Įkraunama...
Įkraunama...

Jautiena

QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 16:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif

Dėkui už receptuką, buvo labai skanu. ir kas svarbiausia, kaip jautienai, tai labai greitai paruošiama smile.gif Netgi mano mažoji, kuri jautienos nelabai mėgsta, mielai valgė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2006 07 14, 21:08)
Na as be nuotrauku, pamirsau visai nufotkint, staigiai viskas buvo suvalgyta smile.gif
Troskinau sendiena jautiena su bruknem (tustinu kamera).
Pakepinau jautienos nugarine, supjaustyta kubeliais, svieste, pabarsciau druskyte, pipiriukais, poto sukroviau svogunus, smulkiai supjaustytus, keturis saukstus pomidoru padazo.Gerai pamaisom, pakepinam, idedam miltu sauksta ir kad nebutu labai tirsta, undeniokio truputuka smile.gif Vel viska pamaisom, pakepinam ir suverciam i puoda, idedam brukniu dvi stiklines (cia mazdaug 500g jautienos) ir troskinam, kol mesyte minkstute bus.Cia gaunasi panasiai kaip guliasas, bet su tokiu idomiu skoniu smile.gif Su bulviu kose ir darzovem super, visiems labai patiko smile.gif

Pagaminau šiandien šitą, skaniai gavosi, net nustebau. Ale kiek laiko ta jautiena troškinasi doh.gif
Atsakyti
Dar keli patarimai del jautienos minkstumo ( jau buvo issakyti apie amziu ir skerdienos dali):
1. Neperkepti.
2. Nepilti salto vandens ( jei gaminimo metu pritruksta skyscio, uzpilti tik verdanti vandeni). Tas pat liecia ir kitus priedus - grietine, pomidoru padaza ir kt.
3. Nesudyti pries kepinant.

Aisku, sie patarimai nepades, jei naudojama senos karves mesa, bet ju nessilaikant ir gera mesa galima sugadinti - sukietinti.
Atsakyti
Prisiskaičiau visko ir pasidariau savo receptuką blush2.gif Kadangi buvau pas anytą, tai nelabai smagu svetimoj virtuvėj per daug eksperimentuot, bet taip jau gavosi. Žodžiu, jautiena supjausčiau plonais kepsniukais, juos į keptuvę - truputis aliejaus, acto..pakepinau, o tada visokiausių rastų žolelių, druskos..Tada šaldytuve radau spanguolių-medaus uogienės, tai dar ir šitos nepagailėjau..Toks skonis neragautas gavosi bigsmile.gif Bulves supjausčiau, aliejum ir kmynais ištryniau, druska pabarsčiau..O pakepintą/patroškintą jautieną suvyniojau į foliją (kiekvieną gabalėlį atskirai), ant kiekvieno kepsniuko - šaukštas majonezo, česnako nemaža supjaustyta skiltelė (taip, taip, jo tikrai negailėjau) ir fermentinio sūrio gabalėlis. Viską į orkaitę (250laipsnių). Dar tebekepa, bet jau dabar didžiuojuosi. Mąstau, kad tiktų žirnelių garnyras. Hm, tik tiek, kad sūrį per anksti uždėjau, reikėjo prieš kepimą, na, bet žiūrėsim bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
mes labiausiai megstame jautienos troskinius ir pipirini jautienos kepsni-pjausni-steika(kas kaip nori taip vadina) ...
troskinius darau spec spiziniam puode su dangciu orkaiteje, o ne ant virykles ax.gif
Atsakyti


Jums prireiks :
560 g jautienos išpjovos,
kepimo aliejaus


Veiksmai :
Supjaustykite jautieną į mažus gabalėlius. Įkaitinkite kepimo aliejus /519/">aliejų. Jis neturėtų užimti daugiau kaip pusę indo tūrio. Įsitikinkite, kad aliejus pasiekė reikiamą temperatūrą. Pastatykite fondiu indą ant stalo, aliejaus temperatūrą palaikys kaitinimo šaltinis.
Jautienos kubelius sudėkite į atskiras lėkštes. Tada kiekvienas svečias fondiu šakute paims ir pagal savo skonį keps mėsą karštame aliejuje.
Siūlomi padažai: agurkų – grietinės, žaliųjų pipirų – agurkėlių, kinietiškas.


