Įkraunama...
Įkraunama...

Jautiena

QUOTE(regna @ 2010 01 29, 13:13)
Kasema 4u.gif
aš,patiesu marinavusi jautieną jogurte{namuose gamintame}+česnakas+muskatas+baltu pipiras+metos.
Aišku lietuviams tai gal nepriimtina,bet jautiena išlieka sultinga,nes marinuojant su nenatūraliomis medžiagomis mesa tampa sausa,nes iš jos ištraukiamos maistingosios medžiagos.

Aciu, reikes pabandyti. 4u.gif Jogurta as irgi namuose kartais pati gaminu.
Atsakyti
reikes pabandyt, nes as siaip labai megstu prie visokiu jautienos ir avienos kepsniu jogurto padaza su metom.
O as visa gabala tiesiog istrinu alyvu aliejum, i skarda dedu svoguno puseles ir ant tu puseliu sodinu mesa. Kaip man skanu roast beef! Kai atausta, galima plonom riekelem pjaustyt ir ant duonos det, sumustinius daryt.
Atsakyti
MB is jautienos gamina carpaccio.
Is saldiklio isema mesyte(t.y. jautienos ispjova) ,truputi palaukia kol aptirpsta, ir tada permatomais gabaleliais pridrozia i didelia lekste.Tada pabarsto is malunelio maltais, juodais pipiriukais,juros druska ir ant virsaus pripjausto melynojo svoguno pusziediu.laaabai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 21 vasario 2010 - 23:35
Šiandien gaminau iš jautienos šonkauliukų troškinuką.
Šonkauliukus nukaulinau, gabaliukais į troškintuvą, o tada morkytes ir patisoną sutarkuoji, kalafijoras, pora paprikų, druskytė ir pipiriukai pagal skonį thumbup.gif nerealiai skaniai gavosi ir patiekiau su ryžiais essen.gif
Atsakyti
Labai skanu iš jautienos befstrogenas.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 03 14, 20:00)
Pas mus namie šiandien buvo skani jautiena pietums

Jautienos išpjova, išvirti (kokias 3 val., su svogūnais, prieskoniais)
Bešamelio padažas (100 g. svieste kepinam šaukštą miltų, pilam pieno stiklinę, išmaišom, druska, pipirai, tarkuotas muškato riešutas)
Tarkuoto fermentinio sūrio stiklinė
Žali konservuoti žirneliai

Virtą jautieną supjaustom 2 cm storio gabalais, išdėliojam juos kepimo formoje. Užbarstom nusunktus žirnelius, apipilam padažu, pabarstom sūriu. Užkepam orkaitėje 15 minučių.
skanaus smile.gif

P.S. Jautienos nuovirą panaudojame skaniai sriubytei wink.gif O nuotraukoje matote jau nebedaug belikę, nieko, toj dings viskas, čia dar spėjau pagaut, kad būtų vaizdelis.

Labai skanu buvo!Aciu uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
Namuose turiu konservu "Troskinta jautiena".
Gal kas zinot kokiu receptuku ka su ja skanaus pagaminti? mirksiukas.gif
nesinori tik su bulvem maisyt, galvoju gal idomesni koki troskini kas isbandes...
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 02 23, 10:14)
Namuose turiu konservu "Troskinta jautiena".
Gal kas zinot kokiu receptuku ka su ja skanaus pagaminti? mirksiukas.gif
nesinori tik su bulvem maisyt, galvoju gal idomesni koki troskini kas isbandes...

as tai nemegstu tokiu "suverstiniu" bet mb daros tau:manau kad kaip Jus su bulvemis darote, tai ta pati galima ir su makaronais padaryti. dar tik ciut svietuko ideti reikia 4u.gif

as troskinau jautiena aluje 4u.gif laaaaabai laaabai patiko blush2.gif

user posted image

700 g jautienos mėsytės troškinimui (iš peties pirkau, pardaveja sakė jog netikra išpjova vadinas smile.gif
3 morkas
2 svogūnus
300 ml alaus
druskos, pipirų
1 a.š. su kaupu rudo cukraus
2 v.š. su kaupu miltų
pora šakelių šviežio čiobrelio
šakelę šviežio lauro lapelio

Mėsytę susipjaustyti gabaliukais. Padruskinti ir pipirinti, jei norima užberti keliais žiupsneliais mėsos prieskonių.

Į špižinį puodą pilti alyvuogių aliejaus ir jame pakepinti kelias min griežinėliais pjaustytas morkas bei svogūnus. Atsidėti į šoną.

Miltus susiberti į krepšelį ir dalimis subėrus mėsytę, gerai pakratyti kad ši pasidengtų miltais. Ją tada taip pat dalimis apkepti puode, kur jau daržovės kepė. Toliau belieka sudėti viską atgal į puodą, užpilti alumi, sudėti šviežias žoles. Paskaninus druska ir cukrumi uždengti ir pašauti į iki 160° įkaitintą orkaitę. Aš po val išsitraukiau puodą ir pažiūrėjau kokio minkštumo mėsytė. Man troškinos viskas 1 val ir 10 min. Valgėme su šia duonyte. Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2010 02 22, 00:34)
MB is jautienos gamina carpaccio.
Is saldiklio isema mesyte(t.y. jautienos ispjova) ,truputi palaukia kol aptirpsta, ir tada permatomais gabaleliais pridrozia i didelia lekste.Tada pabarsto is malunelio maltais, juodais pipiriukais,juros druska ir ant virsaus pripjausto melynojo svoguno pusziediu.laaabai skanu.




o tai cia zalia, be nieko mesyte?
Atsakyti
Šiandien gaminau
FLAMANDIŠKI KARBONADAI
750gr jautienos file
2-3 šaukštai sviesto ar margarino
4 didelės galvutės svogūno
stora riekė duonos
truputėlis garstyčių
butelis nestipraus alaus
kmynai
lauro lapai
1,5 šaukšto acto
1-2 gab. cukraus, druska, pipirai.

Mėsa išmušama, apkepama, pakepinami svogūnai.
Viskas susluoksniuojama ant viršaus uždedama garstyčiomis užtepta duonos riekė (be plutos). Pilamas alus, dedami kmynai, lauro lapai, actas, cukrus, druska, pipirai ir viską verdame 2val. Ant labai mažos liepsnos.
Laaaaaaaabai skanu. thumbup.gif Mėsytė gaunasi labai minkšta.
P.S. galima naudoti ne tik filė, bet ir kumpinę. gaunasi irgi minkšta mėsa. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 17:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif


o kokiam karsty orkaitej kepet, kad taip trumpai? 4u.gif
Atsakyti
kaip begaminciau,man ji kietoka gaunasi g.gif
Atsakyti