Daznai neverdu manu koses, bet laikas nuo laiko vaikai papraso, tik zinau, kad po to vel lauks prisvilusio dugno grandymas, pagalvojau, gal as viena tokia neismanele? gal kazkaip galima isvengti tos nemalonios proceduros? verdant kose maisau istisai, bet vistiek prisvyla, ir nesvarbu koks bebutu puodas... Patarkit, jei kas turit kokia iseiti
Na as dedu manu kruopa i salta piena ir verdu pastoviai maisydama kol neuzvirs, o paskui isjungiu dujos ir uzdengiu su danciu puoda ir dar palaukiu kokius 5min
QUOTE(eris @ 2008 07 02, 14:04)
Na as dedu manu kruopa i salta piena ir verdu pastoviai maisydama kol neuzvirs, o paskui isjungiu dujos ir uzdengiu su danciu puoda ir dar palaukiu kokius 5min
i salta piena piena reikia atskiesti su vandeniu,kai uzvirs pienas sumazinti liepsna ir po truputi maisant pilti manus,ir visa laika maisyti kol prades kunkuliuoti,tada jau galima ir valgyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 07 02, 16:07)
i salta piena piena reikia atskiesti su vandeniu,kai uzvirs pienas sumazinti liepsna ir po truputi maisant pilti manus,ir visa laika maisyti kol prades kunkuliuoti,tada jau galima ir valgyti
Kodel stebites? TIK i salta piena(ar salta vandeni, ar salta vandeni+piena) beriu manus ir maisau iki uzvirimo:niekada nesusoks gabalais ir neprisvils prie dugno Nors mama moke pilti manus i verdanti piena, bet nera man iseje grzi ir vientisa kose. Tai kam tada kankintis, jei rezultatas vis tiek geras gaunasi?
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 02, 17:16)
Kodel stebites? TIK i salta piena(ar salta vandeni, ar salta vandeni+piena) beriu manus ir maisau iki uzvirimo:niekada nesusoks gabalais ir neprisvils prie dugno Nors mama moke pilti manus i verdanti piena, bet nera man iseje grzi ir vientisa kose. Tai kam tada kankintis, jei rezultatas vis tiek geras gaunasi?
as pirma karta girdziu net mokykloje esam per darbelius vire ir su verdanciu pienu.reiks pabandyti su saltu pienu
Žmonės sako, kad pienas neprisviltų jį reikia pilti į vandeniu praskalautą puodą.
Aš irgi pieną skiedžiu su vandeniu ir kai užverda pilu kruopas, maišydama. Viskas gerai gaunas, bet variantas pilti į šaltą vandenį įdomus.
Aš irgi pieną skiedžiu su vandeniu ir kai užverda pilu kruopas, maišydama. Viskas gerai gaunas, bet variantas pilti į šaltą vandenį įdomus.
na as ir piena skiedziu vandeniu ir manus dedu tik i salta ir nuolat maisau, poto kai uzverda ant silpnos ugnies paverdu maisant kol sutirsteja (apie 5min.) ir viskas. Nei karto taip verdant neprisvylo
Aš pirma ipilu vandens, o po to pieno ir kai užverda pilu manus. Nėra niekad prisvilę
as verdu taip: ipilu i puoda pieno,kai jis uzverda, pamazinu liepsna ir pilu manu kruopas ir vis maisau...tol kol isverda niekad neskiedziau vandeniu na...man taip skaniau dar tais laikais,kai mokiausi,pamenu valgykloje duodavo tokia persvieciama, neskane manu kose, virta vandenyje su trupuciu pieno fu...kaip neskanu
QUOTE(neringuša @ 2008 07 03, 23:39)
Aš pirma ipilu vandens, o po to pieno ir kai užverda pilu manus. Nėra niekad prisvilę
Darau lygiai taip pat. Tik dar puodą turiu specialiai manams, nes kitame "pritraukia" .