O steika kuri mokat gaminti??
labai skanu, bet neisivaizduoju kaip
QUOTE (Naujoji @ 2004 02 24, 13:01) |
O steika kuri mokat gaminti?? labai skanu, bet neisivaizduoju kaip |
Visu pirma reikalinga tinkama mesa, jautienos ispjova, labai sviezia ir minksta. Tada megstamas marinatas ir groteles.
Kai darot marinata,nepamirskit ipilti rtuputi aliejaus,tada mesa buna minkstutele.

sveiki, labai visa seimyna megsta jautiena ir versiena, nes ji neriebi, versiena paruost moku, ji gaunasi ir sultinga, ir minksta, o su jautiena...
Nu nebesugalvoju ka padaryt, ir kaip padaryt, kad ji minksta butu?
Visada vezu pas mama, kad greitpuodyje isvirtu, bet tai jau pradeda nusibosti.
Kaip jus ja ruosiat, pasidalinkit...
Ir siaip gal kokiu receptuku idomesniu su jautiena zinote?
Nu nebesugalvoju ka padaryt, ir kaip padaryt, kad ji minksta butu?
Visada vezu pas mama, kad greitpuodyje isvirtu, bet tai jau pradeda nusibosti.
Kaip jus ja ruosiat, pasidalinkit...
Ir siaip gal kokiu receptuku idomesniu su jautiena zinote?
Man skanu virta shalta jautiena su majonezu.
Jautiena dedu i vedranti vandeni, pridedu prieskoniu, druskytes shiektiek ir verdu verdu verdu...Kai ishverda palieku ja tame sultinyje atvesti. Tada ji buna sultingesne, nei atvesinta ishkart ishtraukiant is sultinio. O paskui pjaustau plonais griezineliais, uzdedu majonezo ar majonezo maishyto su krienais..pabarstau svoguniukais...niam
Jautiena dedu i vedranti vandeni, pridedu prieskoniu, druskytes shiektiek ir verdu verdu verdu...Kai ishverda palieku ja tame sultinyje atvesti. Tada ji buna sultingesne, nei atvesinta ishkart ishtraukiant is sultinio. O paskui pjaustau plonais griezineliais, uzdedu majonezo ar majonezo maishyto su krienais..pabarstau svoguniukais...niam

Aš marinuoju su vorčesterio padažu. Gali stovėti ir ilgiau. Po to greičiau suminkštėja. O dabar nusipirkau greitpuodi ir jautieną verdu ar troškinu jame. Pasigamina per pusvalandį.

Is jautienos tiesog darau troskini ( mesyte troskinu apie valanda) ir tada pridedu bulviu, morku, cukinijos, pievagrybiu, svoguno, grietines, arba tiesiog tik mesyte isverdu ir patroskinu su svoguniukais...
bandziau kepti jautiena ir troskinti keptuvej, bet tada ji man visada daunasi kieta, o sitaip troskinant apie valanda ir daugiau gaunasi minksta
bandziau kepti jautiena ir troskinti keptuvej, bet tada ji man visada daunasi kieta, o sitaip troskinant apie valanda ir daugiau gaunasi minksta

Jautienos uzkepele
Jums reikes:
400g jautienos
150g ryziu
100g surio
100g grietines arba grietineles
indelio zirneliu
Prieskoniu
Majonezo
As jautiena ruosiu taip, mano vyras pakolkas negali atsivalgyti
Jautiena pamarinuoti majonezo bei prieskoniu marinate. Paskui mesyte pakepti ikaitintame aliejuje, baigiant iskepti i deti grietines(savo nuoziura). Isvirti ryzius.
Pasku paimti stiklini inda ir sluoksniuoti: ryzius, ant ju jautiena, paskui zirnelius,o ant ju majonezo su tarkuotu suriu (jei indas gilesnis, galima sluoksniuoti viska po du sluoksnius)
Viska deti i mikrobange arba orkaite keliom minutem, kad suris issilydytu
Skanaus
Jums reikes:
400g jautienos
150g ryziu
100g surio
indelio zirneliu
Prieskoniu
Majonezo

Jautiena pamarinuoti majonezo bei prieskoniu marinate. Paskui mesyte pakepti ikaitintame aliejuje, baigiant iskepti i deti grietines(savo nuoziura). Isvirti ryzius.
Pasku paimti stiklini inda ir sluoksniuoti: ryzius, ant ju jautiena, paskui zirnelius,o ant ju majonezo su tarkuotu suriu (jei indas gilesnis, galima sluoksniuoti viska po du sluoksnius)

Skanaus

QUOTE(Lona @ 2004 02 21, 07:34)
As pamarinuoju jautiena supjauscius mazais gabaliukais(kaip guliasui) (truputis acto, garstyciu, aliejaus, prieskoniu(is esmes ko turiu to ir kraunu)), tada imu folija, padarau is jautienos guziukus, tiesiog suspaudziu rankomis kamuoliukus, dedu i folija, pripjaustau svoguno(nedaug), cesnako ir obuolio, uzdarau folija (gaunasi priklausomai nuo mesos kiekio 4-5 porcijos) ir dedu i orkaite. 0.5-1val ir viskas, Tiesa 10 - 15 min pries baigiant kepti reikia praverti folija, kad apskrustu. Su bulviu kose ar ryziais pats tas.Tik is folgos nereikia isimt,kad sultys neisbegtu.
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!
Lona - virtuozė, vienok. Labai jau skanu skaityti Tavo receptą. Būtinai darysiu, tik gal galima būtų tiksliau nurodyti kepimo laiką ir temperatūrą.
Mano receptas. Pakepinti aliejuje porą - trejetą svogūnų, kai jie pasidarys skaidrūs - sustumti į vieną šoną ir toje pačioje keptuvėje kepti jautienos kepsnelius. Geriausiai kepsneliams tinka nugarinė išpjova, tik jos kaina dabar tai atsiprašau. Skanu gaunasi ir iš kumpio išpjovos.
QUOTE(traliabum @ 2005 01 20, 19:36)
Is jautienos tiesog darau troskini ( mesyte troskinu apie valanda) ir tada pridedu bulviu, morku, cukinijos, pievagrybiu, svoguno, grietines, arba tiesiog tik mesyte isverdu ir patroskinu su svoguniukais...

Keptuvėje kepant jautieną svarbiausia - neperkepti, nes tikrai valgysite kaliošą. Be to, labai priklauso ir kurią jaučio dalį kepat, taip pat kepimui netinka seno gyvulio mėsa. perkant reikia žiūrėti, kad nebūtų plėvės geltonos.
QUOTE(ramirėja @ 2005 02 14, 15:46)
Jautienos uzkepele
Jums reikes:
400g jautienos
150g ryziu
100g surio
indelio zirneliu
Prieskoniu
Majonezo
Skanaus
Jums reikes:
400g jautienos
150g ryziu
100g surio
indelio zirneliu
Prieskoniu
Majonezo

Skanaus

Ramireja labai sudomino tavo receptas , tik neaisku per kiek laiko tu ji paruosi ? Orkaiteje tik keleta minuciu , tai kiek laiko reikia kepti keptuveje kad mesa butu minksta ?
Jo, mane irgi domina patiekalai ish jautienos, nes tik paprasta guliasha ir moku gaminti
O noretusi ko nors daugiau