QUOTE(Sophi @ 2008 11 03, 15:26)
krize, matau, kad daug išmanot šitoj srity - aš vis su klausimais
Suprantu, kad kosmetikos be konservantų nepagaminsi. Kokius konservantus naudoja tie a la "natūralių" kosmetikų gamintojai?
Tie, kurie "a la" naturalus daznai naudoja toki triuka, deda konservuojancia medziaga, kuri oficialiai nera itraukta i konservantu sarasa. Paprastai tai buna tam tikri ingredientai, kurie oficialiai eina kaip kvepikliai, taciau turi stiprias konservuojancias savybes. Laiko klausimas, kada tas dalykas bus uzdraustas ir privales buti ivardintas kaip konservantas.
Tie, kurie yra naturalus sertifikuoti (o tai nereiskia, kad jie nenaudoja konservantu) paprastai stengiasi naudoti tokius konservantus, kurie butu arciausiai augaliniu naturaliu medziagu, tai gali buti eteriniai aliejai (beje, vieni is didziausiu alergenu), vitaminai C ir E arba naturalus enzimai. Vienintelis variantas, kuomet konservanto i priemone galima nedeti, tai kai priemone yra visiskai be vandens, t.y. vien aliejinio pagrindo. Teko matyti kol kas tik kelias tokias priemones savo gyvenime. Visur, kur sudetyje yra vanduo ir aliejus priemone PRIVALO buti konservuojama.
Papildyta:
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2008 11 03, 16:14)
Ne a la šiaip jau

Pvz. įvairūs eteriniai ir baziniai augaliniai aliejai turi konservuojamųjų savybių.
Augaliniai aliejai neturi konservuojamuju savybiu. Konservuojamasias savybes aliejuje gali tureti tik esantys vitaminai, pvz jojobos aliejus turi daug vitamino E, kuris is dalies letina gedimo laika, taciau to vitamino tikrai nepakaktu uzkonservuoti produkta, kuriame to aliejaus tik dalis.