Įkraunama...
Įkraunama...

Jautiena

QUOTE(Limcamca @ 2007 06 05, 17:04)
Dar vienas:
SU DARŽOVĖMIS IR ALUMI TROŠKINTA JAUTIENA
600 gr jautienos išpjovos (aš naudojau kitokią)
svogūnai, viena morka, džiovintos arba šviežios petražolės, 1/4 citrinos, du-trys laurų lapai, keli gvazdikėliai, riekelė juodos duonos, viena stiklinė alaus, vienas šaukštas grietinės, aliejaus kepimui, keli juodųjų pipirų žirneliai, truputis druskos.

Jautieną supjaustome griežinėliais, pamušame, pasūdome ir palaikome apie pusę valandos. Tada apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į puodą sluoksniais sudedame apkeptą jautieną, griežinėliais supjaustytus svogūnus ir morkas. Įberiame pipirų, lauro lapelių, užpilame alaus ir vandens, kad vos apsemtų mėsą. Tada įdedame duonos, citrinos, petražolės, gvazdikėlių ir troškiname ant mažos ugnies.
Prieš patiekdami į padažą galime įdėti grietinės.  4u.gif


Išbandžiau vakar šitą troškintą jautieną thumbup.gif man labai patiko thumbup.gif o vyrui ne unsure.gif
Atsakyti
O man tai jautiena paprastai kieta gaunasi. Berods ir patroskinu... paprastai as gaminu is kumpio. Kaip ji suminkstinti?! Vat ir vakar gaminau guliasa. Ir minkstinancios druskos beriau sad.gif, vis tiek ne kas. Gal reikejo ilgiau su ja palaikyti. Nezinau nezinau...
Atsakyti
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitagita @ 2008 01 28, 11:57)
O man tai jautiena paprastai kieta gaunasi. Berods ir patroskinu... paprastai as gaminu is kumpio. Kaip ji suminkstinti?! Vat ir vakar gaminau guliasa. Ir minkstinancios druskos beriau sad.gif, vis tiek ne kas. Gal reikejo ilgiau su ja palaikyti. Nezinau nezinau...


As su ta druska palaikau nemaziau kaip valanda ir tikrai minksta buna. smile.gif Nebent ciela gabala kepi, tada reiketu dar ilgiau. g.gif
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 15:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif

O va sita reikes ismeginti. bigsmile.gif Dievinu jautiena, tik galetu ji but siek tiek pigesne. blush2.gif
Atsakyti
Man labai patinka jautiena su morkom ir cesnakais. Troskinam jautiena, kokia 1,5 val. sudedam tada griezzineliais pjaustytas morkytes ir troskinam kol morkytes suminksteja. Pries pabaiga sudedam giretine ir visokiu prieskoniu, o tik isjungus troskini sudeti kapota cesnaka ir nebekaitinti. Skanaus!
Atsakyti
Jautiena-mano megstamiausia is mesu
Stai pirmas receptu kaip greitai ir skaniai ja pagaminti (ir kad ne kieta butu smile.gif

Pirmas budas:
supjaustome mesos gabala (nesvarbu ar kumis ar brangesne dalis) i 2cm storio gabaliukus,
Kiekviena gabala prieskoninam ir druskos, bei pipiru pagal skoni beriam.
sudedam i puoda gabalus vienas ant kito. Tarp sluoksniu beriam nesmulkiai supjaustytus cesnakus. Palaikom 5-10min.
Po to sudedam gabaliukus i gilia skarda vienas salia kito.
Uzverdam vandeni (as tai el. arbatinuke darau) ir ikaitinam 200 laipsniu orkaite.
Kai vanduo arbatinuke uzvire- uzpilam mesa iki puses (tik nepilkit tiesiai ant mesos) ir iskart skarda dedam i orkaite.Sumazinam temperatura iki 160-180 laipsniu. Tokiu budu (priklausomai nuo skonio) galime kepti nuo 45 iki 65 min. Mesa gaunasi nesausa ir ziauriai skani. Pabandykite
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2004 02 21, 08:33)
As pamarinuoju jautiena supjauscius mazais gabaliukais(kaip guliasui) (truputis acto, garstyciu, aliejaus, prieskoniu(is esmes ko turiu to ir kraunu)), tada imu folija, padarau is jautienos guziukus, tiesiog suspaudziu rankomis kamuoliukus, dedu i folija, pripjaustau svoguno(nedaug), cesnako ir obuolio, uzdarau folija (gaunasi priklausomai nuo mesos kiekio 4-5 porcijos) ir dedu i orkaite. 0.5-1val ir viskas, Tiesa 10 - 15 min pries baigiant kepti reikia praverti folija, kad apskrustu. Su bulviu kose ar ryziais pats tas.Tik is folgos nereikia isimt,kad sultys neisbegtu.
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!

