Atsinemu kai buvau maza nesdama sudauziau termomentra. Mama surinko is nuleido i kanalizacija.
O pas mane namuose bent 3 termometrai (pievas rodantys).

Man irgi paaiškino, kad geriau jau kokį rutuliuką praryti, negu garų prisikvėpuoti

manau, kad geriausia pasiklausti artimųjų, ar jiems nereikia termometro su gyvsidabriu, nes sakyk, jau ketinai ismesti...

Gaisrininkai berods juos anksciau rinkdavo

QUOTE(Limcamca @ 2006 06 15, 15:52)
Paskaičiau aš apie tavo termometrą ir prisiminiau, kaip mano sesuo po visą Kauną lakstė, kad jį kur nors priduotų

Pamiršau dar pridėti, kad visur iš to stiklainiuko visi lūžo, net vaistinėse ir sakė mest į šiukšlinę ir nesiterlioti..........

Nu nemanau, kad tai yra gerai, nes vis tiek gyvybei pavojingas daigtas. Kažkur esu girdėjus, kad sudužus termometrui tuos lašiukus reikia surinkt kažkaip su duonos gabalėliu ir po to ji išmest i klozetą ir nuleist su vandeniu. O termometrus turetu priimt gaisrinėse.
Radau info žurnale Geri patarimai 2005 metų.
" Sudužus med. termometrui, ima garuoti sveikataipavojingas gyvsidabris. Kad nenukentėtum, tinkamai surink šį metalą.
- Nevalyk gyvsidabrio lašelių pašluoste, nes tik įtrinsi į grindis, todėl jo garavimo paviršius dar labiau išsiplės.
- Matomus metalo rutuliukus šepetėliu nuo krašto sušluok į popierinį voką arba ant storesnio popieriaus. Smulkesnius lašelius patogu "suklijuoti" pleistru.
- Surinktą gyvsidabrį supilk į stiklinį indą su vandeniu ir sandariai uždaryk.
- Vietą, kurioje buvo pasklidęs šis metalas, išvalyk drėgnu laikraščiu,išplauk kalio permanganato tirpalu, paskui muiluotu vandeniu. Kambarį gerai išvėdink.
- Atlikus visus darbus darbus, būtinai muilu nusiplauk rankas, nusiprausk veidą, išsiskalauk dantis, persirenk ir išskalb drabužius.
- Kreipkis į savivaldybės civilinės saugos skyrių dėl indo su gyvsidabriu perdavimo ar skambink telefonu 01 arba 112 ir kviesk ugnegesius."
" Sudužus med. termometrui, ima garuoti sveikataipavojingas gyvsidabris. Kad nenukentėtum, tinkamai surink šį metalą.
- Nevalyk gyvsidabrio lašelių pašluoste, nes tik įtrinsi į grindis, todėl jo garavimo paviršius dar labiau išsiplės.
- Matomus metalo rutuliukus šepetėliu nuo krašto sušluok į popierinį voką arba ant storesnio popieriaus. Smulkesnius lašelius patogu "suklijuoti" pleistru.
- Surinktą gyvsidabrį supilk į stiklinį indą su vandeniu ir sandariai uždaryk.
- Vietą, kurioje buvo pasklidęs šis metalas, išvalyk drėgnu laikraščiu,išplauk kalio permanganato tirpalu, paskui muiluotu vandeniu. Kambarį gerai išvėdink.
- Atlikus visus darbus darbus, būtinai muilu nusiplauk rankas, nusiprausk veidą, išsiskalauk dantis, persirenk ir išskalb drabužius.
- Kreipkis į savivaldybės civilinės saugos skyrių dėl indo su gyvsidabriu perdavimo ar skambink telefonu 01 arba 112 ir kviesk ugnegesius."
O mes gyvsidabrio radom mesoj.Tiesiog issivirem cepelinu,pradejom valgyti,ir pradejo jis ten lakstyti po lekste
Issikvietem ugniagesius,surinko ji.Policija puoda su visais cepelinais issiveze
Ech,nevienerius metus teismai vyko del to gyvsidabrio,tarp musu ir tos parduotuves,kur farsa pirkom.Nu cia biski nukrypau nuo temos.......
Tiesa as ir sese is karto susirgom plauciu uzdegimu ir dar visokiu negalavimu buvo.Todel,kad buvom pakankamai mazos ir tas gyvsidabris visa diena namuose garavo.
Pavojingas jis sveikatai,todel jo ismesti(kaip kazkam siule vaistininke)
jokiais budais negalima.Bet kur padeti irgi nezinau
Logiskai mastatnt ugnegesiai gal priimtu....

Tiesa as ir sese is karto susirgom plauciu uzdegimu ir dar visokiu negalavimu buvo.Todel,kad buvom pakankamai mazos ir tas gyvsidabris visa diena namuose garavo.
Pavojingas jis sveikatai,todel jo ismesti(kaip kazkam siule vaistininke)

Ir aš kad prisiklausius apie gyvsidabrio nenaudą aplinkai, kad prisiklausius
Ir apie tai, kad vaistinėse turėtų priimti "nuolaužas" termometrų... Taigi pas juos tai masiškai turėtų pavojingi preparatai aparatai dužti,skilti.. tai kur jie tada deda??
Žodžiu, ir aš namuose laikiau porą dienų sudaužytą termometrą, kol prisiruošiau iki artimiausios vaistinės.. E raide prasideda, jeigu ką
Padaviau termometrą, paaiškinau, kodėl atnešiau.. Pasižiūrėjo į mane kaip į ligotą žmogų
- "nu gerai, paimsim"
Moralas toks - ne tiek visokių cheminių kombinacijų - Ajax'ų, Fair'ių pripilam, cillit Bangų pritaškom į kriaukles. Taip kad sėkmingai galima atiduoti žemelei ir tikrą jos iškaseną - gyvsidabrį. Man taip atrodo

Ir apie tai, kad vaistinėse turėtų priimti "nuolaužas" termometrų... Taigi pas juos tai masiškai turėtų pavojingi preparatai aparatai dužti,skilti.. tai kur jie tada deda??

Žodžiu, ir aš namuose laikiau porą dienų sudaužytą termometrą, kol prisiruošiau iki artimiausios vaistinės.. E raide prasideda, jeigu ką

Padaviau termometrą, paaiškinau, kodėl atnešiau.. Pasižiūrėjo į mane kaip į ligotą žmogų

Moralas toks - ne tiek visokių cheminių kombinacijų - Ajax'ų, Fair'ių pripilam, cillit Bangų pritaškom į kriaukles. Taip kad sėkmingai galima atiduoti žemelei ir tikrą jos iškaseną - gyvsidabrį. Man taip atrodo

QUOTE(naitas @ 2006 09 08, 12:16)

Manyčiau, kad ne žemelei o vandeneliui, kuriame maudomes, kuriuo laistome, o paskui valgome ir geriame