merginos konditeres pagelbėkit su sluoksniuota bemiele tešla ( šaldyta) ką greit ir skaniai iškept? kokias bandeles pyragiuką? labai reikia gelbekit
QUOTE(Lera @ 2008 05 28, 14:17)
merginos konditeres pagelbėkit su sluoksniuota bemiele tešla ( šaldyta) ką greit ir skaniai iškept? kokias bandeles pyragiuką? labai reikia gelbekit
gali i vidu det cukruota obuolio skiltele ir apvyniot tesla.
gali daryt pyragiuku i vidu dejus varskes su cukrum, ar varskes sureli + persiku is indelio ar taip kokiu vaisiu. tada uzkloji kitu gabalu teslos ir kepi, kazkur cia buvo receptas...
QUOTE(Lera @ 2008 05 28, 14:17)
merginos konditeres pagelbėkit su sluoksniuota bemiele tešla ( šaldyta) ką greit ir skaniai iškept? kokias bandeles pyragiuką? labai reikia gelbekit
QUOTE(Larissa @ 2008 05 09, 12:17)
pasidalinsiu ir aš dariau sekmadienį tokį pyragą labai skanu,tik apie kalorijas geriau jau negalvoti (nuotrauka ne mano,nes paskolinom fotiką ir neturiu kuo įamžinti savo patiekalus o pasidalinti baisiai norisi
dideliai 28 cm skersmens formai reikės:
1 pakelio šaldytos bemielės sluoksniotos tešlos (geriausia tame pakelyje,kur du 2 didesni lapai įdėti)
maltų riešutų saują (dėjau migdolus ir graikų) - tai buvo jau mano fantazijos,nes laabi mėgstu riešutus jie ten buvo tikrai "v temu"
75 g sviesto
75 g cukraus
1/3 stiklinės grietinėlės riebios
cinamono pagal skonį (kas mėgsta,bet balima ir nedėti)
3-4 bananai (aš dariau iš 2 bananų ir kelių puselių konservuotų persikų). šiaip tiktų bet kokie vaisiai,tik ne per sultingi.kriaušės,konservuoti ananasai.kas kam patinka net su džiovintais vaisiai turėtų būti neblogai,manau
idealu turėti didelią gilia keptuvę,kuria galima dėti į orkaitę,bet jei nėra,tai tiks ir bet kokia forma,svarbiausia,kad paviršius būtų nepridegantis (teflonas,silikonas ir pan.)
procesas:
tešla atšildyti,kiekvieną lapą pakočioti kad galima būtų išpjauti porą cm didesnio skersmens negu pyrago forma apskritimus.vieną apskritimą pabarstyti maltais riešutais (galima ir pusę šaukštelio cukraus),apdengti antru,prispausti kraštus ir praeiti porą kartų kočelu,kad riešutai į tešlą "įsispaustų".pabadyti šakute ir padėti į šaldytuvą.
ištirpinti sviesta keptuvėje kurioje kepsite pyragą (arba šiaip keptuvėje,jei kepsite kitoje formoje),įberti cukru ir ant silpnos ugnies,maišant,kaitinti kol pasidarys šviesi karamelė (tai įvyksta greitai,per kelias minutes),tada po truputį įpilti grietinėlę,pavirti dar kokią minutę ir išjungti.palikti 10 min.,kad atvėstų šiek tiek.
Bananus (vaisius) pjauti išilgai ir dėti pjūviu į apačią į keptuvę (formą) su karamėle ,uždengti tešla ir "apkaišioti" kraštus į vidų.Tešlos nieko papildomai tepti nereikia.Pagal receptą kepti 200 C orkaitėje 20-25 min. kol gražiai apskrus tešla.
Aš kepiau ilgiau,apie 45 min.,nes mano orkaitė yra savotiška,be to tešlos dėjau daugiau,negu originaliame recepte (ten 300g)
Ištraukus iš orkaitės duoti pastovėti 5-6 min.,po to atsargiai peiliu ar spec.lopetėle "pereiti' prilipusius kraštus,uždegti lekšte ir atsargiai apversti.
