Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš rabarbarų

pyragas tikrai skanus thumbup.gif
vakar neturėjau rabarbarų, tad vietoj jų dėjau slyvienės-rezultatas irgi puikus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 05 15, 14:18)
Kokio diametro torto formoje kepėte?
Ar jis nebuvo labai šlapias, nes daug rabarbarų?

Tik dabar pamačiau klausimą biggrin.gif 22cm,galima laisvai didesnę naudot.Rabarbarų tiek daug neturėjau,dėjau mažiau,tačiau norėjosi,kad būtų jų daugiau biggrin.gif labai skanu ir formą išlaiko,neištižęs 4u.gif
Atsakyti
Naujas rabarbarų sezonas atsidaro!
Gal atsiras ir naujų receptukų?
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2011 05 29, 18:01)
Aš jau antrą dieną iš eilės kepu šitą pyragą. Kažkas nerealaus  bigsmile.gif Ir rabarbarų tikrai nereikia apvirinėti, jie labai skaniai rūgštoki būna.

isbandyta thumbup.gif Paskaicius recepta labai jau itartinai man atrode g.gif , kas cia per pyragas , jei nei laso riebalu nera.Bet...pasirodo ir be ju gaunasi super.Viena pati puse surijau su kava blush2.gif
Atsakyti
Kažkada kepiau labai skanų pyragą iš rabarbarų ir braškių.
Receptas gan paprastas, bet viskas iš patirties: padaryti pyrago tešlos (angl. pie dough) sluoksnį, dėti rabarbarus supjaustytus kubeliais ir braškes sumaišytas su cukrumi, o tada dar ant viršaus 1 sluoksnį iškočiotos tešlos.

Gaila foto neleidžia prisegti kažkodėl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grom: 25 gegužės 2012 - 08:11
Bandziau va sita. Labai liuks gavosi... Jei kam reikia, rekomenduoju.

Pyragas su „kepure"

4 kiaušiniai
2 tryniai

1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 pakelis vanilės cukraus
5 rabarbarų stiebai (Rabarbarai)

Papuošimui: 2 baltymai
6 šaukštai miltinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių

Tešlai trynius išplakame su cukrumi. Sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus ir lengvai juos įmaišome.
Po truputį nuolat maišydami beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paskaniname vanilės cukrumi.
Į tešlą įmaišome kubeliais supjaustytus rabarbarus.
Pyragą kepame sviestu pateptoje kepimo formoje 180°-200°C temperatūroje.
Papuošimui į baltymus suberiame miltinį cukrų, įpilame citrinų sulčių ir išplakame iki standžių putų.
Iškepusį pyragą aptepame šia mase ir 5 min. palaikome išjungtoje, šiek tiek praviroje orkaitėje.

QUOTE(Taistė @ 2007 06 05, 20:10)
Mergaites, kaip ten su tais kiausiniais?  g.gif  g.gif  Du kiausiniai ir du tryniai, ar isviso 6 kiausiniai (man atrodo kaip ir daugoka  g.gifunsure.gif


As tai suprantu taip, kad dedami 4 kiausiniai ir + dar tie 2 like tryniai, kur 2 baltymai yra skirti papuosimui smile.gif
Atsakyti