QUOTE(Lithium @ 2008 05 29, 20:07)
o gal genocidą paaugliam padaryt?

tvarka ir ramybė bus

juk dabar tokios baisenybės, tai kam čia..pff...
o šiaip netikiu, kad iš tinkamai auklėto žmogeliuko, paauglystėj kažkokia tai baisenybė pasidaro.. švaisto pinigus?? pinigai ant medžių neauga, juos duoda tėvai.. o kad jau duoda belekiek ir, kad paauglys atsakomybės jausmo neturi, patys kalti.
sakot savanaudžiai? o ar ne tokia dabar visuomenė?
paaugliai perima tokį gyvenimo modelį, kokį mato aplink.
Na jau nereikia į kraštutinumus pulti. Genocidas ir pan. Kuo geriau auklėsi vaiką - tuo didesniu chuliganu jis taps susidėjęs su kiemo ir mokyklos draugais. Jau statistiškai įrodyta ne kartą, kad turtingų ir super puper auklėtų vaikų bylos yra storiausios. Narkotikai, alkoholis, ankstyvi lytiniai santykiai, nėštumai ir pan. Viskas, kas buvo tabu, vaikui pradėjus eiti į mokyklą tampa prieinama. Tėvai dirba, laiko vaikų vedžiojumui "už pavadėlio" lieka mažai. Nesužiūrėsi visko.
O pinigus ne būtinai duoda tėvai. Juos galima "išmušti" iš kitų pagrasinant sumušti ar dar ką. O savanaudžiais esame veik visi. Tik retas, kuris be jokio širdies skausmo gali paskutinius triusikus atiduoti kitam, pas kurį bėdos daug didesnės.
Aš laikausi taktikos, nors mano vaikai ne paaugliai dar, bet pati neitin seniai buvau paaugle, kad jei kažko nori - pats turi to siekti, o ne laukti išsižiojęs. Vaikai į tą metodą jau įsikirto. (Nori braškių - padėk ravėti lysves, laistyk, prižiūrėk ir nusirink). Ir mano vaikams tikrai nesunku atiduoti savo žaislų ar drabužiukų tiems, kurie jų neturi. Tad savanaudiškumą taip pat aplenkėm šiam momentui. Nereikia vaiko laikyti suspaudus į nagą, o duoti jam suprasti, kad jis yra lygiateisis tavo gyvenimo partneris, elgtis su juo kaip su sau lygiu ir rodyti pavyzdį.
QUOTE(velute @ 2008 05 29, 21:44)
ir aš pritariu.
bet kadangi mūsų valstybė jau žada visai laisvę ir savivalę suteikti vaikams,tai greit ir nusiš......,ant tėvų galvų galės.o tėveliai sėdės ir prašys,kad vaikelis jo pasigailėtų ir į teismą sugalvojęs nepaduotų.jau dabar malalietkos savo teisėmis po nosim mojuoja,o tai kas bus kai užaugs.
Prie ko čia valstybė... Nereikia jos kišti ten, kur jos aplamai nereikia. Ne valstybė, o tėvai ir jų požiūris auklėja vaiką. Ir be smurto sėkmingai galima užauginti vaiką. Tik reikia viską išdėstyti jam priimtina ir suprantama forma. Mes patys, kai pritrūkstam argumentų, žalojame vaikų ir paauglių gyvenimą savo vadovavimo pozicija, o ne normaliu informacijos perdavimu. Mano vaikams net mieties nėra, kad reikėtų skųstis vaikų teisėms, nors ir darželiuose jau kalama tokia teorija. Mano vaikai yra lygiateisiai šeimos nariai, kurie turi pasirinkimo laisvę, balso teisė ir tvirtą poziciją.
QUOTE(chuligankaa @ 2008 06 01, 14:11)
Noreciau Jusu patarimo,kaip elgtis.
Esu paaugle.
Yra tokia situacija:Klasioke grasina mane sumust. tikraja to zodzio prasme.
Žinai, mieloji, tikrai galėtum pasikalbėti (ne skųstis, o pasikalbėti!) su savo gimdytojais. Jie tikrai ras tinkamą būdą padėti tau susigaudyti situacijoje. Nebijok pasikalbėti su mama. Ji ne priešė, o tikrai žmogus pergyvenantis už savo mažylės (vaikai tėvams dažniausiai tokiais lieka net vyresnio amžiaus būdami) gyvenimą.
Kai mes dabar žinome tik tavo pasakojimą, o nežinome, ką mąsto tavo draugių pusė, negalime objektyviai tau patarti ir suvokti situacijos.
Manau, kad gali pabandyti pasikviesti tik tą draugę vieną pas save puodeliui arbatos ir išsiaiškinti su ja, kad vėliau nebūtų jokių nesusipratimų. Bet jei kažkuo esi kalta - nebijok to pripažinti, nesislėpdama už kitų. Aš kalbu iš savo patirties, nes tokių variantų buvo ne vienas ir ne du mano gyvenime. Dažniausiai bernai nelabieji ir pagadina mergaitišką draugystę, nes dažnai visos įsimyli į vieną ir tą patį ar ir nori atrodyti geresnės ir pranašesnės nei yra išties. Negražiai pasielgėt, kai parodėt draugės foto vaikinams. Pripažink tai draugei ir pasiūlyk jai taikytis, nes esate atsilyginusios, nes ji tave apkalbėjo preš klasę. Labai dažnai suveikia pasakymas, kad ji tikrai yra gera tavo draugė ir tu nenori jos prarasti per kažkokį kvailą pokštą, kokių prikrėtusi esi ne tik tu, bet didžioji dauguma paauglių. Draugė, pamačiusi, kad nori su ja susitaikyti ir sužinojusi, kad tu tikrai nuoširdžiai gailiesi dėl nevykusio pokšto, turėtų susitaikyti su tavimi. Bet viską išsisaiškinti turite tik jūs, be kitų įsikišimo. Jei ji išties yra gera tavo draugė, o ne prisiplakėlė, kuri draugauja su tavimi iš savanaudiškų paskatų, tikrai susitaikys su tavimi.