Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės paskirties keitimas

Mums ir grupelei biciuliu kilusi ideja pirkti zemes ukio paskirties lopineli zemes, ji dalinti ir paversti i namu statybos. Ar kas nors taip esate dare? Pasidalinkit savo patirtimi, ar labai sunku iveikti visus teisinius barjerus ir pan.
Atsakyti
Patirties neturiu. Bet zinau, kad tai keliu metu vargo vakariene cry.gif mano bendradarbe jau penkti metai bando tai padaryti. Ir labai daug pinigu ir vargo jau sukiso.
Atsakyti
Viskas priklauso tik nuo to, kurioj vietoj yra ta zeme. Gali buti, kad pakeitimas is viso neimanomas, gali buti, kad uzteks pasidaryti detaluji plana. Eini pas to rajono, kuriame nusiziurejai sklypa, architekta ir viska isaiskinsi.
Atsakyti
Na nemanau, kad reikalai su skypo pirkimu bus greiti. O su namo statyba juo labiau. Norai kol kas didesni uz galimybes. Tad pirmiausia pradedu dometis.
Atsakyti
Lota, o gal būtų galima detaliau, jei jau žinai procedūrą ? blink.gif "rajono architektas" kas tai per diegas ? kur jo ieškoti ? savivaldybėj ? g.gif AČIŪ
Atsakyti
Architekto is tiesu reikia ieskoti savivaldybej. As, kai norejau pirkti z.u. paskirites sklypa, tiesiog nuejau i to mikrorajono seniunija ir pabeldziau i tas duris ant kuriu buvo parasyta kazkas apie teritoriju planavima ax.gif . Ten man labai maloniai viska paaiskino ir dave savivaldybes architekto, atsakingo uz to rajono vystyma, telefona ir priemimo valandas. Nusiunciau ten vyra, jis galutinai viska issiaiskino smile.gif . Veiksmas vyko Vilniuj.
Reikia susizinoti ar yra tos miesto dalies specialusis (truputi abejoju del pavadinimo g.gif ) planas, kas jame numatyta, ar toj vietoj nera numatyta zalioji zona (jei taip, ten negalesi statyti namo), koks aukstingumas, situacija su komunikacijom, planuojami keliai ir t.t. SEKMES.
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2005 02 21, 17:03)
Architekto is tiesu reikia ieskoti savivaldybej. As, kai norejau pirkti z.u. paskirites sklypa, tiesiog nuejau i to mikrorajono seniunija ir pabeldziau i tas duris ant kuriu buvo parasyta kazkas apie teritoriju planavima  ax.gif . Ten man labai maloniai viska paaiskino ir dave savivaldybes architekto, atsakingo uz to rajono vystyma, telefona ir priemimo valandas. Nusiunciau ten vyra, jis galutinai viska issiaiskino  smile.gif . Veiksmas vyko Vilniuj.
Reikia susizinoti ar yra tos miesto dalies specialusis (truputi abejoju del pavadinimo  g.gif ) planas, kas jame numatyta, ar toj vietoj nera numatyta zalioji zona (jei taip, ten negalesi statyti namo), koks aukstingumas, situacija su komunikacijom, planuojami keliai ir t.t. SEKMES.



O kaip ilgai dokumentu tvarkymas trunka? Ar ilgai tenka pavargti kol pagaliau gauni leidimus statybai? Kokie tolimesni takai? Is tikruju labai idomu ir naudinga tai butu zinoti.
Atsakyti
Gal kas esate performavę žemės paskirtį - žemės ūkio į namų valdą? Kiek tai kainuoja ir kiek užtrunka? gal žinote kokius nors nuansus?
Atsakyti
tai priklauso, ar mieste ar ne, pav. vilniaus rajone, dabar detalaus padaryt neimanoma, nes sustabdyti visi detalus iki tol kol bus padaryta bendra planas, nu tai kokiems dviem metam kaip nieko smile.gif
o vilniuj tai puse metu maziausiai praeis, kaina priklauso irgi nuo detalaus dydzio...
Atsakyti
neseniai domejau tokiu klausimu del kaune esancios zemes, tai kaina nuo 7000-10000 Lt. trunka derinimas apie puse metu. Priklauso nuo bendruju planu ir t.t. sudetingas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2005 05 11, 16:03)
tai priklauso, ar mieste ar ne, pav. vilniaus rajone, dabar detalaus padaryt neimanoma, nes sustabdyti visi detalus iki tol kol bus padaryta bendra planas, nu tai kokiems dviem metam kaip nieko smile.gif
o vilniuj tai puse metu maziausiai praeis, kaina priklauso irgi nuo detalaus dydzio...


žemė yra jau už Vilniaus ženklo - Grigaičiai. ar tiksliai žinai ką dabar parašei ir nuo kada tie 2 metai skaičiuojasi?
Atsakyti
Asdi, jo zinau tiksliai, gali pasiskambinti i rajono savivaldybe ir pasakys tiksliai, tie 2 metai tai cia taip, preliminariai pasakiau, g.b. ir po metu...to tiksliai nezinau...
Atsakyti