Įkraunama...
Įkraunama...

Parama mamoms

Del Agitos seimos man formuluojasi toks reziume (jei as klystu, pasakykite):
1. Seima nepatikima, asociali, motina (nors ir negerianti) nesugeba apsaugoti net savo vaiku maisto. Kad motina Agita ka nors keistu - mazai tiketina, todel vaiku situacija yra beviltiska.
2. Pinigu siai seimai siusti negalima, nes nera jokiu garantiju, kad jie atiteks vaikams (ka sako Agita, tai nebutinai tiesa) - didziaja pinigu ar paramos dali praes, arba pragers seimos tevas su savo draugeliais.
3. Imanoma parama sios seimos vaikams (su rizika, kad seimos tevas parduos ir ja):
- misinukai, tyreles, koseles puses metu kudikiui
- higienos priemones (pampersai, skalbimo milteliai, ukinis ir vaikiskas muilas, dantu pasta ir sepeteliai, sampunas vyresniems vaikams, tualetinis popierius)
- butiniausi vaistai vaikams nuo 0,5 iki 8 metu amziaus (nuo ausu uzdegimo "Otinum", nuo skausmo "Ibumetin", nuo slogos kudikiui ir didesniems vaikams - "Actifed", nuo temperaturos, gerkles uzdegimo, kudikiui nuo skausmo ir temperaturos - zvakutes "Vibrocil", kudikio uzpakaliuko issutimui gyditi - "Sudokrem", vitaminai)
- as nezinau koks imanomas siusti maistas didesniems vaikams, kad nebutu prabaliavotas kitu seimos gyventoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujas.vardas: 10 kovo 2010 - 14:53
su viskuo visiškai sutinku,bet manau galima dar siųsti visokius duoniukus ,javinukus,kakavos....na vaikams vyresniems ....bet dėl rimtesnio maisto pati šeima turi stengtis
Atsakyti
Noreciau viena istorija papasakoti, gal biski ne toj temelej. Ypac noreciau, kad mamytes Vilnietes is Justiniskiu atsilieptu. Viena diena buvau uzejus i turgeli Justiniskese prie Norfos, mane apstulbino vaizdas, kai ejo moteris be priekiniu dantu amziaus 25 metai, su ja du vyrai neblaivaus stovio ir vaikas, apie 2 metuku berniukas. Kiek jie ejo tiek tie vyrai sparde ta berniuka ir isvadindavo visokiais zodziais, gana garsiai kalbejo kad visi atkreipe demesi. Moteris kaip supratau kazka pardavinejo, nes i kiekviena kioska kiso galva ir siule, negirdejau tik ka. tas vaikas uzgauliojamas verke, galiausiai vyras trenke per veida tam vaikui, man net asaros nuredejo. Moteris viena isikiso, nes toki vaizda nebuvo imanoma ziureti, jie ir ja isvadino, galiausiai mano vyras isikiso, tai ta mama dar apvadino, ir kad nesikistu. As neisivaizduoju kas pas juos namuose dedasi, jei vaikas neverkia o riekia lauke, visu bijodamas. Lyg tai apsirenge puse bedos, bet elgesys visai.... po to siaubingos situacijos , kuria maciau, negaliu atsigauti. esu irgi mama, bet su vaiku taip negaleciau elgtis. Sutinku jei vaikas butu kaprizingas, daro kazka blogo, neklauso, tai pabarti galima, bet sis vaikas nieko nedarydamas gauna per veida uz nieka!!! cia gi koks pazeminimas. doh.gif doh.gif doh.gif
Kaip supratau jie ten pastoviai lankosi, nes pardavejos pazista is kiosku. Gal kas matet, moteris atrodo su ilgais plaukais, Gal zinot kaip gyvena namuose? jie gyvena Justininkese, nes ejo link minimos, sirdies chirurgijos centro.
nes man istikruju gaila to vaiko, koks jo likimas. Geriau butu tam berniukui vaiku namuose tikrai negu matydamas tokius tevus. Nes tevu elgesys nepateisinamas.
atsiliepkite mamytes ax.gif g.gif
gal galima butu kur nors kreiptis, nes tevams tas vaikas jauciu tik del asoc. paramos ir viskas, tikrai nereikalingas, kitaip taip nesielgtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Imbiana: 10 kovo 2010 - 21:09
P.S. as niekada nenusisuku, jei reikia padet, mamytems is SM ir buvau dovanojus ir pampersu ir drabuzeliu ir zaisliuku, ka turiu tuom pasidalinu, man tiesiog gaila tu mazu nekaltu vaiku, kad jiem netruktu daikteliu butinu, cia jau daikteliai nepades, cia reikia moralines pagalbos pradzioje , nes vaikas jauciu mazai ka gauna, ypac demesio ir meiles tevu, kas yra svarbiausia, apie maista net nezinau... nes seiminele pageria matosi is veidu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Imbiana: 10 kovo 2010 - 21:23
Imbiana, tokia seima gali turet socialini drabuotoja kuri priziuri sia seima. Gal paskambink i justiniskiu soc rupybos centra, gal pagal pasakojimus atsirinktu g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Imbiana @ 2010 03 10, 22:02)
Noreciau viena istorija papasakoti, gal biski ne toj temelej.

