Gavau dovanu zydinti ciklamena,labai nesitikiu jo islaikyt,nes esu prasta gelininke,girdejau kad jie megsta kuo saltesni vandeni
QUOTE(shidochika @ 2009 08 27, 21:53)
Gavau dovanu zydinti ciklamena,labai nesitikiu jo islaikyt,nes esu prasta gelininke,girdejau kad jie megsta kuo saltesni vandeni
Pirmą kartą girdžiu, kad mėgsta šaltą vandenį. Taip "mylėdama" žiūrėk, kad nesupūdytum . Paskaityk temą, patarimų tikrai rasi

QUOTE(Fonda @ 2009 08 02, 15:44)
Nesusikalbu su savo šerkšnotaisiais
Niekada nieko netręšiu. Ir apskritai - jokios chemijos, net ir kenkėjams... Kambarinių gėlių man niekas nepuola.
Kaip rašiau, šių mano ciklamenų produktyvumas nerealus
Žydėjo gausiai visą žiemą, pavasarį baiginėjo, sparčiai prisiaugino lapų, dabar vėl pumpuruojasi...Pašnibždėk slaptažodį, kaip sako gėlytės "Noriu miego..."
Ar tik po tam nebus jo "gulbės giesmė"?

Kaip rašiau, šių mano ciklamenų produktyvumas nerealus

Nieko naujo neparašysiu

Fonda, Tavo ciklamenas fantastika
Maniškiai taip pat žydi - miegoti nesiruošia

Apie salta vandeni man bendradarbe pasake,reikes daugiau isklausinet,sake ziema i vazoneli galima net sniego deti,as gavau dovanu zydinti,bet toks mazas vazonelis,gal persodinti,jauciu kad nukankinsiu as ji
bet tik noredama gero

labai reikia pagalbos, bijau kad mano grazhusis ciklomenas nezhutu
po vasaros pertraukos gelyte pradejo gausiai leisti lapelius, o veliau ir kruva zhiedeliu, keletas jau zhydejo - labai dzhiaugiausiu, bet staiga nutiko keistas dalykas, priesh ishvazhiuodama keliom dienom ish namu kaip visuomet paliejau savishki ir ramiai ishvazhiavau, grizhusi vos ish koju neishkritau - vargshelis visas ishleipes, lapai nudzhiuve
kaip taip per kelias dienas lapai gali nudzhiut? bijau kad mirshta jis pas mane, puoliau vel liet, bet matau kad darosi vis blogiau, nzn ir ka daryt

po vasaros pertraukos gelyte pradejo gausiai leisti lapelius, o veliau ir kruva zhiedeliu, keletas jau zhydejo - labai dzhiaugiausiu, bet staiga nutiko keistas dalykas, priesh ishvazhiuodama keliom dienom ish namu kaip visuomet paliejau savishki ir ramiai ishvazhiavau, grizhusi vos ish koju neishkritau - vargshelis visas ishleipes, lapai nudzhiuve

QUOTE(X-iuke @ 2009 09 17, 10:40)
labai reikia pagalbos, bijau kad mano grazhusis ciklomenas nezhutu
kaip taip per kelias dienas lapai gali nudzhiut? bijau kad mirshta jis pas mane, puoliau vel liet, bet matau kad darosi vis blogiau, nzn ir ka daryt 

Užjaučiu tave. Bet neturiu patirties auginant ciklamenus

achiu uzh patarima, sukept tikrai neturejo, nes stovi ant palanges kiri tiesiogine saule mato tik anksti rytais

QUOTE(levrete @ 2008 05 29, 16:22)
As tai neisimu. visa ziema zydejo, dabar ilsisi.
O kaip suprast kada ilsisi? Maniškei gėlytei 5 metai, žydi ir žydi. Net visą vasarą pražydėjo

QUOTE(Fonda @ 2009 08 27, 23:40)
Nieko naujo neparašysiu
Kad ir toliau siautėja mano šerkšnotasis
Kad vien žiedstiebių ilgis 33-35 cm. O žiedai 13-15 cm. Kad jau žydi 8 žiedai, o nauji pumpurai vis kraunasi ir kraunasi...
Ir lapai didžiausi
Ir kuo čia pasibaigs?
Tai gal yra ir tokių? Su pažeista psichika. Neužmiegančių?

Mano irgi siautėja, tik nešerkšnotasis, nebent dėl spalvos galėčiau taip pavadint.

Bet dabar man irgi problemos... Žodžiu, prieš porą savaičių nusipirkau dar tris ciklamenus... Vienas bandė leipt- atpumpavau (ledukais)... O prieš porą dienų nuleipo pats vešliausias. Visi žiedeliai nusviro. lapeliai raitytis ėmė, kažkokie išretėję. Nieko tikrai nepridariau, kaip su visais elgiausi... kas nutiko??? Susirgo? Nuo ko? Kaip gydyt??? Jau galvoju, kad nebeišgelbėsiu

Lialka, išsitrink per savo nustatymus "prisegti failai" šias per dideles įkeltas savo nuotraukas,jas susimažink ir įdėk normalaus dydžio. Matai, kad visą temą išbalansavai

QUOTE(Fonda @ 2009 09 18, 15:10)
Lialka, išsitrink per savo nustatymus "prisegti failai" šias per dideles įkeltas savo nuotraukas,jas susimažink ir įdėk normalaus dydžio. Matai, kad visą temą išbalansavai 

aha, pamačiau- sutvarkiau jau