QUOTE(Juodai @ 2013 03 18, 11:58)
Va, įdomu, kiek laiko yra tas "iš karto"?...

Juk kai vyną išlieji, nepalieki balos per naktį
Viena dalyvė kitoj temoj rašė, kad per laiką patamsėjo stalviršis apie kriauklę - nejaugi nuo vandens? Ar nuo idų ploviklio?
Dar vienas momentas - apie kaitlentę, kai kepi juk taškos, tai jei nuvalysiu tik baigus kepti ar jau bus vėlu? Ar po kurio laiko ir ten patamsės? Ar reikia iškar kepant gaudyti su škurlium tuos riebalus?
nezinau, kas cia taip jau puola iskart tas demes valinet, bet ir per nakti nepaliekam, nors, aisku, visko buna, vaikai yra buve ir vynuogiu sulciu papyle, tai nepastebejom, nesuvalem ir - nieko, ryte su skudureliu prabraukiau ir kaip nebuve..

Pas mus stalvirsis pieno spalvos su smulkiom "kruopelem", tai gerai liktu matyt..
Vis tik pas mus kriaukles dugnas patamsejo siek tiek - bet issivalo beveik iki idealaus, jei tik dazniau valytume

o tai tik namu tvarkytoja karta per savaite isblizgina actu su soda, dar as kai nepamirstu "nugesinu"..
Del riebalu - tai nezinau, visada apsitasko, kai kepam, na, negi kazkas ten jau taip puola valyt, kol nebaige darbo? Mes nepuolam, zinokit, puikiai tie riebalai nusivalo ir veliau, buna, kad net kita diena

pvz., po susiejimo, sveciams ar giminems isvazinejus, tikrai nepuolu ciustyt virtuves, kad tik demiu neliktu. Bet patikekit - nelieka. Pas mane to stalvirsio virtuveje apie 10 kvadratiniu metru. Dejom specialiai, nes tai tikrai nesunkiai priziurima danga, nebaili. Kaip sake pries mane viena mamyte - po keletos metu, jei reikia, nupoliruoji ir vel suzvilga. Na, vis tik pasibraizo, jei, pvz., nusprendi molini vazona pastumt, o ne pakelus toliau padet..

vaikas kuom nors :pravaziuoja", buna, kad nuskyla, jei ka sunkaus ar astraus numeti..
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2013 03 18, 02:07)
Seniai jau čia kas bediskutavo...
Kažkas buvo įsitikinęs ir kitus įtikinėjo, kad granito stalviršis absoliučiai atsparus viskam, tame tarpe ir dėmėms. Užsimanėm ir mes dėtis granitą, baltą/šviesų ir du žmonės, kurie gamina tuos stalviršius, iš skirtingų firmų, patarė šviesaus nesidėt, nes per laiką (kelis metus) įsigeria į jį dėmės

. Riebalų, rūgščių... Pati savo akimis mačiau šviesias granito plokštes, dar pas gamintojus, o jau su įsigėrusiomis dėmėmis, panašiomis į rūdžių

. Gal tie, kurie tikino apie granito atsparumą turitė tamsaus granito stalviršius?
o kodel jums netinka akmeninis? Mums, pvz., granitinis netiko, nes matosi sujungimai, o akmenini isliejo kuo puikiausiai (pas mus tokia nestandartine virtuve). Net patys virtuves gamintojai (projekta bent trims didziausiems virtuviu gamintojams rodem) atkalbejo nuo granito - per sunku, per brangu, o musu atveju dar ir neergonomiska.
Kaip mano vyras juokauja - granitini sau statysim tik paminkla, o priziuri tegu ji jau kiti