Įkraunama...
Įkraunama...

Apsauginės priemonės

Atsiprašau, jei tema kartosis, bet neturiu laiko labai daug skaityti viso forumo sad.gif pavarinėau po parduotuves besidomėdama apsauginiais kremais nuo saulės.... vienos pardavėos siūlo ir aiškina kad užteks spfa20, kitos siūlo jau spfa40-50. apie pačias firmas irgi įvairiai kalba doh.gif Todėl prašau keliautojų patirties-kokius kremus rinktis? koks ten spfa būtų optimaliausias? nes saulė ten karštesnė nei pas mus? unsure.gif šiaip nesiruošiu ten gulėti ir kepti kaip kepsnys, bet ir vaikštant galima stipriai nusvilti atiskišusias dalis biggrin.gif doh.gif ką naudojot? noriu kad gerai susigertų, negaliu pakęst taukuotos odos schmoll.gif
Atsakyti
Čia šiek tiek techninės informacijos besirenkantiems kremus, ir kaip skaičiuojamas (pagal formulę) laikas, kiek laiko esi saugus pasitepęs kremu:

SPF nurodo veikimo laiką ir UV spindulių sugėrimo procentą. Apsauginių kremų SPF neturėtų būti mažesnis nei 15-20. Pavyzdžiui, jei naudosite kremą su SPF 20, saulėje galėsit būti saugi: 5 min x 20 = 100 min (tai yra apie 2 valandas).

Ne visada aukštas SPF reiškia saugumą. Pagal sudėtį apsauginiai kremai skirstomi į cheminius ir fizinius. Saugiausi yra fiziniai UV filtrai. Jie spinduliavimą atspindi ir išskaido. Jų receptūroje yra mikroninių ZnO ar TiO2 oksidų dalelių. Jie rekomenduojami, kai UV spinduliavimas yra labai intensyvus – paplūdimiuose ir pan. Labai aukštą SPF turintys cheminiai UV filtrai efektyviai saugo odą nuo saulės, bet dažniau nei fiziniai kremai sukelia alergines ir fotoalergines odos reakcijas.

Aš pati šiuos kremus renkuosi tik vaistinėje, bet labiausiai pasirinkimą lemia kaina 4u.gif Mano odai visai tinka Nivea produkcija.
Atsakyti
O as patarsiu kaip kosmetologe ir is savo praktikos smile.gif Siaip spf turetu buti ne mazesnis kaip 30 ir geriausia kad butu atsparus vandeniui, tada issimaudzius nebutina teptis pakartotinai. Jei oda jautri aisku reikia rinktis jautriai odai, sitie tinka ir vaikams. Didele pakuote pirkti visada apsimoka tik pagalvokit ar ja per metus isnaudosit? Nes siaip atidarius ir laikant pleze kur karstis, smelis jis jau nebebus tinkamas kitam sezonui tongue.gif
Atsakyti
man tai atrodo, kad viskas priklauso nuo odos tipo wink.gif as pvz. esu balta kaip suris ir degu staigiai raudonai, tai tikrai pasiimsiu i kelione su spf 40-50 smile.gif ir dar manau kad i soliariuma pries tai pavaiksciosiu, kad odai soko nebutu, ir nereiktu poto lovoje visai kaip veziui vartytis biggrin.gif
Atsakyti
Mano patirtis su apsauginiais kremais tokia. Kiek pastebejau, skirtingos firmos skirtingai zymi ta SPF, t.y. skirtinga tu skaiciuku skale. Tarkim Nivejos zemiausias yra lyg 8 ar 10, auksciausias (skirtas vaikams) - 30. Kitu firmu SPF tik prasideda nuo 20, tada auksciausias gali buti ir 50. Tai as visada rinkdamasi ziuredavau konkrecios firmos skaiciu skale, ir tada pirkdavau vidutini. Tarkim Nivejos pirkau 15 - viduriuka tarp didziausio ir maziausio. Ziuriu kad butu mazesnis uz vaikiska, nes nenoriu likti balta doh.gif O paskutinis atradimas, kuris manau ir Rigedorai tiktu - Garnier purskiamas apsauginis losjonas, bet SKAIDRUS (matosi per buteliuko krastus). Jis be galo maloniai purskiasi - kaip vanduo, nepalieka visiskai jokiu zymiu ir tauku ant kuno. Tiesiog apsipurski, ir net trintis nereikia. Nu tikrai kaip vanduo thumbup.gif Kai pabandziau ji, tai kitokiu net nenoriu pirkti. Siltuose krastuose as naudoju 10 arba 12 SPF, vyras - 20 (bet jis baltaskuris).
Atsakyti
Aš irgi manau, kad viskas priklauso nuo odos tipo. Prieš važiuodami į Dominiką prisiklausėme patarimų, kad reikia pirkti kremą ne mažiau 30 spf. Artėjant kelionei į pabaigą žiūrim, kad nesiseka įdegti, nusipirkom 15 spf ir mums jo visiškai pakako. Tiesa, nesu labai šviesios odos.
Atsakyti
vat garnier nemačiau skaidraus buteliuko? g.gif o buvau nusižiūrėjus vaikišką purškiamą kur pradžioj būna spalvotas, kad matytum kur tepei kur ne, o paskui ta spalva pranyksta.... g.gif ale tai kaip dabar Aurėja išsiaiškint jis ten cheminis ar fizinis? blush2.gif gal kas bandėt?
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2007 05 04, 11:40)
vat garnier nemačiau skaidraus buteliuko?  g.gif o buvau nusižiūrėjus vaikišką purškiamą kur pradžioj būna spalvotas, kad matytum kur tepei kur ne, o paskui ta spalva pranyksta....  g.gif ale tai kaip dabar Aurėja išsiaiškint jis ten cheminis ar fizinis?  blush2.gif gal kas bandėt?