pabandziau pagaminti savo seimynai jautiena pagal si receptuka- tikrai liuks gavosi- tikras skanumynas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tik as dar i folija idejau pievagrybio gabaliuku.
labai aciu Lonai uz super recepta ax.gif
Atsakyti
Jautienos troskinys su paprikomis

300g raudonuju pupeliu uzmerkiam parai, nukosiam, uzpilam saltu vandeniu ir verdam apie 3min.
2 svogunai sukapoti smulkiai
cesnako 3 skilteles (kas megsta)
apie 5 pomidorus panardint i verdanti vandeni, nulupti, ketvirciuoti
1 raudona ir 1 zalia paprikas isdarinejam ir supjaustom
1,2kg jautienos (mente) supjaustom gabaleliais,apibarsto druska ir pipirais
Gilioj keptuvej kepti mesa apie 10 min
Poto kepinti: svogunus, cesnakus, paprikas, veliau sudedam pomidorus, mesa su visom sultim, supilt apie 500g jautienos sultinio, apvirtas pupeles.
Ibert prieskoniu megstamu, zalesiu kokiu nors, ziupsni cukraus, maltu aitriu papriku
Viska kaitinti ant mazos ugnies apie 2 val.

Skanaus!!!! thumbup.gif
Atsakyti
"FLAMANDIŠKI" karbonadai

750gr jautienos filė, prieskoniai žalumynai
2-3 šaukštai sviesto ar margarino
4 did. galvutės svogūnų
butelis nestipraus alaus
stora riekė duonos, truputėlis garstyčių
kmynai, lauro lapai
1 ar 1,5 šaukšto acto
1-2gabaliukai cukraus, druskos, pipirų

Mėsa išmušama, apkepama, pakepinami svogūnai. Viskas susluoksniuojama ant viršaus uždedama garstyčiomis užtepta juodos duonos riekė ( be plutos) Pilamas alus, subiariami kmynai ir kiti produktai. Verdama 2val ant labai silpnos ugnies.

Skanaus. thumbup.gif Šiuos karbonadus mano vyras mėgsta labai, gal ir jūsiškiams patiks. 4u.gif Mėsytės minkštumėlis drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 07, 15:05)
"FLAMANDIŠKI" karbonadai

750gr jautienos filė, prieskoniai žalumynai
2-3 šaukštai sviesto ar margarino
4 did. galvutės svogūnų
butelis nestipraus alaus
stora riekė duonos, truputėlis garstyčių
kmynai, lauro lapai
1 ar 1,5 šaukšto acto
1-2gabaliukai cukraus, druskos, pipirų

Mėsa išmušama, apkepama, pakepinami svogūnai. Viskas susluoksniuojama ant viršaus uždedama garstyčiomis užtepta juodos duonos riekė ( be plutos) Pilamas alus, subiariami kmynai ir kiti produktai. Verdama 2val ant labai silpnos ugnies.

Skanaus. thumbup.gif Šiuos karbonadus mano vyras mėgsta labai, gal ir jūsiškiams patiks. 4u.gif Mėsytės minkštumėlis drinks_cheers.gif

reiks pabandyti aciu uz receptuka
Atsakyti
Mėgstu patiekalus iš jautinos, bet greitai pavyksta pagaminti tik iš jaunos ir nepigios file. Labai apsidžiaugiau įsigijusi greitpuodį, kai guliašą pagaminu per 45 min. ir iš nebrangios mėsytės. Įsigykit ir tikrai nenusivilste ir dar ssutaupysite dujų ar elektros.
Atsakyti
steikas: pakepi paprieskoniuota mesyte viena puse 2min ir kita puse 2min- skaniausias, minksciausias steikas. Dar , tiesa - prieskoniuoto sviesto gabaleli reikia uzdeti ir galu gale - prieskoniai kepsniui, jau ant iskepto steiko. aisku ir mesyte turi buti gera smile.gif ne is maximos, kadangi ten ne jautiena, o karviena pardavineja smile.gif
Atsakyti