i puoda ipilu truputi vandens ir uzverdu, poto po truputi pilu piena ir kaitinu, dar neuzvirus pienui pradedu pilti kruopas ir maisau, naim niam. vanduo uzvirdamas apdoroja puoda tada pienas taip nekimba prie dugno. vandens daug nepilu, kose netokia skani gaunas.
Maišau kol užvirs, maišau kol beriu kruopas, maišau kol verda kruopos, žodžiu kol verda visą laiką maišau.
O šiaip tai, dažniau praktikuokitės
Po kokio penkto karto ir puodas neprisvils, ir košė gausis niam niam
O šiaip tai, dažniau praktikuokitės
Po kokio penkto karto ir puodas neprisvils, ir košė gausis niam niam
Mane vyras pamokė virt, tai nė karto nėra pritraukę Užvirinu vandenį, tada į kitą indą įpilu šaltą pieną ir ten supilu manus, viską išmaišau, ir tik tuomet supilu į verdantį vandenį. O po to maišau (nepasakyčiau, kad labai jau intensyviai). Košytė gaunas Jokių sulipusių gabalų, jokių pritraukimų. Ir labai greit išverda.
reikia pilti manus i dar nepradejusi virti piena, viena ranka po truputi pilti manus, kita maisyti ir maisyti kol isvirs kose, tikrai nera sunku ir gaunasi
o as savaip verdu. hm. reiks pabandyt cia kelis patarimus. pas mus namuose su kose tokia istorija.. elektrine virykle staigiai neprisuksi karscio, as visada verdu kruopas ant vandens, visa laika maisau. jei jau manu kose nei sekundei neatsitraukiu, maisau. tuomet kai jau kruopos isverda pilu piena vel viskas perkaista, uzverda, dar paverda, vis maisau.. gale dedu ziupsneli druskytes ir cukraus ir sviesto ir vis maisau. nuimu uzdengiu dangciu ir leidziu dar pastovet pora min. tada lius. o kad guzuliuku nebutu labai labai leta srovele is puodelio pilu i verdanti vandeni kruopas ir labai intensyviai maisau
QUOTE(Svajone_25 @ 2013 01 15, 17:38)
reikia pilti manus i dar nepradejusi virti piena, viena ranka po truputi pilti manus, kita maisyti ir maisyti kol isvirs kose, tikrai nera sunku ir gaunasi
Naudoju ta pacia technika ir tikrai neprisvyla tiesiog beriu manus i salta piena ir nuolat maisau, ne kartelio nebuvo prisvile
Aš pirmiausia užverdu vandenį, tada pilu šiek tiek pieno ir palaukiu kelias minutes tada po truputį pilu manus, gerai maišant, kad gumulėlių nebūtų....tada maišau, maišau, maišau...gal kokias 2-3 min ir viskas nei prisvyla, gražiausia košė gaunasi šiandien kaip tik viriau
nemoku isvirti koses,kad prisviltu,ot vaikysteje megau gramdyti,gardumynas man buvo,su sesute pesdavomes,kam puodas atiteks ))
pas mane puodas storu dugnu,turbut todel ir nesvyla.tikriausiai dar nuo puodo priklauso,va emaliuoti arba plonos skardos-cempionai prisvilimo ))
pas mane puodas storu dugnu,turbut todel ir nesvyla.tikriausiai dar nuo puodo priklauso,va emaliuoti arba plonos skardos-cempionai prisvilimo ))