Įkraunama...
Įkraunama...

Termometras su gyvsidabriu

Atsinemu kai buvau maza nesdama sudauziau termomentra. Mama surinko is nuleido i kanalizacija. blush2.gif O pas mane namuose bent 3 termometrai (pievas rodantys).
Atsakyti
neseniai ir mes sudaužėm termometrą ir ne šiaip sudaužėm, o mažoji susikišo jį į burną doh.gif labai persigandom iš kart skambint į greitąją, nes nežinojom ar prarijo gyvsidabrio blink.gif o ten mum ramiausiai pasakė, nepergyvenkit, nieko čia baisaus ax.gif termometrą išmetėm, vaikui jokios reakcijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi paaiškino, kad geriau jau kokį rutuliuką praryti, negu garų prisikvėpuoti blink.gif
Atsakyti
manau, kad geriausia pasiklausti artimųjų, ar jiems nereikia termometro su gyvsidabriu, nes sakyk, jau ketinai ismesti... angel.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sugedo gyvsidabrinis termometras... nesudužo, bet viduj nutruko "siulelis" ir naudojimui jis nebetinkamas... Kur ji toki det? Padejusi kol kas "saugau", bet nesandeliuosi iki begalybes... Negi ismest i siuksliu konteineri?
Atsakyti
Gaisrininkai berods juos anksciau rinkdavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 06 15, 15:52)
Gaisrininkai berods juos anksciau rinkdavo 4u.gif

Paskaičiau aš apie tavo termometrą ir prisiminiau, kaip mano sesuo po visą Kauną lakstė, kad jį kur nors priduotų hah.gif hah.gif . Lyg ir vaistinės turėtų juos priimti, bet pasirodo nepriima...... Tik sudaužytas jis buvo tai sesuo surinko tuos lašiukus ir sudėjo į maišelį, paskui iš kažko sužinojo, kad jis negaruoja tik jei yra vandeny. Tai dar tą visą krepšiuką į stiklainį su vandeniu įsidėjo..... nu ir ieškojo laimės visam mieste, tik niekas iš jos to termometro nepaėmė blush2.gif . Galų gale kažkas pasakė, kad reikia vežti i kažkokią įmonę ( tikrai nežinau, kokią), žodžiu- buvo jau vakaras ir niekas nedirbo, tai netekusi kantrybės perkišo tą stiklainiuką per tvorą ir paliko tos įmonės teritorijoj.... Taigi teisinguoliu būti neapsimoka....papraščiau yra išmesti lauk bash.gif .

Pamiršau dar pridėti, kad visur iš to stiklainiuko visi lūžo, net vaistinėse ir sakė mest į šiukšlinę ir nesiterlioti.......... dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nes: 29 birželio 2006 - 13:26
Nu nemanau, kad tai yra gerai, nes vis tiek gyvybei pavojingas daigtas. Kažkur esu girdėjus, kad sudužus termometrui tuos lašiukus reikia surinkt kažkaip su duonos gabalėliu ir po to ji išmest i klozetą ir nuleist su vandeniu. O termometrus turetu priimt gaisrinėse.
Atsakyti
Radau info žurnale Geri patarimai 2005 metų.
" Sudužus med. termometrui, ima garuoti sveikataipavojingas gyvsidabris. Kad nenukentėtum, tinkamai surink šį metalą.
- Nevalyk gyvsidabrio lašelių pašluoste, nes tik įtrinsi į grindis, todėl jo garavimo paviršius dar labiau išsiplės.
- Matomus metalo rutuliukus šepetėliu nuo krašto sušluok į popierinį voką arba ant storesnio popieriaus. Smulkesnius lašelius patogu "suklijuoti" pleistru.
- Surinktą gyvsidabrį supilk į stiklinį indą su vandeniu ir sandariai uždaryk.
- Vietą, kurioje buvo pasklidęs šis metalas, išvalyk drėgnu laikraščiu,išplauk kalio permanganato tirpalu, paskui muiluotu vandeniu. Kambarį gerai išvėdink.
- Atlikus visus darbus darbus, būtinai muilu nusiplauk rankas, nusiprausk veidą, išsiskalauk dantis, persirenk ir išskalb drabužius.
- Kreipkis į savivaldybės civilinės saugos skyrių dėl indo su gyvsidabriu perdavimo ar skambink telefonu 01 arba 112 ir kviesk ugnegesius."
Atsakyti
O mes gyvsidabrio radom mesoj.Tiesiog issivirem cepelinu,pradejom valgyti,ir pradejo jis ten lakstyti po lekste biggrin.gif Issikvietem ugniagesius,surinko ji.Policija puoda su visais cepelinais issiveze blush2.gif Ech,nevienerius metus teismai vyko del to gyvsidabrio,tarp musu ir tos parduotuves,kur farsa pirkom.Nu cia biski nukrypau nuo temos.......

Tiesa as ir sese is karto susirgom plauciu uzdegimu ir dar visokiu negalavimu buvo.Todel,kad buvom pakankamai mazos ir tas gyvsidabris visa diena namuose garavo.

Pavojingas jis sveikatai,todel jo ismesti(kaip kazkam siule vaistininke) blink.gif jokiais budais negalima.Bet kur padeti irgi nezinau g.gif Logiskai mastatnt ugnegesiai gal priimtu....
Atsakyti
Ir aš kad prisiklausius apie gyvsidabrio nenaudą aplinkai, kad prisiklausius blink.gif

Ir apie tai, kad vaistinėse turėtų priimti "nuolaužas" termometrų... Taigi pas juos tai masiškai turėtų pavojingi preparatai aparatai dužti,skilti.. tai kur jie tada deda?? g.gif
Žodžiu, ir aš namuose laikiau porą dienų sudaužytą termometrą, kol prisiruošiau iki artimiausios vaistinės.. E raide prasideda, jeigu ką lotuliukas.gif
Padaviau termometrą, paaiškinau, kodėl atnešiau.. Pasižiūrėjo į mane kaip į ligotą žmogų stupid.gif - "nu gerai, paimsim" angel_sadangel.gif

Moralas toks - ne tiek visokių cheminių kombinacijų - Ajax'ų, Fair'ių pripilam, cillit Bangų pritaškom į kriaukles. Taip kad sėkmingai galima atiduoti žemelei ir tikrą jos iškaseną - gyvsidabrį. Man taip atrodo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 09 08, 12:16)
Moralas toks - ne tiek visokių cheminių kombinacijų - Ajax'ų, Fair'ių pripilam, cillit Bangų pritaškom į kriaukles. Taip kad sėkmingai galima atiduoti žemelei ir tikrą jos iškaseną - gyvsidabrį. Man taip atrodo schmoll.gif

Manyčiau, kad ne žemelei o vandeneliui, kuriame maudomes, kuriuo laistome, o paskui valgome ir geriame unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rys: 08 rugsėjo 2006 - 20:19