Įkraunama...
Įkraunama...

Pienių medus ir pienių vynas...

Labai reik pienių vyno ir pienių medaus recepto. Gal kas žinot? Labai reik, kol dar pienės neperžydėjo blush2.gif Plzzzzz ax.gif
Atsakyti
Radau kazkokiuose forumuose, siaip ir paciai butu idomu pabandyti ax.gif

Bendras turis - 18 litru.
Reikia: 10 l. pieniu ziedeliu (nuskintus tik geltonus vidurelius, nes zalieji lapeliai duos kartuma); apie 4 kg cukraus (pirmas dejimas -1 kg, po 4, 10,20 dienu dedame po 1kg); 20g. citrinos rugsties; 5g. maistinguju medziagu (amonio clorido NH4Cl); 10 vnt apelsinu (gerai nulupti virsutini ir baltaji sluoksnius ir visa minkstima sumaigyti); 900 g. razinu be kauliuku.
Ziedelius uzpilti siltu vandeniu, istirpinti 1 kg. cukraus ir sudeti visa kita. Laikyti atvirame inde, apristame marle, siltoje patalpoje, kiekviena diena pamaisyti ne maziau 2 kartus. Po 4-5 dienu nuspaudziame ir iskosiame, istirpiname 1 kg. cukraus, supilame i rauginimo inda su vandens uztvara.
Pieniu vynas tinka vartojimui kai pasibaigus silpnajam rugimui dar ji palaikysime apie metus laiko.


paeksperimentavau su pienemis.Kibira pieniu galvuciu uzpyliau verdanciu vandeniu ir para laiko laikiau.Po to pienes nusausinau.Gautą arbata praskiedziau vandeniu,idejau cukraus ir Svedisku vyno mieliu........
Greitasis rugimas praejo stypriai,letas -labai letas,dabar neburbuliuoja-bresta turbut.Nervina skaidrumas,kazkokia balksva spalva.Taip turi buti,ar dar nuskaidres?Skonis dabar svelnus,saldokas,kvepia medum ir razinomis.


Jeigu pieniu vynas nebeburbuliuoja, butinai ji reikia nupilti nuo nuosedu, pravedinti (apie 10 -15 min stipriai plakti, kad isgaruotu visos anglies dioksido dujos, labai gerai plakasi su elektriniu mikseriu), pastatyti i vesesne tamsia patalpa (apskritai visi vynai, ipac sviesus, visose jo darymo fazese turi buti tik tamsoje) ir kas 3 men nupilineti nuo nuosedu. Po 9 men. vynas bus skaidrus ir malonaus skonio.


Pasinaudojau kolegu patarimu.Silicio koloidinis tirpalas su zelatina puikiai nuskaidrino vyna.Tiesa,skaidrumas nera toks briliantinis kaip vynuogiu vyno.Spalva -siltai gelsva su zalsvu atspalviu.Skonis svelnus saldziarugstis,gyliai gerkleje paliekantis gaivinanti kartuma.Sakyciau-eksperimentas pavyko


drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pienių medaus žinau, bet pati nebandžiau.
250 pienių žiedų(be kotų),
1l. vandens,
1kg. cukraus.
Parą palaikyt, nukošt ir virt 1h.

Lėksiu ir aš į kaimuką, prisirinkt švarių, ekologiškų smile.gif pienių
Atsakyti
QUOTE(ELZYTĖ @ 2005 05 21, 14:54)
Pienių medaus žinau, bet pati nebandžiau.
250 pienių žiedų(be kotų),
1l. vandens,
1kg. cukraus.
Parą palaikyt, nukošt ir virt 1h.

Lėksiu ir aš į kaimuką, prisirinkt švarių, ekologiškų  smile.gif pienių

Siandien kaip tik toki medu ragavau, labai skanu. Ir svarbiausia, skaniai kvepia.
Atsakyti
Kaip Įdomu.Okoks jo skonis, na, į ką panašus?
Atsakyti
QUOTE(mergina @ 2005 05 22, 07:38)
Kaip Įdomu.Okoks jo skonis, na, į ką panašus?

Taigi mano zinute paskaityk, ten raso apie skoni wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 05 21, 15:30)
Labai reik pienių vyno ir pienių medaus recepto. Gal kas žinot? Labai reik, kol dar pienės neperžydėjo blush2.gif Plzzzzz ax.gif

Atsakyti
As pieniu vyna darau daug metu. Mano receptas toks: vienam litrui vandens reikia pririnkti 200-250 pieniu ziedu kartu su zalia ziedo apacia, bet be koteliu. Koteliai duoda kartuma. Pvz. jei planuojate pasidaryti 10 litru vyno, tai reiks 2000-2500 pieniu ziedu. Geriausia rinkti sauleta diena ir sausus (be rasos). Ziedus uzpilti verdanciu vandeniu ir laikyti 2-3 paras, retkarciais pamaisant. Po to, tirscius isspaudziame ir ismetame. Lieka tamsios spalvos pakankamai murzinas vanduo. Si vandeni perkosiame per 4 sluoksniu marle ir supilame i stiklini buteli. Ipilame virinto ir atausinto iki 30 laipsniu vandens tiek, kad iki butelio virsaus dar liktu oro tarpas. Pvz. i 20 litru buteli galima pripilti skyscio ne daugiau kaip 18 litru, o i mazesne talpa atitinkamai. Supilame i buteli 2 kg istirpinto cukraus. Pageidautina ideti 30-50 g maistiniu aktyvuotu mieliu. Aisku geriau naudoti vyno mieles. Krastutiniu atveju galima mieliu atsisakyti is vis. Mieles aktyvuojamos taip: pasirinktas mieliu kiekis suberiamas i puoduka, uzpilamas cukrumi ir nedideliu kiekiu vynui paruosto vandenio (is butelio). Po 1-2 val mieles prades putoti, tai reiks, kad jos jau aktyvuotos. Tada supilame i buteli, suplakame. Butelis uzkemsamas ir isvedamas guminis ar kitoks vamzdelis, kurio galas panardinamas i vandeni, kad i buteli nepakliutu oras. Mazdaug po paros prasides aktyvus burbuliavimas. Jam sumazejus, mazdaug po 4-5 dienu, ipilama cukraus apie 1-1.5 kg ir kai vel beveik dings burbuliavimas (mazdaug po savaites ar ilgiau) vel prideti paskutine porcija cukraus iki 1.5 kg. Tai priklauso nuo jusu skonio. Sis etapas tesis ilgai. Kai atsiras butelio dugne nuosedu, jas butina pasalinti, atsargiai nupilant skysti. Paprastai po 2-3 menesiu vynas ima skaidreti, nuosedos nupilamos. Mazdaug rugsejo menesi vyna galima ispilstyti i mazus butelius ir sandariai uzdaryti. Vynas pradedamas naudoti lapkricio menesi. Gero apetito.
Atsakyti
Na ka turim, prašom:
1.Pienių vynas smile.gif
Renkam pienės. Saulėtą dieną aišku.Tik galvutės.Sudedam ir užpilam karštu virintu vandeniu.Paliekam 3 dienom.Tada reikia perkošti,išspausti sultys iš 2 citrinų, dedam cukrų ir razinas.Apdengiam indą su marlę ir paliekam kad burbuliuotų. Po to supilam i butelį ar sloiką kokį, užmaunam guminę pirštinę su skylutę kur nors padarytą.Kada nustos burbuliuoti reikia atskirti nuo nuosėdų ir sudėti cukrų. Tada perpilti į butelius ir sandariai uždaryti.Padėtį į vėsią vietą. Gerti geriausia po kokių 3 mėn.
1 litrinis stiklaisni gėlių
2 citrinos
Cukrus 0,5 kg
Razinos
3 litrai vandens
2.Reiks: 2 apelsinų, 2 citrinų, 1,25 kg cukraus, 4,5 ltr virinti karšto vandens,
mielės + 225 galvučių pienių.
Galvutės sudedam į plastmasinį kibirą ir dedam smulkiai pjaustyta odelę citrinų ir apelsinų.Dabar eilė vandeniui.Paliekam 3 dienom ramybėje kartais pamaišyt reikėtų.
Nukošiam visą tą masę, supilam sultis nuo citrinų ir apelsinų, cukrų ir gerai išmaišom.Dabar mielių galima dėti.Uždengiam ir į šiltą vietą pastatom.
3. Tris kg gėlių,užpilam 1 litrų karšto virinto vandens ir laukiam 2-3 dienos. Nukošiam dapilam vandens iki 1 litro, pašildom ištirpinam 1,25 kg cukraus, pilam sultys 1 citrinos ir 1 apelsino, mielės ir razinas dedam.Trys dienas burbuliuoja.Tada spylam į butelį su vazdelių.Kada nustos burbuliuoti perpilam į butelius, uždarom, laukiam kokius 3 mėn mažiausiai.
Atsakyti
Na, pabandžiau aš išsivirt tą vadinamąjį pienių medų, kur 400 žiedų reikia virinti 0,5l vandens su čiut čiut citrinos ir 1 kg cukraus. Nusivyliau. Vienas cukrus ir tiek. Kiek vėliau mėginsiu kitą receptą, kur nieko net virinti nereikia, tik permalti žiedus su mirkytom razinom. Skamba ir sveikiau, ir skaniau smile.gif

o pienių vyną ką tik užraugėm. Tikėsimės, kad pirmas blynas nebus prisvilęs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2005 05 21, 15:30)
Labai reik pienių vyno ir pienių medaus recepto. Gal kas žinot? Labai reik, kol dar pienės neperžydėjo blush2.gif Plzzzzz ax.gif

pažiūrėk čia pienių vynas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzduce: 15 gegužės 2006 - 17:04
pries valanda iraugiau pieniu vyna ,recepta radau knygoje .
2,5 litro pieniu ,bet bezalioos apacios
2 apelsinai
300 gramu razinu,1 kg. cukraus
5 gramai citrinos rugsties
visa tai 5 litrams vyno .

pienes ,pjaustytas razinas ,pjaustytus apelsinus uzpilti 2,5 litro vandens ir palikti siltai rugti .po 3 dienu nukosti supilti istirpinta citrinos rugsti ,mieles ,ir 1kg. cukraus ,istirpinto 0,5 litre vandens.viska ibuteli ir ...su vamzdeliu .nupilinet kokius 3 kartus .
tik su tom vyno mielem sudetinga .neradusi iobuoliu vyna idejau sausu mieliu ,tai smirda vynas mielem .osiandien radau ,kaip pasidaryt gyvu mieliu naturaliai .rusijoj taip daro .i 200 gramu obuoliu sulciu ipilt 2 saukstus cukraus ,uzvirt ,ir pastatyt ant silumos rugti .,opaskui tiesiai i pieniu vyna .po3 dienu .gal bus gerai
Atsakyti