Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune

Planuoju krikstynas, ir niekaip negaliu issirinkti baznycios Kaune. Priskaiciau ivairiu nuomoniu, taciau taip ir nesugebejau pasirinkti. Vienose vaikuciai krikstijami urmu, o mums tai neparanku. Kitose kunigai kabinejasi, kodel tevai nesusituoke. Pagal parapija eiti nenoriu, nes baznycia nejauki...Zodziu...

Idomu butu isgirsti jau pakrikstijusiu savo vaikelius nuomones ir komentarus. Kokioje baznycioje vyko ceremonija, patiko ar ne, kodel...

Mana, butu idomu ir naudinga visiems besiruosiantiems krikstynoms.
Aciu
Atsakyti
4u.gif Aciu uz atidaryta temele. 4u.gif Mums irgi llllllaaaaaaaaaaaaaaabai nepatinka 'URMINIS" krikstijimas.Pati ne karta maciau,kaip konvejeriu "dirba" kunigai ir is svento religinio ritualo belieka mechaninis perzegnojimas,tai toks mano pastebejimas.
O KUR KRIKSTYTI VIENA VAIKELI??--matyt tik senose kaimo baznytelese ,kur svente ir baznytelei,ir kunigui(nes kaimuose vaiku ne itin daug),ir paciai seimai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijanane: 03 birželio 2008 - 11:43
Na, pries 3 metus mes krikstijome dukrele. Viskas buvo grazu, vaikas tik vienas, po jo buvo sekancios kriskstynos. Tik va pati baznycios aplinka nejauki schmoll.gif ... Sanciu baznycioj...
Atsakyti
Mes ką tik pakrikštijom karmelituose. Na bažnyčia sakyčiau nėra jauki, ir šalta joje (papildomi rūpesčiai kuom dar vaikiuką aprengt), bet visumoj man ten patiko, todėl, kad:
1. Mes buvom ten vieni (ten išvis retai kas krikštija);
2. Kunigas buvo jaunas ir ilgai "netempė";
3. Nuotraukos gražios (ta prasme jaučiasi, kad tikroj bažnyčioj).
Praitais metais teko pabuvot saulėtekio bažnyčioj krikštynose, tai prieš tai atbaladojo kunigas vestuves, paskui mūsų krikštą, o po mūsų dar laukė vaikiukas. Ir bažnyčia naujoviška, kažkaip nelabai.
Atsakyti
QUOTE

1. Mes buvom ten vieni
2. <...> ilgai "netempė";
3. Nuotraukos gražios


Gal tada ir Dievą reiktų pasirinkti kokį jaukesnį, kad jus vienus teturėtų, gal ir greičiau pasisektų, visvien tikėti kuom nors neplanuojama ... Nuotraukoms sakyčiau spalvų daugiau būtų gražiau, su dizaineriu verta pasitarti, pasiūlytų gal ir kokią formų įvairovę... ?
Kuo čia dėtas tikėjimas ir jo išraiška krikštas? Kur krikšto esmė? Jūsų parapijos bažnyčia kas sekmadienį lankyti pakankamai jauki, tik krikštyti nejauki? Jūs nepraktikuojantys ir vaiko kataliku auginti neplanuojate, tai kam tas krikštas?
Atsakyti
QUOTE(lijanane @ 2008 06 03, 12:42)
4u.gif  Aciu uz atidaryta temele. 4u.gif  Mums irgi llllllaaaaaaaaaaaaaaabai nepatinka 'URMINIS" krikstijimas.

Jūsų "urminis" Bažnyčios vadinamas bendruomeniniu sakramentų šventimu ir yra prasmingas
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 06 03, 19:52)
Jūsų "urminis" Bažnyčios vadinamas bendruomeniniu sakramentų šventimu ir yra  prasmingas

Bet abejoju, ar prasminga visa valanda ant ranku laikyti verkianti kudiki, kol visi bus "apslakstyti".
Jusu teise rinktis! mirksiukas.gif O as tokio "prasmingo" urminio nenoriu..

Ir i baznycia kiekviena savaitgali neinu. O katalike vistiek esu.
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2008 06 03, 19:11)
Kuo čia dėtas tikėjimas ir jo išraiška krikštas? Kur krikšto esmė? Jūsų parapijos bažnyčia kas sekmadienį lankyti pakankamai jauki, tik krikštyti nejauki? Jūs nepraktikuojantys  ir vaiko kataliku auginti neplanuojate, tai kam tas krikštas?

Del mados, ponia davatka! lotuliukas.gif lotuliukas.gif Turiu teise rinktis, kur krikstyti savo vaika. Kadangi Tamsta praktikuojanti katalike, tai ar ne nuodeme cia "durninti" kitus.

Siaip galetume dar ir pasivarzyti visuose katalikiskuose reikaluose, ale tema cia tokia.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ciaramashka @ 2008 06 03, 22:12)

Ačiū. Jau rinkausi ir džiaugiuosi. Ne kartą. Problemų dėl valandą verkiančio vaiko nebuvo. smile.gif

Balta tai Prisikėlimo bažnyčia. Viduj jėzuitų, dar kelios pobaltės. Juodos taip staigiai neatsimenu.