Tinka vartoti su :
Patiekiama su keptomis bulvėmis, įdarytomis alyvuogėmis ir prancūziška duona.
Atsakyti
Gal jau panašiai kuri ir rašėt, bet pasidalinsiu, kaip darau jautieną:
Jautienos kumpį pjoviau skersai raumenų, kaip karbonadui.Truputį pamušti, šoninę supjaustyt smulkiais kubeliais. Ant mėsos dėti tuos spirgus, nekeptus.Susukt į tūtelę arba tik perlenkt ir persmeigti pagaliukais.Kept orkaitėj, padažas pagal JŪsų skonį, galima ir visai nedėt.Ai, dar mėsą pasiprieskoniuot ir pasūdyt prieš kepant ax.gif
Atsakyti
Gal dar kas ka patars,ryt reik kazka iz grazaus gabaliuko padaryt doh.gif
Atsakyti
Jautienos gabaliuką įdėti į obuolių sultis{į kurias įdedama kvapiųjų pipirų,pankolio,jiegu neturite galima naudoti sėklas sutrinti su kardamono sėklomis įdėti česnako medaus,garstyčių geriau kad btų cielos į pilti aliejaus.
Tokiame marinate mirkyti mesą per naktį .
Išemus mėsą dėti į foliją arba į rankovę kepimo.
Džiovintus obuoliukus nuplauti,užpilti raudonojo vyno actu,dar galima į dėti draude razinų
Kai mėsytė gerai užkeps rankovę arba foliją prakirpti sudėti džiovintus obuoliukus ,razinas,dar galima papjaustytiapvirtų bulvių griežinėliu apibarstytų kmynais .
Apšlakstyti marinatu{dažnai,kad gražiai apskrustų mėsytė,prižiurėti,kad nesudegtų }
Iš likusio marinato kiekio galima paruošti padažiuką savo ruoštu,pagal savo skonį.
Papildyta:
Dar man iš jautienos patinka ruošti tokį aptepą .
Jautieną nuplaunu,nuplikinu įdedu į puodą užpilu tiek vandens,kad užtektų išvirti,kad nebereiktų užpiulti.
Verdu ant nedideles udnies,įdedu pipirų kvepiančių,lauro lapelų ,įdedu turimų darovių{dažnai pakepintas morkas,petražolės šaknį ,salierą,sutarkuotą}įdedu ,kai ,jau baigiant virti.
Tuomet išimu mėsą ,ji turi jau būti gerai suvirusi .
Visą masę išgriebiu sutrinu elektriniu virtuviniu trintuvu,įdedu smulkinto česnako ,krapų dž.įpilu likusio buljono,,nedaug ,porą šaukštų.,gerai išmaišau,atšaldau.
pasakysite,kad daug terlionės,bet skonis fantastinis.
Tai,jau nepalyginsi šlapionkės sumuštinio ir jautienos užtepo{čia ,bent žinai ,ką įdėjai.
Likusį buljoną sunaudoju padažams,arba paskaninu ką nors.
Atsakyti
Aš,nesenai ruošiau tokį patiekalą,iš jautienos.
Pabarsčiau prieskoniais,{kuriuoos mėgstate},apkepiau aliejuje.
Sudėjau į puodą ,užpyliau nerūgščiomis obuolių sultimis[jeigu rūgščios,įplti vandens,arba sultinio,tarkime daržovių}
Verdame,kol išverda,,baigiant virti galima įdėti dar sveikų obuolių{išimant sėklytes.
Patiekiama su bulvių koše,kartu patiekti supjaustant obuolius,galima juos pabartyti krapais ,petržolėmis,

Galima,taip paruošti ir didesnį jautienos gabalą,paruošiant skanų padažą iš obuolio{apvirto}+kaparelių+krieno+jogurto natūralaus.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 12 01, 17:52)
Dar keli patarimai del jautienos minkstumo ( jau buvo issakyti apie amziu ir skerdienos dali):
1. Neperkepti.
2. Nepilti salto vandens ( jei gaminimo metu pritruksta skyscio, uzpilti tik verdanti vandeni). Tas pat liecia ir kitus priedus - grietine, pomidoru padaza ir kt.
3. Nesudyti pries kepinant.

Aisku, sie patarimai nepades, jei naudojama senos karves mesa, bet ju nessilaikant ir gera mesa galima sugadinti - sukietinti.

Oi, aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nebuciau net pagalvojusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 16:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif


IŠBANDYTAS RECEPTUKAS smile.gif LABAI SKANU IR BE GALO PAPRASTA 4u.gif AČIŪ mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Milde @ 2006 07 14, 21:08)
Na as be nuotrauku, pamirsau visai nufotkint, staigiai viskas buvo suvalgyta smile.gif
Troskinau sendiena jautiena su bruknem (tustinu kamera).
Pakepinau jautienos nugarine, supjaustyta kubeliais, svieste, pabarsciau druskyte, pipiriukais, poto sukroviau svogunus, smulkiai supjaustytus, keturis saukstus pomidoru padazo.Gerai pamaisom, pakepinam, idedam miltu sauksta ir kad nebutu labai tirsta, undeniokio truputuka smile.gif Vel viska pamaisom, pakepinam ir suverciam i puoda, idedam brukniu dvi stiklines (cia mazdaug 500g jautienos) ir troskinam, kol mesyte minkstute bus.Cia gaunasi panasiai kaip guliasas, bet su tokiu idomiu skoniu smile.gif Su bulviu kose ir darzovem super, visiems labai patiko smile.gif


IR ŠITAS JAU IŠBANDYTAS 4u.gif TIKRAI BE GALO SKANU thumbup.gif TIK VAKAR VALGIAU, O JAU VĖL NORIU ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamakarolina: 14 gegužės 2009 - 13:23