na jau torto gaivumas
Ir spurgytes ir kapucino sausainiuku irgi noreciau paragauti
receptukas cia:
http://www.sintagma....2256AD900689BDD
tai mano pirmas pacios pagamintas tortas
labai labai skanu ir paprasta!!!
neliko nei trupinelio
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 07, 13:06)
tai mano pirmas pacios pagamintas tortas
labai labai skanu ir paprasta!!!
neliko nei trupinelio
labai labai skanu ir paprasta!!!
neliko nei trupinelio
Labai skaniai ir atrodo, nenuostabu kad neliko as jau ir issisaugojau si receptuka prie kokios progos ir mes pasidarysim
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 07, 13:06)
tai mano pirmas pacios pagamintas tortas
labai labai skanu ir paprasta!!!
neliko nei trupinelio
labai labai skanu ir paprasta!!!
neliko nei trupinelio
Saunus torciukas Arteja dukros gimtadienis,tai reiks padaryti
o ant virsaus braskiu reikia pilti kokia zele,ar tik taip jas isdelioji ir viskas?
gali tik isdelioti, jei iskart valgys. As tai uzpyliau truputi stingstancia zele- ne taip greit nuvyto brashkutes...
Aciu uz gerus zodzius, mergaites
Aciu uz gerus zodzius, mergaites
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 07, 13:06)
receptukas cia:
http://www.sintagma....2256AD900689BDD
tai mano pirmas pacios pagamintas tortas
labai labai skanu ir paprasta!!!
neliko nei trupinelio
Tortukas super
vakar gaminau torčiuką pirmą kartą gyvenime, sugaišau nepatikėsit - beveik penkias valandas vaizdas gal ir nelabai koks, nes po tiek kančių norėjosi kuo greičiau mest tą tortą ir eit ilsėtis. Tačiau skonis... mmmmm skanu
Gal dėl tų širdelių, bet toks su meile darytas ir viliojantis atrodo
Tik recepto atspėt vien iš foto neišeina...
vakar gaminau torčiuką pirmą kartą gyvenime, sugaišau nepatikėsit - beveik penkias valandas vaizdas gal ir nelabai koks, nes po tiek kančių norėjosi kuo greičiau mest tą tortą ir eit ilsėtis. Tačiau skonis... mmmmm skanu
Tik recepto atspėt vien iš foto neišeina...
QUOTE(maprigo @ 2008 07 07, 16:54)
vakar gaminau torčiuką pirmą kartą gyvenime, sugaišau nepatikėsit - beveik penkias valandas vaizdas gal ir nelabai koks, nes po tiek kančių norėjosi kuo greičiau mest tą tortą ir eit ilsėtis. Tačiau skonis... mmmmm skanu
Kai prisiperki maximoje nukainuotų kepimo formų, reikia kuo skubiau jas išbandyti:
Tešla
50 g sviesto
2 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
1/8 a. š. druskos
½ a. š. kepimo miltelių
~ 4 - 5 v. š. miltų (kad tešla būtų elastinga)
Įdaras
400 g neriebios varškės
2 kiaušiniai
150 ml neriebios grietinėlės
5 v. š. cukraus
2 v. š. apelsinų likerio
1 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
Užminkyti tešlą, rankomis iškloti apvalios pyrago formos dugną ir sieneles. Padėti 10 min. į šaldytuvą.
Įdaro ingredientus sumaišyti mikseriu. Supilti įdarą į formą ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (kol varškės iškeps). Išimti pyragą iš orkaitės ir leisti praaušti.
Viršų pabarsčiau šokoladu.
