sveikos mergaites,gal kas zino koki receptuka agurkiukus skaniai uzraugti?
AŠ tai raugiu šitaip:
dedu į kibirą sluoksniais krapus ir agurkus, imetu kelias skilteles česnako, ir užpilu karštu vanedniu, į 1litrą vandens dedu 1 valgomą šaukštą druskos keliu į balkoną ir maždaug porą parų nelendu, o paskui va ir dabar pietus pavalgiau su šviežrūgiais agurkėliais
dedu į kibirą sluoksniais krapus ir agurkus, imetu kelias skilteles česnako, ir užpilu karštu vanedniu, į 1litrą vandens dedu 1 valgomą šaukštą druskos keliu į balkoną ir maždaug porą parų nelendu, o paskui va ir dabar pietus pavalgiau su šviežrūgiais agurkėliais
O gal įdomumo dėlei kam nors patiks toks variantas: veiksmas vyksta panašiai, kaip ankstesniuose receptuose, tiesa, laikaus aukso vidurio ir užpili agurkus vasarošilčiu vandeniu, bet esminis pointas - prikraunu daug daug ir kuo įvairesnio "šieno" be tradicinių česnakų, krapų, vyšnių serbentų lapų dar pridedu ir juozažolės, mėtų, mairūno, baziliko, kiečių ir t.t. Skonis kaskart vis kitas, prilausomai nuo "kompozicijos" ir niekad nenusibosta.
NUTINAI ISBANDYSIU,MANISKIUI LABAI JAU PATINKA
Ką tik sumaklinau agurkelius taip: vienam litrui vandens dėjau 2 šaukštus druskos (gana sūrokai gavosi), pridėjau vyšnių, serbentų, krienų lapų, pipiriukų grūdelių ir česnakiuko. Dabar jau laukiu nesulaukiu rezultato
man ir labai skanu , ypač prie bulvių košės .... visad darau iš akies..dedu česnako nemažai ir stabarų,vyšnių lapų ir t.t.
Laba Na ką, išbandžiau Jūsų receptus (iš kiekvieno po biškį) ir jau antrą partiją užraugiau o prieš tai net neįsivaizdavai kaip ką reik daryt
as irgi siemet pirma kart pati marinavau (nes su actu dariau)
einu ir as tada raugt agurkelius.. is pasakojimu labai gardziai nusimato... O jus kai raugiat galiukus nupjaunat ar ne?
QUOTE(Neringa8 @ 2009 07 10, 02:10)
einu ir as tada raugt agurkelius.. is pasakojimu labai gardziai nusimato... O jus kai raugiat galiukus nupjaunat ar ne?
tie galiukai kartus buna, tai cia pagrindine priezastis kodel as juos nupjaunu
Sveikos , pas mus jau pasirodo pirmi agurkeliai, o nusimato ju labai daug tai reiks ir man silpnai parauginti, tai kek supratau tai jeigu nenoriu kad būtų labai jau sūdyti tai dieti tik 1 šaukšta druskos vienam litrui ?