Net kraujas uzvire beskaitant doh.gif Nekenciu tokiu padugniu,o vaikuciai,mazi angeleliai pragaro kelius eina verysad.gif Gal rimtai galetumet paskabinti i soc skyriu,papasakoti situacija, arba pabandyti issiklausineti kiosko pardaveju,gal jos zino kur ta seima gyvena ir tada pranesti. Dieve,kaip gaila mazo vaikucio...Skaudziausia,kai vaikai yra skriaudziami savu...mamos,tecio...juk sitie zmones jam brangiausi...o skaudziausia,tai,kad vaikuciai vistiek i juos tiesia savo rankeles... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2010 03 11, 12:15)
Net kraujas uzvire beskaitant  doh.gif Nekenciu tokiu padugniu,o vaikuciai,mazi angeleliai pragaro kelius eina verysad.gif Gal rimtai galetumet paskabinti i soc skyriu,papasakoti situacija, arba pabandyti issiklausineti kiosko pardaveju,gal jos zino kur ta seima gyvena ir tada pranesti. Dieve,kaip gaila mazo vaikucio...Skaudziausia,kai vaikai yra skriaudziami savu...mamos,tecio...juk sitie zmones jam brangiausi...o skaudziausia,tai,kad vaikuciai vistiek i juos tiesia savo rankeles... verysad.gif



reikes pabandyt issiaiskint, nes as vis kiekviena diena ta vaizda akyse matau verysad.gif kai nematai dar ne taip reaguoji, o kai pamatai toki vaizda tai neduoda ramybes... doh.gif verysad.gif nes to vaikucio tikrai nieko gero nelaukia ir jokio dziaugsmo jis neturi su tokiais tevais... kai yra pastoviai musamas, spardomas kai yra visai nekaltas, o kai eme ant ranku, tai kaip maisa kazkoki, ar gi cia taip galima? doh.gif kad nelabai zinau kur tos asoc. darbuotojai randasi Justiniskese? nei karto neteko susidurti su ta istaiga. bandysiu paieskot.
Atsakyti
QUOTE(Imbiana @ 2010 03 11, 13:48)
reikes pabandyt issiaiskint, nes as vis kiekviena diena ta vaizda akyse matau verysad.gif  kai nematai dar ne taip reaguoji, o kai pamatai toki vaizda tai neduoda ramybes... doh.gif  verysad.gif nes to vaikucio tikrai nieko gero nelaukia ir jokio dziaugsmo jis neturi su tokiais tevais... kai yra pastoviai musamas, spardomas kai yra visai nekaltas, o kai eme ant ranku, tai kaip maisa kazkoki, ar gi cia taip galima? doh.gif kad nelabai zinau kur tos asoc. darbuotojai randasi Justiniskese? nei karto neteko susidurti su ta istaiga. bandysiu paieskot.


Dieve kaip baisu, blink.gif Butinai reikia issiaiskint, as turbut buciau iskart i policija paskambinus ir pranesus, kad neblaivus valkatos vaika tampo. Bet zmones Lietuvoj labai sakyciau "tolerantiski"....
Dabar abejoju ar pavyks ka nors rasti, juk nezinote nei kur jie gyvena, nei kur dingo. O vaika turbut skriaudzia toliau doh.gif tos

Del Agitos, nezinau gal jau apie tai raset, neturiu laiko skaityt visos temos...Ketvirtadieni arba penktadieni ji susitinks su savo advokate Moletuose. Tai gal tai ir geros zinios ax.gif Bent jau pajudes ledai del popieriu.
Papildyta:


[B]Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje prie SADM 2009 m. rugsėjo 14 d. pradėjo veikti nemokamas, bendras visoje Europos Sąjungoje pagalbos vaikams linijos numeris 11 61 11. Pagalbos vaikams linijos tikslas – sustiprinti vaiko teisių apsaugą Lietuvoje, padidinti informacijos apie socialines paslaugas sklaidą ir prieinamumą.

Pagalbos vaikams linija skiriama socialiai pažeidžiamoms vaikų grupėms, ypač smurtą ir prievartą patiriantiems vaikams, kurie dažnai nežino į ką kreiptis pagalbos, jaučiasi vieniši, niekam nereikalingi, palikti vieni su savo skausmu. Taip pat svarbu paminėti, kad dėl skriaudžiamų vaikų į liniją gali skambinti ir suaugusieji.

Pagalbos vaikams linija dirba pirmadieniais – penktadieniais nuo 11 val. iki 19 val. skambinančiuosius konsultuoja profesionalūs psichologai ir socialiniai darbuotojai


Atsakyti
vakar pas agita buvo zurnalistai is valstieciu laikrascio, turetu greit pasirodyt didelis straipsnis ir foto apie ja.
Atsakyti
o cia tik laikrastyje ar kur internete galima bus paziuret ir perskaityt? 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti