Įkraunama...
Įkraunama...

Nikstelėjau koją

Siandien labai nesekmingai kritau ir nykstelejau peda. verysad.gif Grizus namo uzdejau salti ant tos vietos. Pedos dalis istino ir yra skausminga tik kai einu. Ka dar galeciau padaryt, kad greiciau atstatyt peda. Nuo salcio jau peda net nutirpo, sakau, gal reik elastiniu stipriai subintuot? g.gif O ar tiktu vadinamieji karsti tepaliukai? Nemanau, kad ten kas nors sudetingiau yra- peda spalvos nepakeite tik istino vienoj vietoj mastau.gif .
Atsakyti
oi doh.gif čia mano nuolatinė trauma...
pirmą parą rekomenduojamas tik šaltis (aišku nereikia pastoviai šaldyt), o paskui jau galima ir visokie tepaliukai, jei skauda - vaistai nuo skausmo. Elastinis bintas niekuo jau dabar nepades - tik jei jauti, kad nelabai stabiliai statai koją - tada geriau apvynioti.
sekmės gydantis! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dotiokyte @ 2008 07 11, 08:26)
Siandien labai nesekmingai kritau ir nykstelejau peda. verysad.gif Grizus namo uzdejau salti ant tos vietos. Pedos dalis istino ir yra skausminga tik kai einu. Ka dar galeciau padaryt, kad greiciau atstatyt peda. Nuo salcio jau peda net nutirpo, sakau, gal reik elastiniu stipriai subintuot? g.gif  O ar tiktu vadinamieji karsti tepaliukai? Nemanau, kad ten kas nors sudetingiau yra- peda spalvos nepakeite tik istino vienoj vietoj mastau.gif .

Man degtnes kompresas padejo del tinimo,greit praejo.Gal keturias dienas nelabaia galejau vaksciot,skaudejo.Gal po kokiu 2 savaiciu visiskai skausmas praejo.
Atsakyti
Siaip traumell geras tepalas nuo visokiu patempimu ir traumu wink.gif 4u.gif
Atsakyti
Na ir aš pasisakysiu. tai nutiko mano vyrui:
prieš kokius 3 mėnesiu žaisdamas krepšinį nikstelėjo koją, na traumatologas sakę : "stiprus raiščių patempimas", vaikščiojo jis su elastiniu bintu ir t.t., žodžiu praėjo. prieš 3 savaites vėl nikstelėjo, eidamas gatve. tai mes vėl taip pat gydėm, FASTUMGELIS ir elastinis bintas, kad koja stabilesnė būtų. Tai va dar ir spec kojinę nupirkom, kad raičiot to elastinio nereiktų. Žodžiu viskas lyg ir praėjo. ir praeitą savaitgalį išvažiavom į kaimą, paplaukiojom vandens dviračiais. (čia jau buvo praėję geros dvi savaitės po paskutinio patempimo ir gydymo). iš ryto žiūrim visa ta jo čiurna, kaip 100 uodš sukasta. na kadangi kaimas, nieko blogo nepagalvojom. Va kita dieną jam ėmė tinti ta čiurna, niežti ir paraudo. Nuvažiavom pas šeimos daktarą, tas nusiuntė pas dermatologą. ir ką manot, čia nuo FASTUMGELIO ir saulės (nors kaip jau minėjau tas FASTUM buvo prieš dvi savaites naudotas, o gydytoja sako, nors ir prieš mėnesį).
Žodžiu, ir toliau jam blogėjo, išmušė koją (kalbu apir čiurną, kuri buvo telta F.) tokiom didelėm pūslėm. Tos pūslės kokių 5lt. monetos dydžio. Tos pūslės ne vienintelis negerumas, nes jis vaikščiot negali, nes koja sutinus ir žiauriai skauda. tai va nuo vizito pas gydytoją jau trys dienos praėjo, o man toks vaizdas, kad tik blogėja. Atėjau čia pabėdavoti, ir aptikau čia temelę, kaip tik tokią, nuo ko mum viskas prasidėjo.
Moralas. Atsargiai su tais tepalais.
Atsakyti
oijjj radau savo traumos temelę biggrin.gif
taigi kaip buvo man..... lankau dailųjį čiuožimą...ir aišku koks sportas be traumų doh.gif
ant ledo pasisukau pėdą ir smarkiai patempiau čiurnos raiščius. Čiurna ištino, visa laimė kad nepakeitė spalvos...
visą dieną šaldžiau, nuvykau pas gydytoją...sprendimas žiaurokas - mėnuo, du be jokio sporto, įtvaras (elastinis), tepalai savo nuožiūra (tik pradžiai liepe fastum patepti kad neatsirastų mėlynės) ir viskas....
tuomet prisiklausinėjau visų sportininkų ir jų mamų biggrin.gif pradėjau vartoti traumelio tepalą IR traumelio tabletes (visas traumelis yra tik heomopatinis)
nu nepasakyciau akd man tas efektas kazkoks stulbinamai geras buvo...tepiau tam kad sirdziai ramiau butu

