tai gal yra ir tokių? Su pažeista psichika. Neužmiegančių? tongue.gif schmoll.gif
Atsakyti
Fonda, Tavo ciklamenas fantastika wub.gif Maniškiai taip pat žydi - miegoti nesiruošia schmoll.gif
Atsakyti
Apie salta vandeni man bendradarbe pasake,reikes daugiau isklausinet,sake ziema i vazoneli galima net sniego deti,as gavau dovanu zydinti,bet toks mazas vazonelis,gal persodinti,jauciu kad nukankinsiu as ji ax.gif bet tik noredama gero
Atsakyti
labai reikia pagalbos, bijau kad mano grazhusis ciklomenas nezhutu help.gif
po vasaros pertraukos gelyte pradejo gausiai leisti lapelius, o veliau ir kruva zhiedeliu, keletas jau zhydejo - labai dzhiaugiausiu, bet staiga nutiko keistas dalykas, priesh ishvazhiuodama keliom dienom ish namu kaip visuomet paliejau savishki ir ramiai ishvazhiavau, grizhusi vos ish koju neishkritau - vargshelis visas ishleipes, lapai nudzhiuve blink.gif kaip taip per kelias dienas lapai gali nudzhiut? bijau kad mirshta jis pas mane, puoliau vel liet, bet matau kad darosi vis blogiau, nzn ir ka daryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2009 09 17, 10:40)
labai reikia pagalbos, bijau kad mano grazhusis ciklomenas nezhutu  help.gif
po vasaros pertraukos gelyte pradejo gausiai leisti lapelius, o veliau ir kruva zhiedeliu, keletas jau zhydejo - labai dzhiaugiausiu, bet staiga nutiko keistas dalykas, priesh ishvazhiuodama keliom dienom ish namu kaip visuomet paliejau savishki ir ramiai ishvazhiavau, grizhusi vos ish koju neishkritau - vargshelis visas ishleipes, lapai nudzhiuve  blink.gif  kaip taip per kelias dienas lapai gali nudzhiut? bijau kad mirshta jis pas mane, puoliau vel liet, bet matau kad darosi vis blogiau, nzn ir ka daryt verysad.gif

Užjaučiu tave. Bet neturiu patirties auginant ciklamenus blush2.gif Tačiau logiškai mąstant galėtų būti dvi priežastys: arba perdžiūvo dėl vandens trūkumo, arba, atvirkščiai, nupuvo šaknelės dėl vandens pertekliaus, tiesiog užsidusino. Nieko nepadarysi, turi traukt lauk ir žiūrėt šakneles. O gal sukaito pats gumbas, t.y. pasidarė minkštas dėl didelės drėgmės ir karščio? Jeigu padarysi reviziją, išsiaiškinsi padėtį. Sėmės. Lauk, kas patartų rimčiau...
Atsakyti
achiu uzh patarima, sukept tikrai neturejo, nes stovi ant palanges kiri tiesiogine saule mato tik anksti rytais g.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2008 05 29, 16:22)
As tai neisimu. visa ziema zydejo, dabar ilsisi.

O kaip suprast kada ilsisi? Maniškei gėlytei 5 metai, žydi ir žydi. Net visą vasarą pražydėjo ax.gif Žiemą žydi, pavasarį gausiai, vasarą gausiai... nieko nebesuprantu.... Buvo kelis kartus tokia skurdesnė, uždėjau ledukų ir atsigavo.

QUOTE(Fonda @ 2009 08 27, 23:40)
Nieko naujo neparašysiu blush2.gif Kad ir toliau siautėja mano šerkšnotasis ax.gif Kad vien žiedstiebių ilgis 33-35 cm. O žiedai 13-15 cm. Kad jau žydi 8 žiedai, o nauji pumpurai vis kraunasi ir kraunasi... schmoll.gif Ir lapai didžiausi mirksiukas.gif Ir kuo čia pasibaigs? schmoll.gif Tai gal yra ir tokių? Su pažeista psichika. Neužmiegančių? tongue.gif  schmoll.gif

Mano irgi siautėja, tik nešerkšnotasis, nebent dėl spalvos galėčiau taip pavadint. smile.gif
user posted image

Bet dabar man irgi problemos... Žodžiu, prieš porą savaičių nusipirkau dar tris ciklamenus... Vienas bandė leipt- atpumpavau (ledukais)... O prieš porą dienų nuleipo pats vešliausias. Visi žiedeliai nusviro. lapeliai raitytis ėmė, kažkokie išretėję. Nieko tikrai nepridariau, kaip su visais elgiausi... kas nutiko??? Susirgo? Nuo ko? Kaip gydyt??? Jau galvoju, kad nebeišgelbėsiu sad.gif Gal kas galit patart?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 18 rugsėjo 2009 - 14:22
Lialka, išsitrink per savo nustatymus "prisegti failai" šias per dideles įkeltas savo nuotraukas,jas susimažink ir įdėk normalaus dydžio. Matai, kad visą temą išbalansavai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 09 18, 15:10)
Lialka, išsitrink per savo nustatymus "prisegti failai" šias per dideles įkeltas savo nuotraukas,jas susimažink ir įdėk normalaus dydžio. Matai, kad visą temą išbalansavai blush2.gif

aha, pamačiau- sutvarkiau jau wink.gif
Atsakyti