Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Aušrinė", Baltų pr. 49, 37 75 28

Stai nauja tema

rucelie, prasiau anoj temoj kad man i az telefoniuka parasytum. 4u.gif

senoji tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 25 birželio 2008 - 12:20
pioneer.gif pioneer.gif
tik pas mus rūbinėlėje remontas dabar, tikrai neapsidžiaugsi vaiką atvedus lotuliukas.gif dar manau savaitę kitą ten krapštys.
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2008 06 24, 19:27)
evija77, rugpjūtį iškabins grupių sąrašus, nueisi pasižiūrėsi jei esat sąraše tai viskas tvarkoj tada. o jei nerasi savo vaiko-tada eisi pas direktorę ir domėsies. grupių tikrai man atrodo dar niekas neskirstė, bent jau mūsų mažiai tai tikrai dar nesuskirstyti kas kur paklius, kiek žinau.


Kad sąrašus iškabins tik rugpjūtį, tai aš nesiginčiju, bet per paskutinį susirinkimą, auklėtojos jau minėjo kiek naujų vaikų į grupę ateis, ir jau zinojo kas tokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2008 06 25, 14:04)
Kad sąrašus iškabins tik rugpjūtį, tai aš nesiginčiju, bet per paskutinį susirinkimą, auklėtojos jau minėjo kiek naujų vaikų į grupę ateis, ir jau zinojo kas tokie  g.gif

mums auklėtojos dar sakė kolkas neaišku kaip į kurias grupes vaikučius išskirstys g.gif matyt reiks dar kartą paklaust, gal jau ir aišku biggrin.gif taip norisi kad su geriausiais draugais neišskirtų, įdomu kaip čia bus ax.gif
Atsakyti
Mums irgi sake kad neaisku i kokia grupe eis, tik minejo kad visi kartu iseis. Bet gal galima direktores paklausti (jeigu ji neatostogauja) ax.gif
Atsakyti
Negaliu galvos guldyt, kaip ten iš tikrųjų yra mirksiukas.gif Gal čia tik preliminarūs duomenys g.gif
Per susirinkimą buvo iškilęs klausimas, dėl "pampersinių asmenybių" darželio grupėse, tai tada auklėtoja minėjo, kad nebus tokių.
Klausimas buvo dėl to, kad mūsu DARŽELIO mišrioje grupėje buvo vaikas su pampersais. Nesu prieš jaunesnius vaikus nei trijų metų darželio grupėse, bet tik tuo atveju, jei jie bent jau minimaliai apsitarnauja patys. Turiu omeny, kad žino kas tai yra WC, ir pan.
Čia jau turiu kategorišką nuomonę, jei vaikas niekaip neišlipa iš pampersų, tai prašau tegul lanko tas grupes kurios skirtos mažiukams. Kiek suprantu, dėl to lopšelinėse grupėse mažesnis skaičius vaikų, kad būtų galima tūpčiot apie pampersus.
Vat ir prirašiau, nors niekas manęs neklausė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugile @ 2008 06 25, 21:15)
Mums irgi sake kad neaisku i kokia grupe eis, tik minejo kad visi kartu iseis. Bet gal galima direktores paklausti (jeigu ji neatostogauja) ax.gif

direktorė atostogauja 4u.gif o dėl visos grupės kartu tai labai didelis klaustukas, auklėtoja sakė stengiamasi kuo daugiau vaikučių karytu išleisti, bet tikrai sunku kažkurioje suformuotoje daržo grupėje tokį didelį skaičių (apie 15 jei ne daugiau) laisvų vietų surasti... balažin kaip bus.bent jau man šiandien Ingrida taip aiškino. ji sakė dar visiškai nieko auklėtojos nežino, kas kaip bus, dar niekas nėra galutinai suformuota.
dėl pampersinių-bent jau mūsų grupėje manlyg tokie dar turėtų metams žiogeliais likti. kaip supratau tikrai ne visi iškeliaus darželin. beje būna vaikučių turinčių nesklandumų su sauskelnėmis, kiti iki mokyklos nesusitvarko-juk neims dėl to vaiką žeminti. vienam pampersai, kitam kiti sunkumai, nepradėsim gi diskriminuoti vaikučių.ne tik pampersai apie vaikučio brandą byloja...be to, kitas gal patekęs tarp "dičkių" gal per savitę-dvi pats susizgribs. gal to teigiamo pavyzdžio ir tetrūksta.man tai netrukdo "pampersiniai" kolegos, kiekvieno vaiko raida individuali, gerbkim ją.
Atsakyti
Kalbėjau ne apie kažkokius sutrikimus, bet apie tai, kad tėvai įsivaizduodami bala žino ką, savo dar per mažus žvirblius, bando prie dičkių pritaikyt.
ir tiems patiems keturmečiams, ir didesniems, kartais avarijų nutinka, bet dėl to niekas bangų nekelia.
Į darželio grupę, mano supratimu, turėtų būt keliami visi vaikai vyresni nei trejų metų ir jaunesnieji, kurie bent jau minimaliai patys apsitarnaut gali ir išreikšt savo norus, tie kurių žodynas neapsiriboja tik niam niam, tete, mama ir pan.
Žodžiu tie, kurie jau nebūtų našta nei vyresniems vaikams, nei auklėtojoms.
O jei trimetukas ir vyresnis turi kokių nors problemų, tai visiškai pritariu, kad bendraamžių pavyzdys jam būtų teigiamas dalykas ir tokio vaiko vieta darželyje, o ne lopšelyje.
Nežinau, ar aiškiai išdėsčiau savo poziciją.

Ingrida, čia jūsų grupės auklėtoja? Ar kažkas iš administracijos?

maniškis du metus jau atpylė darželyje, tačiau, tiesą pasakius, žinom tik savo auklėtojų vardus blush2.gif Ir direktorę pažįstam... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 26 birželio 2008 - 09:36
Ingrida mūsų auklėtoja 4u.gif nelabai ir mes daugiau ką pažįstam, nebuvo progų pažinotis lotuliukas.gif direktorę, pavaduotojas ir "savą kiemą"...
be abejo tu teisi dėl vaikučių brandos. be to, mūsų darželyje juk darželiokų grupės tokios perpildytos, kad spėju tikrai neskubės lopšeliukų kilot ne visai dar tam pasiruošusių. laikys kuo ilgiau lopšelyje, ten laisviau šiek tiek su vaikučių skaičiumi. bent jau aš taip įtariu.
nors žinai, kaip tu sakai našta vyresniems tai manlyg mažiukai tie nebūna, iš tiesų kuo mažesnis tuo labiau visi myli ir padeda jam, mano vaikino vienas iš mylimiausių draugų -vienas iš jauniausių grupės "kolegų", beje pampersinis. mano vaikis pareina namo ir pasakoja - aš Patrikui sakiau kad nereikia į kelnytes daryti biggrin.gif į tualetą reikia biggrin.gif mokina žodžiu. manlyg visai sveika tokie pavyzdžiai. auklėtojoms tai aišku vargas, bet gi tam auklytė yra, kad su kelnių "bėdom" kovotų.
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2008 06 26, 09:47)
nors žinai, kaip tu sakai našta vyresniems tai manlyg mažiukai tie nebūna, iš tiesų kuo mažesnis tuo labiau visi myli ir padeda jam, mano vaikino vienas iš mylimiausių draugų -vienas iš jauniausių grupės "kolegų", beje pampersinis. mano vaikis pareina namo ir pasakoja - aš Patrikui sakiau kad nereikia į kelnytes daryti  biggrin.gif į tualetą reikia  biggrin.gif mokina žodžiu. manlyg visai sveika tokie pavyzdžiai. auklėtojoms tai aišku vargas, bet gi tam auklytė yra, kad su kelnių "bėdom" kovotų.


Man atrodo taviškis tik dabar pereis į darželiokų gretas?
Lopšelį pampersai ir panašūs džiaugsmai - viskas OK. Bet Darželio grupėse, daugiau laiko turėtų užimt vaiko lavinimas, o ne pampersų keitimas. Ir nemanau, kad darželio auklytės pareiga, pampersus keist. Lopšely - taip, bet darželio grupėj g.gif
Pas mus grupėj, tai buvo kol kas vienetinis atvejis, kai mano nuomone, tėvai neįvertino savo mažylio pasirengimo ir šiek tiek persistengė. Todėl ir buvo svarbu, kokia publika pakeis mūsų "didžiukus".
Taika?
Mano nuomonė tokia, tavo kitokia - bet dėl to tik įdomiau gyvent drinks_cheers.gif
Atsakyti
taika, aišku drinks_cheers.gif
gal kas ką gero galėtų papasakoti apie būrelius mūsų darželyje?maniškis labai nori piešt, lipdyt, sakiau domėsiuos kokiu būreliu g.gif nuo kada jau jaunuosius van gogus būrelis įsileidžia?
Atsakyti
mes ejom visus metus i piesimo bureli, kuris vykdavo i savaite viena karta , mano maziui patinka piesti, taip ir laukdavo ketvirtadienio thumbup.gif
Atsakyti