tuomet susisiekiau su ex krepsinio rinktines mediku...ir jis pasake - tepk ka nori, raisciai atsistato po 6 savaičių... ir niekas kitas nepadės tik laikas ir poilsis

nu ir ką, laukiau, nesportavau du mėnesius, ir dar po tų dviejų mėnesių pradžia buvo itin sunki, ir netgi patindavo koja po treniruočių...
o dabar jau praėję yra 4 mėnesiai ir tik dabar aš jau pilnai nieko nejaučiu 4u.gif na dar būna jeigu sporto metu kur nors į keistesnę padėtį pastatau koją (matyt ant sužalotos vietos pataikau) tai suskausta
bet jau skaitau save pasveikus bigsmile.gif

ir dar "paguodai" turiu šį tą pasakyti
jeigu raiščiai jau pažeisti....jie suauga, bet nebe tokiu pačiu audiniu todėl yra silpnesni. Taip kad jeigu vieną kartą gerai timptelėjot.... būkit atsargūs, nes antrą kartą taip pat timptelti yra kur kas didesnė tikimybė ... deja deja...
Atsakyti
tai temele taip pat ir mano pagrindines traumos.bet du kartus nepasimokiau.brangiosios,jei tik naudojat tokio pobudzio tepaliukus kaip fastumgeli ar kokius kitus skirtus raisciu patempimui,tai jokiu budu nekaitinkit saulej tos vietos(soliariume taip pat),nes kankinsites nuo alerginio isberimo dilgelynes!!antra karta-ir nepasimokiau!!kazkoki kosmara teko iskest! blink.gif
Atsakyti
tai gi - gydo tik laikas ir ramybė smile.gif
aš kai seniau sportuodavau ir nelabai saugodavau - tai kartą per mėnesįar du visada nykstelėdavau koją - kartais stipriau, kartais mažiau, jau maniau, kad visą gyvenimą taip bus, bet dabar nesportuoju - tai raiščiai tikrai stipresni... bet paskutinį kartą traumą gavau sėdėdama... kažkaip kreivai padėjau ir neatlaikė...
Atsakyti
ir man tokia nelaimė atsitiko sad.gif( jau savaitė rytoj, bet koja kaip kalade.. nebe violetinė bet mėlyna sonuose, padas ir pirstai mėlyni.. sad.gif o veiklos labai daug.. kiek galima vaikščioti? pavyždžiui jei su elastiniu bintu subintavus.. ir šiaip per kiek laiko jum praejo? anes neužilgo nusimato dar ir kelionė sad.gif(
Atsakyti
QUOTE(laur* @ 2011 07 21, 22:48)
ir man tokia nelaimė atsitiko sad.gif( jau savaitė rytoj, bet koja kaip kalade.. nebe violetinė bet mėlyna sonuose, padas ir pirstai mėlyni.. sad.gif o veiklos labai daug.. kiek galima vaikščioti? pavyždžiui jei su elastiniu bintu subintavus.. ir šiaip per kiek laiko jum praejo? anes neužilgo nusimato dar ir kelionė sad.gif(

ale persisviesk ,gal raistis truko,nejuokas..
Atsakyti
buvau, šviečiau, tai sake tik kad patempti.. blush2.gif
Atsakyti
Help! Prieš keletą metų nikstelėjau čiurną, ji lyg ir sugijo, o šiemet vėl timptelėjau, ir kaulas ėmė pastoviai išnirinėt. Vaikščiodama nelabai galiu remtis šita koja, ją dažnai skauda. Daktaras paskyrė reabilitacinius pratimus, bet man sunku patikėti, jog jie padės-juk viskas dėl senos traumos. Gal kas sprendėt šią problemą operacija? Skaičiau internete, kad tai operuojama, bet kaip žmonės paskui jaučias, kiek tai padeda-nėra info...
Atsakyti