Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojai, prisilaikantys R.Šemetos rekomendacijų

kas lanket Semetos mokyklele, tikriausiai taretes su gydytojais, kad prisilaikytu pagrindiniu ekologinio gimdymo principu ir nesavivaliautu pagal senus isitikinimus. tai kaip pavyko tartis su gydytojais? vieni, kiek zinau, be problemu toki gimdyma propaguoja, kiti tipo sutinka, bet paskui uzmirsta gimdymo metu ir daro ka nori - pvz tik suvystyta vaika mamai paduoda arba virkstele iskart dar pulsuojancia kerpa, nors reikalo dar nebuna. suprantu, kad gydytojam gimdymai rutina, bet paciai tai juk ne.. norisi, kad vaikelis ne bet kaip i pasauli ateitu..
pats shemete is 2 ligonines kalvinska rekomendaves - kad prisilaiko visu rekomendaciju jis. gydytojas man fainas pasirode, bet vat aplinka 2 ligonines, tai schmoll.gif ne prie sirdies kazkaip nei ju gimdyklos, nei palatos....
noreciau mazylyje gimdyt. ir aisku, labiausiai mane domina dabartine mano gydytoja giedre kopustiene blush2.gif gal kuri bande su ja tartis del tokio psichologiskai sveikesnio vaikeliui gimdymo smile.gif tai kaip pavyko?
aisku, jei ir apie kitus gydytojus parasysit, tai bus labai idomu 4u.gif
Atsakyti
O kodel nepatiko aplinka ligonines?As is Vilniaus bet irgi svarstau ten ir pas gydytoja gimdyt, tik nezinau ar spesiu smile.gif
Atsakyti
kad ir pati nezinau unsure.gif nu buna taip, nueini kazkur, atrodo ir nieko viskas sutvarkyta, bet vat nejauku.. kazkaip bandziau isijausti i bent viena is parodytu gimdyklu ir ne vienoj jauku nebuvo unsure.gif as asmeniskai ten atsipalaiduoti negaleciau. palatos tai irgi nieko blatno. nu ligonines iprastines palatos. ir dar gaila, kad nei duso, nei tualeto ten pat nera, reikia i koridoriu eiti i bendrus.
dar keliausiu i mazylio gimdyklas kuria diena. niu, jei ir ten toks jausmas nejaukumo apims, tai nezinau g.gif
Atsakyti
oi mergaitės net nesiblaškykit, gimdykit pas Kalvinską thumbup.gif dėl jaukumo, jį ir pačios galit susikurt, galit žvakių atsinešt, aš ruošiausi gimdykla su vonia pasinaudot, tai galvojau druskos į vonią atsinešiu, magę duoda, galima muzikos pasileist thumbup.gif liuks ta ligoninė. palatą gavau gerą pooperacinę, bent jau pas mane palatoje buvo wc, nereikėjo niekur eit. leliukų personalas superinis, ėjo ir ėjo ir ėjo žiūrėt, rūpinosi tikrai fainai thumbup.gif o apie Kalvinską, kaip gydytoją ir žmogų, tai romanus galima rašyt thumbup.gif net nesiblaškykit, mergaitės mirksiukas.gif su Mažylio medikais geriau net nelygint antros mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

siandien Semeta minejo kazkoki daktara vyra is Mazylio, pavarde lyg is "V"" raides - jei zinote, pavardinkite ten dirbanciu vyru pavardes - manau atsiminsiu, arba jei reikia galiu perklausti Semetos ir uzsirasyti smile.gif

Atsakyti
ekologiskiausia yra kaime pas bobute gimdyt smile.gif oij merginos, kai saremis suims, cry.gif tai nei zvake, nei muzika nepades tongue.gif ir palatos interjeras maziausiai rupes, patikekit. as paprastoj ligoninej klaipedos gimdziau nesitarus su niekuom ir pasiirodo pagimdziau ekologiskai. ir vaika ish karto ant pilvo pagulde, ir virktele nukirpo ne ish karto. mirksiukas.gif .man atrodo reiktu is anksto gydytojo ar akuseres paprasyt, kad maziuka ant pilvuko padetu ish kart, kad virksteles nekirptu ir pan. o kaip su ekologija gimdant, jei kas nors nenumatyto> neduok dieve, aisku..sekmes ir ekologishko ( labai juokinga man ish tikruju) gimdymo:) drinks_cheers.gif
Atsakyti
valaseviciu kristina minejus yra is mazylio. bet tik del to, kad padaro viska, kaip praso mama. as is kitu pasiklausinejau, tai nelabai ka isgirdau. daktaras labiausiai i pinigus orientuotas. taip sakant uz juos viska gali nusipirkt. net jo poziuri i gimdyma. tai man kazkaip nepatiko tas g.gif kazkaip nuosirdumo is gydytojo irgi norisi g.gif

del ekologiskumo. cia tik toks terminas visam tam psichologiskai palankiam kudikiui gimimui - padejimui ant krutines, nenukirpimui iskart virksteles ir t.t. tai nera cia ko saipytis.
nesuprantu, ko cia prie tu zvakiu ir aplinkos prisikabinot. nei tai cia buvo akcentuota, nei ka. cia kiekvienos mamos reikalas, kaip ji nori gimdyti. bet tai nera nei ekologisko gimdymo pagrindinis principas, nei semetos mokymo akcentas. kazkokias jau nesamones cia suvelet. man asmeniskai nereikia nei zvakiu jokiu, nei smilkalu, nieko. tiesiog yra pasakyta, kad moteris turi teise i tokius dalykus, jei ji ju nori. ir viskas.

o pasisakymai tokie - asilas ir viskas, tai ka as zinau.. tada asilai visi ir uzsieny, kurie tokiu principu laikosi. cia pas mus, possovietinej respublikoj kazkaip sunkiai eina senai praktikuojami laisvose salyse dalykai. ir jokie gimdymo planai, gimdyves pageidavimai ir panasiai nieko ten nestebina. galit pasiimt ir uzsienio autoriu knyga, nepamenu kuriu dabar, pas mus knygynuose yra, nesciom moterim, tai net ten gimdymo planas panasus i semetos pateiktas. tai tada siaubas, kiek asilu pasaulyje praktikuoja doh.gif o geriausia turbut gimdyt pagal jus vaziuot i gilu rusyna, kur dar senoviskai gausit malonuma pagimdyt - uzskatins reikia nereikia, prakirps reikia nereikia, vaika iskart atims, suvystys kietai, isnes, maitinsit kas 2 valandas, nori vaikas, ar nenori, ir iskart koseles visokias kisit.

beje, dar kas del paprasciausio susitarimo su gydytoja. as ir maniau, kad taip paprasta. pasakai sau, kad nori, jog vaika iskart ant krutines padetu, jei tik viskas gerai gimdymo metu, paprasai, kad pamatuotu ji po poros valandu nuo gimimo ir viskas vyksta taip.. ale kad is gimdziusiu pasisakymu ne karta teko isgirsti, kad daktaram kai kuriem pro viena ausi ieina, pro kita iseina - lyg ir sutaria, o paskui savo atkalta senoviska taktika varo - ir vaiko nepaduoda iskart, ir issinesa, ir t.t. o ka tu ten ant gimdymo stalo tuo momentu pakovosi. uztat ir norisi iskart zinot, su kuriais zmonem galima normaliai susitart, o kurie tik galvom linksi, o daro savo. gydytojam gimdymai gal ir konvejeris. o mum - vieninteliai, unikalus.. ir nuo pirmo zvilgsnio, pirmo prisilietimo su pasauliu ne tiek jau mazai ir priklauso..

tiesa, jei jau aplinka ir jaukumas nieko nereiskia, tai ko cia tos musu ligonines leshas svaisto ir konkuruoja, kuri kuo graziau, jaukiau gimdyklas isirengs. ir kmuk, ir mazylis, ir 2 ligonine stengias. pataupytu jie tas leshas. mum gi dzin. galim varyt i senoviskas baltu plyteliu palatas su gelezinem lovom ir issisiepusios gimdyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkeS: 17 gegužės 2005 - 14:56
QUOTE(Akva @ 2005 05 16, 14:13)
Nesuprantu, kam jums zvakes gimdymo metu?  g.gif Nemanau, kad tai per pati gimdyma yra labai jau svarbus dalykas! Apstos gydytojai, vyras, akusere, seseles ar kas ten dar buna.. ne tas galvoje bus! Geriau rinktis specialistus gerus, o ne jaukia aplinka. Na....nebent galima suderinti.