Skonis gavos tikrai geras ir aromatingas, bet įdaras, kaip pastebėjau jau prieš dėdama į orkaitę - per skystas, todėl pyrago neišėjo gražiai įsidėti į lėkštę
Tešla
50 g sviesto
2 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
1/8 a. š. druskos
½ a. š. kepimo miltelių
~ 4 - 5 v. š. miltų (kad tešla būtų elastinga)
Įdaras
400 g neriebios varškės
2 kiaušiniai
150 ml neriebios grietinėlės
5 v. š. cukraus
2 v. š. apelsinų likerio
1 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
Užminkyti tešlą, rankomis iškloti apvalios pyrago formos dugną ir sieneles. Padėti 10 min. į šaldytuvą.
Įdaro ingredientus sumaišyti mikseriu. Supilti įdarą į formą ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (kol varškės iškeps). Išimti pyragą iš orkaitės ir leisti praaušti.
Viršų pabarsčiau šokoladu.
Skonis gavos tikrai geras ir aromatingas, bet įdaras, kaip pastebėjau jau prieš dėdama į orkaitę - per skystas, todėl pyrago neišėjo gražiai įsidėti į lėkštę
QUOTE(maprigo @ 2008 07 07, 16:54)
vakar gaminau torčiuką pirmą kartą gyvenime, sugaišau nepatikėsit - beveik penkias valandas vaizdas gal ir nelabai koks, nes po tiek kančių norėjosi kuo greičiau mest tą tortą ir eit ilsėtis. Tačiau skonis... mmmmm skanu
Vyšniomis kvepiantis aviečių tortas
BISKVITUI: 4 tryniai, 2-3 šaukštai karšto vandens, 100g cukraus, žiupsnelis vanilinio cukraus, 1 kiaušinio baltymas, 75 g miltų, 50g krakmolo, šaukštelis be kaupo kepimo miltelių, riebalų kepimo formai.
ORINIAMS SLUOKSNIAMS: 3 baltymai, 150g cukraus, šaukštelis vanilinio cukraus, 100g maltų migdolų, riebalų kepimo formai.
KREMUI: pakelis aviečių pudingo, 100g cukraus, 500ml pieno, 250g sviesto ar margarine kepiniams.
UŽPILUI: 60g cukraus, 6 šaukštai vandens, 6 šaukštai vyšnių likerio.
Biskvitui trynius išplakite iki putų, pilkite vandenį, berkite du trečdalius cukraus, vanilinį cukrų ir plakite toliau, kol bus grietinės tirštumo masė. Baltymą išplakite su likusiu cukrumi ir sumiašykite su tryniais. Miltus nusijokite su krakmolu ir kepimo milteliais, tada atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase. Tešlą pilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti apie 30min 175-200 laipsnių temperatūroje.
Oriniams sluoksniams baltymus išplakti iki putų ir nesustojant plakti palaipsniui įberti cukrų, vanilinį cukrų ir smulkintus migdolus. Iš šios masės kepti du papločius tokiu būdu: pusę baltymų kremo dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir šauti į 100 125 laipsnių orkaitę ir kepti apie 40min tada išjungus kaitinimą dar palaikyti puse tiek orkaitėje. Kepimo popierių sušlapinkite vandeniu, kad būtų lengviau nuimti paplotį.
Kremui aviečių pudingą ir 100g cukraus ištirpinti 6 šaukštuose šalto pieno. Likusį pieną užvirkite, puodą nukelkite, atsargiai įpilkite pudingą, vėl užvirkite ir truputį pakaitinkite, tada palikite atvėsti kartkartėmis pamaišydami. Margariną arba sviestą išplakti iki purios masės ir sudėti į pudingą bei išmaišyti
Užpilui iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, tada ipilkite vyšnių likerį.
Torto formavimas: vieną orini sluoksnį ištepti aviečių kremu, ant viršaus dėkite biskvitinį paplotį, jį apšlakstykite užpilu iš likerio ir aptepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą orinį sluoksnį užtepkite likusiu kremu ir puoškite.
P.S. aš dėčiau visur cukraus per puse (išskyrus pudingą), nes gal biški per saldu. Ir biskvitus aš dariau du plonesnius (vieną perpjoviau per pusę)