Labai skanu
dideliai 28 cm skersmens formai reikės:
1 pakelio šaldytos bemielės sluoksniotos tešlos (geriausia tame pakelyje,kur du 2 didesni lapai įdėti)
maltų riešutų saują (dėjau migdolus ir graikų) - tai buvo jau mano fantazijos,nes laabi mėgstu riešutus jie ten buvo tikrai "v temu"
75 g sviesto
75 g cukraus
1/3 stiklinės grietinėlės riebios
cinamono pagal skonį (kas mėgsta,bet balima ir nedėti)
3-4 bananai (aš dariau iš 2 bananų ir kelių puselių konservuotų persikų). šiaip tiktų bet kokie vaisiai,tik ne per sultingi.kriaušės,konservuoti ananasai.kas kam patinka net su džiovintais vaisiai turėtų būti neblogai,manau
idealu turėti didelią gilia keptuvę,kuria galima dėti į orkaitę,bet jei nėra,tai tiks ir bet kokia forma,svarbiausia,kad paviršius būtų nepridegantis (teflonas,silikonas ir pan.)
procesas:
tešla atšildyti,kiekvieną lapą pakočioti kad galima būtų išpjauti porą cm didesnio skersmens negu pyrago forma apskritimus.vieną apskritimą pabarstyti maltais riešutais (galima ir pusę šaukštelio cukraus),apdengti antru,prispausti kraštus ir praeiti porą kartų kočelu,kad riešutai į tešlą "įsispaustų".pabadyti šakute ir padėti į šaldytuvą.
ištirpinti sviesta keptuvėje kurioje kepsite pyragą (arba šiaip keptuvėje,jei kepsite kitoje formoje),įberti cukru ir ant silpnos ugnies,maišant,kaitinti kol pasidarys šviesi karamelė (tai įvyksta greitai,per kelias minutes),tada po truputį įpilti grietinėlę,pavirti dar kokią minutę ir išjungti.palikti 10 min.,kad atvėstų šiek tiek.
Bananus (vaisius) pjauti išilgai ir dėti pjūviu į apačią į keptuvę (formą) su karamėle ,uždengti tešla ir "apkaišioti" kraštus į vidų.Tešlos nieko papildomai tepti nereikia.Pagal receptą kepti 200 C orkaitėje 20-25 min. kol gražiai apskrus tešla.
Aš kepiau ilgiau,apie 45 min.,nes mano orkaitė yra savotiška,be to tešlos dėjau daugiau,negu originaliame recepte (ten 300g)
Ištraukus iš orkaitės duoti pastovėti 5-6 min.,po to atsargiai peiliu ar spec.lopetėle "pereiti' prilipusius kraštus,uždegti lekšte ir atsargiai apversti.
Labai skanu
QUOTE(Lera @ 2008 05 28, 13:17)
merginos konditeres pagelbėkit su sluoksniuota bemiele tešla ( šaldyta) ką greit ir skaniai iškept? kokias bandeles pyragiuką? labai reikia gelbekit
man skaniausiai su obuoliais, cukrumi ir cinamonu , o galima daryti ir neuzklojant antru lakstu is virsaus
ačiū merginos labai įdomus receptukai :valgys: būtinai pabandysiu , gal dar kuri nors pasidalintu savo išradimais? galima ir nesaldžių
varskes pyragas
gražus varškes pyragas bet ir recepto norėtųsi
QUOTE(Lera @ 2008 05 28, 15:14)
ačiū merginos labai įdomus receptukai :valgys: būtinai pabandysiu , gal dar kuri nors pasidalintu savo išradimais? galima ir nesaldžių
nesaldžių bus jau offtopic čia tuoj įdėsiu vienas bus rusiškai-neturu laiko versti tikiuosi,man aleis tie,kurie nesupras
vienas receptas čia
ir kitas
man baigusiai rusų mokyklą tikrai nereikia verst einu pasižvalgyt
QUOTE(Pukis Baisalis @ 2008 05 27, 13:01)
Keliu ir as savo senai zadeta ricottos surio pyraga
aš kaip tik noriu truputį kitokį sūrio pyragą su riccota iškept, nusižiūrėjau SM, bet kur to riccotos būna, ar visuose didžiuosiuose prekybcentriuose? (žiūrėjau Maximoj, bet nemačiau... o gal dėl to, kad neįsivaizduoju, kaip jis atrodo... )
QUOTE(monikiux @ 2008 05 29, 12:34)
aš kaip tik noriu truputį kitokį sūrio pyragą su riccota iškept, nusižiūrėjau SM, bet kur to riccotos būna, ar visuose didžiuosiuose prekybcentriuose? (žiūrėjau Maximoj, bet nemačiau... o gal dėl to, kad neįsivaizduoju, kaip jis atrodo... )
jis turėtų būti ten,kur ir mascarpone- prie lyditų sūrių,tepamų sūrelių.mūsų Maximoje pvz. tame šaldytuve,kur jogurtai
QUOTE(monikiux @ 2008 05 29, 11:34)
aš kaip tik noriu truputį kitokį sūrio pyragą su riccota iškept, nusižiūrėjau SM, bet kur to riccotos būna, ar visuose didžiuosiuose prekybcentriuose? (žiūrėjau Maximoj, bet nemačiau... o gal dėl to, kad neįsivaizduoju, kaip jis atrodo... )
atrodo maždaug taip