Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo burbulai

mums labiausiai patinka burbulai pirkti parduotuveje, nes nuo naminiu vaikams grauzia akis o ir drabuziai lieka demeti...
Atsakyti
Išsiaiškinau paprastą paslaptį, kaip sumaišyti burbulus, kad jie niekuom nesiskirtų nuo parduotuvinių. Glicerinas jokio akivaizdaus poveikio neduoda. Kažkoks mitas paleistas su jo receptūra.

1) Santykis feirio paprasto, kurio aktyviųjų medžiagų yra 5-15%, su vandeniu yra 1:13. Tai yra 1 litras feirio ir 13 litrų vandens. Jei feiris paturbintas su 15-30% aktyviųjų medžiagų, tuomet santykis 1:26. Žinoma tuos santykius galima pastumdyti.

2) Vandenį, jei jis nėra distiliuotas, būtina "nukenksminti" kepimo milteliais arba soda su citrinos rūgštimi. Apie 2,5g (pusė nubraukto valgomo šaukto) kepimo miltelių litrui vandens.

3) Svarbiausias reikalas. PUPENIŲ TIRŠTIKLIS! Kas do biesas? Dar kitaip E412. Arba pas ekovalgius ar vegevalgius naudojama kepiniams GUARO derva ar guma. Šių prabangių ir svarbių miltelių reikia 1,5g (ketvirtis nubraukto arbatinio šaukštelio) litrui skysčio.
Ir dar vienas svarbus dalykas. Tas pupenis blogai tirpsta vandenyje. Todėl jį pradžiai reikia išsitirpinti tirpiklyje. Tai arba tame glicerine, arba geriau izopropilo alkoholyje ir tada jį įmaišyti į vandenį. Pamaišyti reikia daug. Todėl pradžiai patarčiau susimaišyti visas dalis be indų ploviklio. O tą įpilti pabaigoje lengvai maišant, kad labai nesuputotų.

Visokie priedai kaip cukrus, kukurūzų sirupas, kukurūzų krakmolas su saiku nemaišo.

Gliceriną šiandien apsimoka pirkti čia:
http://berchem.lt/in...name=GLICERINAS
Izopropilo alkoholio rasite elektronikos komponentų parduotuvėje. Pavyzdžiui čia:
https://www.lemona.l...tem&i_id=217493
O pupenių reikia ieškoti. Jie plačiai naudojami maisto pramonėje. Bet namams nusipirkti ne taip paprasta. Bet yra:
http://eko123.lt/mvs...-derva-60g.html

Ir pabaigai siūliau pasižiūrėti filmuką:
https://www.youtube....h?v=jFXe_WAk5GQ

Šios burbulienės kokybė lenkia kai kurią parduotuvinę.
Atsakyti
QUOTE(mantasz @ 2016 06 22, 15:05)
Išsiaiškinau paprastą paslaptį, kaip sumaišyti burbulus, kad jie niekuom nesiskirtų nuo parduotuvinių.  Glicerinas jokio akivaizdaus poveikio neduoda. Kažkoks mitas paleistas su jo receptūra.

Glicerinas akivaizdų poveikį duoda dideliems burbulams. Jokio mito, turiu 7 metus patirties ir n eksperimentų šiuo klausimu. Tik reikalingas ne koks kosmetinis su priedais, o tas, kuris gaminamas vastinėse. Mažiukams gal ir užtenka jo tiek, kiek yra feiriuose ir pan., bet nereikia painioti didelių burbulų receptūrų su mažiukų, kad būtų "kaip parduotuvėse", nes šitų burbulų skiriasi ir apimtys ir svoris, kurios reikalauja skirtingos sudėties.

2. Soda arba kepimo milteliai skirti ne kažkokiam vandens "nukenksminimui", o burbulų lengvumui išgauti. Todėl praverčia ir su distiliuotu vandeniu.

3. Guaro guma, jei norite naudoti greit - gal, bet jei norite skysčio pasilikti ilgesniam laikui - prastas sprendimas. Nors rašo, kad tai medžiaga, kuri stabdo rūgimo procesą, vienintelis kartas, kai paruoštas skystis surūgo buvo tas, į kurį dėjom guaro gumos. Beje, kažkokios apčiuopiamos naudos taip pat nepastebėjom.

4. Svarbu nepamiršti, kad didelių burbulų "sėkmė" priklauso ne tik nuo tobulos receptūros, bet ir nuo oro sąlygų. Ir jei drėgnu (pvz. po lietaus) ir ramiu oru džiaugsitės, pabandžus tą patį skystį itin sausu oru ar kitomis sąlygomis galite pamatyti visiškai kitokį rezultatą. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 24 birželio 2016 - 19:42
Kad čia mamos ieško receptūrų mažiems burbulams. Paskaitykite, kas čia rašyta anksčiau - jūsų didžburbulių kisieliai tam visiškai netinkami. Su žaisliniais burbulų pistoletais nesipučia išvis. Užtat dvigubai praskiedus vandeniu ir įplakus guaro dervos, situacija kardinaliai pasikeitė.
Atsakyti
QUOTE(mantasz @ 2016 06 24, 19:41)
Kad čia mamos ieško receptūrų mažiems burbulams.

Šią temą seku ne vienus metus (dėl receptų skirtingumo skirtingiems burbulams pati rašiau - nereikia manęs įtikinėti). Įvairūs žmonės, įvairūs poreikiai.
O dėl mažų, tai taip - perdozavus glicerino jie bėga žemėn ir tiek, jo daugiau nei yra plovikliuose ir nereikia, nors mes n metų perkame "senukuose" po 500 ml.
Štai tokius. Puikūs.
Gaunas gerokai paprasčiau (ir pigiau) nei gaišti laiką ieškant kur ką gauti, važinėti, siuntinėtis ir visokias medžiagas pirkinėt.

Dėl guaro gumos pastebėjimą pasakiau dėl patirto ilgalaikio poveikio, jei jau kas norėtų "pasičėdyt" ilgesniam laikui. Ar tai kažkam svarbu, ar ne - suaugę žmonės - atsirinks patys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 24 birželio 2016 - 19:58