Šiaip nebūtina pulti žmogaus įžeidinėti, jei jis bando jums pasakyti, kad nepamaišytų skirti šiek tiek dėmesio ir paties krikšto esmei, o ne tik antraeiliams ir neesminiams dalykams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 03 birželio 2008 - 21:37
Aciu uz nuomone. Aplinka, kurioje vyksta tokios apeigos, tikrai nera antraeilis dalykas. As nekalbu apie naujai restauruotas sienas ar pan. kalbu apie baznycios vadovu nesirupinima savo namais. Mano parapijos baznycioje netvarka ne del lesu stygiaus (aisku, to atmest negalima), bet del klebono neveiklumo. Todel ir netraukia manes ten. O sienos kad suskeldeje - man joks minusas. Kaip tik vaikystes sentimentai.

Bet "urminio" kriksto tikrai nenoriu. Galbut, jei krikstyciau vyresni vaika, o ne pusmetuka, kuriam kiekviena svetima vieta ar svetimas zmogus sukelia neigiamas emocijas...

O del kritikos...kaip saukia, taip ir atsiliepiam.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 06 03, 18:11)
Gal tada ir Dievą reiktų pasirinkti kokį jaukesnį, kad jus vienus teturėtų, gal ir greičiau pasisektų, visvien tikėti kuom nors neplanuojama ... Nuotraukoms sakyčiau spalvų daugiau būtų gražiau, su dizaineriu verta pasitarti, pasiūlytų gal ir kokią formų įvairovę... ?
Kuo čia dėtas tikėjimas ir jo išraiška krikštas? Kur krikšto esmė? Jūsų parapijos bažnyčia kas sekmadienį lankyti pakankamai jauki, tik krikštyti nejauki? Jūs nepraktikuojantys  ir vaiko kataliku auginti neplanuojate, tai kam tas krikštas?


Taip ir galvojau, kad labai didelių davatkų atsiras. Šiaip kalba čia eina ne apie dievą, dizainą ir formų įvairovę. Atidarykit atskirą temą apie dievą tada aš ten savo nuomonę kitaip išreikšiu.
Esmė ta, kaip kaip sakant aš netgi rinkausi ir kunigą (na nesustačiau visų į eilę), bet prieš santuoką mane mano parapijos kunigas apšaukė, aš tik spėjau akim sumirksėt, o žodžio taip ir nei vieno nepasakiau. Tai ką kalbėt apie pagarbą ir toleranciją žmonėms.
Na o apie bažnyčių pasirinkimą turiu savo nuomonę. Kodėl gi ne? Niekas nesako, kad dievą renkuosi. Šiaip mes visi žinom - jis tik vienas.
Atsakyti
as irgi nenoriu savo pupos "urmiskai"krikstyti. o ir yra tokiu baznyciu, kur net pasako suma kokia sumoketi. tai kaip tada galima kazkokia pagarba jauti tokiam kunigui, ir po to noreti lankytis tokioje baznycioje? mes irgi galvojome apie kokia kaimo baznytele, kad kunigas ne taip "issidirbinetu", bet pasirinkome arciau mieste - SV. Antano. kai uzsirasynejau, tai nebuvo ta diena dar nei vieno vaiko, bet iki menesio galo gal dar atsiras (nes tada krikstysim). o juokingiausia tai, kad Pazaislio vienuolyne nekrikstyja vaiku. o ir kai paskambinau, tai taip negraziai vienuole pasake, su tokia ironija, kad verciau net nevaziuotume pas juos. stai tau ir dievo tarnai. jokios kulturos...........
Atsakyti
Negaliu susiturėt tai tarsiu žodį ir aš, tarkim apie tuos pačius Karmelitus (šiaip ji vadinama dar Kauno Šv. Kryžiaus bažnyčia) čia tam kad visgi žinotumėtė kokioj bažnyčioj vaikus krikštijat, na taip tai sena bažnyčia, bet aplinka sakyčiau labai "maloni" čia pat Akropolis, mašinoms vietos pasistatyt nėra kur, sienos apiplėkę, šalta, kur ten tos gražios nuotraukos gali būt, ypač jei norite pasifotografuot šalia bažnyčios ne tik viduj, aptverta aukšta tvora nuo kurios iki bažnyčios pastato kokie geri 5 metrai, antra bažnyčia šalia Saulėtekio (vadinasi Gerojo Ganytojo, jei viena persona norėtų tiksliau, nes Saulėtekio gali būti turgus, o ne bažnyčia) aišku vietos mašinom čia irgi nėra, šalia apšepęs turgus, konvejeriu čia varo lygiai taip kaip ir tuose pačiuose Karmelituose nereikia lelekint, jeigu žmogus nori iškilmingesnų mišių ir privatumo tai siūlau rinktis nuošalią kaimo bažnytėlę ten ir atmosfera bus sakrali ir žmonių nebus ir nuotraukos bus gražios, nes panašu kad tikrai krikštijama dėl mados

P.S čia tik mano nuomonė, galit sutik galit nesutikt man nuo to nebus nei šilta nei šalta ginčytis ir įrodinėt savo teisybės tikrai nepulsiu ir savo pilnais agonijos pasisakymais temos neteršiu mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti