Įkraunama...
Įkraunama...

Mažojo Gabrieliaus istorija

Norėčaiu parašyti apie savo krikštasūnį Gabrielių. Jūs tikriausiai skaitėtė pernai lietuvos ryte ar žiūrėjote laidą Srovės apie vaikutį Kauno klinikose,apie kurio mirtį buvo pranešta motinai, o kai atvažiavo pasiimti laidoti kūnelio jis gyvas. Nors as tik krikstamote, bet esu artimesnė Gabrieliui net gi už motiną. kai gimė Gabrielius, mano sesuo grįžo į kaimą o vaikutis liko Kauno klinikose, jis gimė 650 gr, Aš gyvenu Vilniuje ir mano finansiniai ištekliai leidžia labiau pasidomėti vaikeliu, o sesuo dar turiejo pasirūpinti likusiais 6 vaikučiais.Aš kiekvieną dieną 10 val. po gydytojų vizitacijos skambinau gydytojui paklausti apie mažylio būseną ir kiekvieną kartą buvo duodama apie 30proc. kad gal išgyvens. Seseriai pasiūliau pakrištyti. Krikštynos įvyko Kaunoklinikose. Vienoje palatoje buvo 5inkubatoriai su tokiais kūdikiais kaip Gabrielius. (kaip vėlaiu sužinojau GAbrielius vienintelis išėjo gyvas iš tos palatos) Kai jįpamačiau širdyje suvirpėjo, jis negali mirti, jis tikrai išgyvens).
Kai man sesuo pranešė apie jo mirtį verkiau (nors esu stipri amenybė, mažai kada verkiu, bet tada verkiau) negalėjau patikėt ....... o kai iš klinikų paskambino sesers vyras ir pasakė kad jis gyvas, as jau tikejau jis gyvens.
Visu mėnesiu skambinau klausiau apie jo būklę, jam buvo daug krizių:žarnyno operacija, plaučių operacija, pakilusi temperatūra, tai jau leidžia pačiam kvėpuoti, tai jis vėl su aparatu, tai vandenys ant smegenų ir t.t. Kaip rytas taip naujiena tai pagereja, tai pablogėja. Mano darbovėteje apie 11 užedavo direktorius ir klausdavo kaip ten kokios naujienos, o grupės merginos 10 val sakydavo laikas skambink.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jasta: 03 liepos 2008 - 15:21
Na ir kaip dabar sekasi tokiam istvermingam berniukui g.gif blink.gif
Atsakyti
Visus mėnesius skambinau klausiau apie jo būklę, jam buvo daug krizių:žarnyno operacija, plaučių operacija, pakilusi temperatūra, tai jau leidžia pačiam kvėpuoti, tai jis vėl su aparatu, tai vandenys ant smegenų ir t.t. Kaip rytas taip naujiena tai pagereja, tai pablogėja. Mano darbovėteje apie 11 užedavo direktorius ir klausdavo kaip ten kokios naujienos, o grupės merginos 10 val sakydavo laikas skambink. Ir kai jį perkėlė iš normalią palatą tai jau buvo laimėjimas. Mano sesuo iš paskutinių pinigėlių važiavo į Kauną jo lankyti kelio į ten ir atgal 40 litų. Mes su ja ejome vel pas mera kitur praseme kad skirtų būsta normalesnį kad ji galėtų parsivežti vaikutį, bet visur vėl atsimušėme į sieną, vaikutį pervežė į Alytaus kūdikių namus, jis dabar auga ten.Jo tėvas paliko šeimą savo visu 7 vaikus ir išėjo pas kitą. Mano seseriai prasidėjo depresija, ji prašė padėti bet jai buvo visur atsukta nugara, tik viena soc darbuotoja ja palaiko. Kai mano kitos sesrs vaikas susirgo piktybiniu veziu ji augino ir jos 3 vaikus. Dabar ji keliasi is duobės, aš atvažiuoju ir pažiuriu jos vaikus kad ji galėtų aplankyti Gabrielių. Liepos 7 d jam sueis metukai. Jeigu jis gulėtų Vilniuje aš lankyčiau jį kiekvieną dieną. Norėjau paimti jo laikiną globą bet neduoda, motinos tesės neatimtos, o motinai neatiduoda.Sesuo sakė nenuleis rankų ir toliau kovos už vaiką. Aš labai norėčiau bent laikinai suteikti jam namus, bet nežinau kur toliau kreiptis, įstatymas soc darbuotojų pusėje, bet nežmoniškumo.
Atsakyti
Gan liūdna istorija verysad.gif apie vyrą išvis tyliu - jis pasirinko lengviausią kelią, pabrukęs uodegą pasišalino cool.gif

Tas visų valdiškas abejingumas, tikrai žudo doh.gif

Sėkmės ir ištvermės tavo sesutei 4u.gif didelės kantrybės jai 4u.gif
Atsakyti
Na paskaiciau as ka Jus rasot ir negalejau neisikisus, sakot motinai neapribota motinystes valdzia, bet juk niekas nedraudzia vaikeli auginti pas save kol jam yra tik laikinoji globa. Skirtumas tas, kad jai motina nedes pastangu ji susigrazinti, jai bus neterminuotai apribota motinos valdzia ir nustatyta Gabrieliui nuolatine globa. Nebent vaikas turi rimtu sveikatos sutrikimu, gal todel Jums neduoda globoti ar Jusu galimybes finansines neleidzia? Kazkaip neaisku!!! Kyla daug klausimu... Siuo atveju soc. darbuotoju rankose valdzios yra mazai, vaiku globa sprendzia vaiko gyvenamosios vietos Vaiko teisiu apsaugos skyrius, gal Jus kreipkites tenai ir Jums viska isaiskins konkreciau... Pati dirbu Kauno Vaiko teisiu apsaugos skyriuje, todel siuose reikaluose nusimanau...
Atsakyti
Dievuliau, skaudžiausia, kad šioje situacijoje "dalinamas" vaikas. unsure.gif O kaip jis dabar jaučiasi? Ar sveikutis? Gal jis turi rimtą negalią, kad Jums jo neduoda laikinai globoti? O mama ar stengiasi stotis ant kojų, kad vaikus išlaikyti ir mažėlį pasiimti iš Vaikų globos namų? Gal bandyti kreiptis ne tik į jos gyvenamosios vietos seniūniją, o bandyti ieškotis pagalbos ir kitur, stotis eilėn socialiniam būstui gauti? O gal ji turi būstą, kur gyventi? Papasakokite plačiau apie viską, juolab, kad Vilmonas yra šios srities žinovė ir gali patarti kakiek.
Atsakyti
liudna ... graudu ....
bet tai realybe unsure.gif
Atsakyti