Mielos mamytės, parašiau klausimą dėl savo sūnelio į šį puslapiuką : http://www.pradzia.o...ma-konsultantei ir gavau tokį atsakymą. Tikiuosi nesupyks man atrašiusi konsultantė, kad pasidalinau jos nuomone su jumis, nes tikiuosi,kad ši informacija pravers ne tik man, bet ir jums:
"Kaip žinia, motinos piene yra lengvai ir gerai pasisavinamos geležies ir jos kiekis patenkina mažylio poreikius iki 6 mėn. amžiaus. Nuo 6 mėn. PSO rekomenduoja ir toliau tęsti žindymą primaitinant papildomu maistu. Tuomet kūdikiai gauna visų organizmui būtinų medžiagų tiek, kiek reikia. Jūsų susirūpinimas dėl to, kad vaikutis nenoriai valgo papildomą maistą, gerai pažįstamas. Tikrai nevertėtų naudoti prievartos. Skatinkite mažylį paragauti maisto girdama jo kvapą, skonį. Pasisodinkite ant kelių, maistą dėkite į suaugusiojo lėkštę, leiskite maistą imti pačiam ir valgykite tokį patį maistą iš savo lėkštės visi kartu - mažyliai mėgsta mėgdžioti tėvelius. Paruoškite vertingų patiekalų taip, kad mažylis galėtų imti pats rankytėmis ar šaukštu, šakute. Leiskite vaikučiui eksperimentuoti, kol atras savo mėgstamiausius patiekalus."

Effes, dėl maitinimų naktį, tai užmačiau tekstuką, bet dabar neberandu kur blush2.gif , kad vaikai naktį daugiau ir dažniau glaudžiasi prie krūties dėl gausybės įspūdžių dieną ne tik dėl dygstančių dantukų. Tokio amžiaus vaikai labai imliai reaguoja į aplinką ir tiesiog gaudo "naujienas", todėl jų naktinis miegas tampa kitoks ir labai mielai čiumpa tą artimiausią žmogų nusiraminimui. Manau, kai susitvarkys vaikiukas su emocijomis ir naktiniai maitinimai sumažės:)