Ne buteliukas skaidrus, o skystis mirksiukas.gif Bet siandien paziurejau parduotuvej, tai Garniero visi purskiami skaidrus, kur nepalieka nieko ant kuno. Tepami palieka riebuma mirksiukas.gif

http://img.dailymail...605_450x400.jpg

Va tokie 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Klajonė @ 2007 05 04, 11:46)
Va tokie  4u.gif

Uzpernai pirkau purskiama, deja, neprisimenu firmos pavadinimo. Is pradziu labai dziaugiausi, nes tikrai fainai purskiasi tongue.gif Bet po keliu dienu pliaze kazkaip tas purskalas uzsikiso, ir nebe purske, o tokia nubizus srovele tik varvejo schmoll.gif Taigi teko atsukti buteliuka ir teptis kaip paprasta krema unsure.gif
O kaip tie Garnier?
Atsakyti
QUOTE(Ajuni @ 2007 05 04, 12:05)

O kaip tie Garnier?

Nu tai as ir sakau, kad jau kelias atostogas siltuose krastuos praleidau su Garnier. Drauge irgi nusipirko - irgi labai patenkinta. Man svarbiausia - kad jokio lipnumo, nieko. Tiesiog atrodo, kad visai nesitepei niekuo, o apsaugo puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2007 05 04, 12:40)
ale tai kaip dabar Aurėja išsiaiškint jis ten cheminis ar fizinis?  blush2.gif gal kas bandėt?

reik priemonės sudėtį panagrinėt. Jei rašoma ZnO ar TiO2 (titano dioksidas, cinko oksidas) - tai fizinis filtras, dar kitaip vadinamas natūralus. Jis apsaugo odą nuo bet kokių [ir A, ir B] ultravioletinių spindulių (o cheminiai filtrai sukurti vienam spindulių spektrui [A arba B].
Atsakyti
as taippat nusipirkau garnier SPF 15 4u.gif nesu baltaode,nudegu iskart rudai,tai bijau kad su tokiu visai neidegsiu ax.gif lietuvoje besidegindama naudoju SPF 2
Atsakyti