Mano paprastas vasariskas receptas - pasta su prieskoninemis zolelemis
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=74 asmenims
Padažui
4 šaukštai sviesto
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako
6 šaukštai šviežių kapotų prieskoninių žolelių: baziliko, raudonėlio, čiobrelio, raudonėlio, mėtos, baziliko
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių (arba pagal skonį)
25 gr kedro/pinijų riešutų
2 šaukštai alyvų aliejaus
Druskos, pipirų
Patiekimui
400 gr trumpų makaronų išvirtų al dente
Šviežiai tarkuotas Parmezano (arba Džiugo sūris)
Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir ant skardos apkepkite riešutus arba padarykite tai įkaitintoje sausoje keptuvėje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi. Apkepkite česnaką iki geltonumo. Įdėkite citrinos žievelę ir supilkite sultis. Įdėkite ir trumpai pašildykite žoleles. Sudėkite riešutus. Visas procesas trunka apie 5-7 minutes.
Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje vandens. Nupilkite vandenį palikdami kelis šaukštus skysčio, kuriame virė makaronai.
Sudėkite makaronus į keptuvę su padažu. Supilkite virimo skystį (tuo atveju, jei makaronai su padažu atrodo per sausi) ir užtarkuokite šviežio Parmezano.