O apie Semetos ***** doh.gif


Nu jo, žvakės tai tikrai nereikalingos, nebent planuojat labai ilgai toj gimdykloj užsibūt biggrin.gif . Dėl gimdyklų - kiek jūs jas ten stebėsit g.gif , bent jau man tai tikrai nebuvo laiko dairytis ir galvot kokios baisios sienos, kokia maža palata, nors vyras į tai dėmesį kreipė unsure.gif
o dėl Šemetos- nevarykit dievo į medį- duokdie daugiau tokių žmonių kurie taip išsamiai , su visom smulkmenom visą gimdymo esmę pateiktų thumbup.gif . Niekas juk nereikalauja, kad darytumėt tik taip , o ne kitaip, kiekvienai išeina skirtingai, bet bent jau man tai jis į labai teigiamą pusę smegenis praplovė thumbup.gif . Yra pasisakymų kur aš su juo nesutikčiau, bet yra dauug dalykų, už kuriuos aš galėčiau jam kasdien dėkoti 4u.gif . Beto, tiek jis tiek Kristina yra tie žmonės kuriem ne kartą skambinau bet kuriuo paros metu ir jie niekada neatsisakė padėti ( be jokio atlygio, tik telefonu), ko iš mūsų gydytojų ne visada sulauksi. Vienu žodžiu- aš ir mano vyras labai dėkingi jiems už paprastumą ir esmę wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auges: 23 gegužės 2005 - 10:57
vilkeS, tu nesinervuok, gi nestuke.gif esi, juk viskas bus gerai, kaip benutartum mirksiukas.gif tu rinkis tai, kas tau prie dūšios, ir nekreipk dėmesio į mūsų karksėjimus. vienai vienas gydytojas ir ligoninė patiko, kitai - kitas, tai ir peršam čia visos. gal ir neturėsi kada per gimdymą laiko į smulkmenas dėmesį atkreipt, bet bent jau morališkai gerai jausies, kad gimdai ten, kur norėjai. o apie žvakes čia aš sapaliojau, nes pvz man tai yra nusiraminimas, ir aš būčiau jomis naudojusis. ir nėra čia ko šaipytis. svarbiausia turbūt - gerai ir patogiai jaustis per gimdymą. man tą jausmą visų pirma suteikia žinojimas, kad esu gerose rankose, kitai gal - jauki aplinka.
o Šemetos rekomendacijų tikrai laikosi antra ligoninė, ne veltui jie gavo palankios naujagimiui ligoninės vardą. ten tikrai viską daro, kad mamai ir vaikui būtų geriau. už tai ir aš tau Kalvinską rekomendavau, jau jis tai tikrai išgirsta visus mamyčių prašymus. "moters noras - man įsakymas..." - va kaip jis man pasakė thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, as del gimdymo plano: uzpraeita menesi kolege Londone buvo ir ten nusipirko vietos zurnala, skirta tevams. Ir ka jus manot- triju lapu straipsnis apie gimdymo plana, pats planas pateiktas kaip orientacinis - isirasyk i ji ka nori ir keliauk gimdyt. Matyt, tai nera ten pasaulio stebuklas.. O pas mus tai vis dar naujiena. Ir jei ne R.Semeta, kazin ar butume apie toki plana (o ir kitus dalykus) suzinoje.
Atsakyti
Šiaip tai dabar visos ligoninės orietuotos į "palankias kūdykiuj" ir visur deda vaikus ant pilvo, visur propaguojamas maitinimas krūtimi ir visose ligoninese vaikas būna su mama, net sakyčiau, jog personalas neigiamai žiūri, kai mama paprašo kūdykį paimt į vaikų kambarį.
Taip, kad gimdyk ir nepergyvenk, galų gale duok nurodymus vyrui ir tegu jis gimdykloje pareguliuoja eismą, kad gydytojai nepamirštų jūsų prašymų.

Atsakyti
Rucelie, nesinervuoju, tik pikta buna, kai ateina ir drebia tokias frazes - asilas arba saiposi is to, apie ka nieko net nezino. taip sakant informacijos zmonem truksta, o vat isdet tai pirmi. o del zvakiu, tai kaip jau sakiau - cia mamos teise rinktis ir nera ko cia saipytis. vienai to reikia, kitai ne. aplinkos i paskutine vieta as nenurasau gal ne tiek del saves, kiek del vaikelio. kazkaip mastau, jei jau man kazkuri patalpa patiks ir as ten jaukiai jausiuos, tai gal ir vaikeliui bus fainiau pirmiausia atejus i si pasauli jaukia patalpa isvysti, o ne bet kokia ax.gif
tokie gydytojai kaip kalvinskas man irgi labai patinka thumbup.gif taip va visi turetu reaguoti, tai ir problemos, pas ka cia geriau gimdyt, nebeliktu smile.gif

Upsiuk, as taip galvojau, kaip tu, bet... pasirode, kad buvau per didele optimiste. man atrode, kad cia pas mus visose ligoninese visi gydytojai taip ir laikosi pso rekomendaciju. bet kai pasiklausiau savo neseniai gimdziusiu draugiu ir kai paskaiciau cia forume, tai pasirode, kad anaiptol.. tai kas kad ligonine turi palankios naujagimiui varda, bet atskiri gydytojai ima ir nesilaiko tokios politikos. nesuprantu is tikro kodel. i krauja iaugus sena sistema ar kas? uztat vat ir klausinejuos cia smile.gif

galiausiai, nenukrypkim nuo temos, ne apie semeta cia, o apie gydytojus, kurie tikrai prisilaiko ir pso, ir semetos (nors cia turbut vienas ir tas pats gaunasi biggrin.gif ), ir visokiu kitokiu palankiu vaikeliui rekomendaciju. vis tiek norisi isknisti ir apie kitus gydytojus. netikiu, kad visos, praejusios semetos kursus arba siaip zinojusios, ko nori, gimde tik pas kalvinska, arba tik antroj ligoninej ax.gif
Atsakyti