Įkraunama...
Įkraunama...

Penki tibetiečių pratimai

Sveikos merginos

Gal kas nors atliekate tibetiečių pratimus? Parašykite savo nuomonę apie juos. 4u.gif
Atsakyti
Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Satina @ 2005 05 26, 16:08)
Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu verysad.gif




Taip satina čia ko gero tie pratimai, nes jų daugiau negalima daryti kaip 21. smile.gif Bet kaip kiti reikalai, biggrin.gif pvz.: ar pasikrauni energijos visai dienai?ar sumažėjo svoris?


Atsakyti
Na, svorio tai nesekiau, nes tuo metu nebuvo reikalo jo mesti, ale dabar yra blink.gif Tiesą pasakius, gal per trumpai dariau, kad kažką ypatingo pajusčiau, bet laiptais tikrai lengvai laksčiau. Nžn, gal buvo ir dar kokių gerų dalykų, bet kadangi sąmoningai jų nesiekiau, tai gal ir nepastebėjau. Bet kokiu atveju blogiau nebus. Svarbu turėt valios kasryt tuos pratimus daryti. Ir nenuolaidžiauti sau, nes vieną rytą leidau sau nepasimankštinti, nes prasčiau jaučiausi, tai po to vis dažniau rasdavau kokių nors priežasčių (pvz. skubu, padarysiu vakare, ar kt.)
Atsakyti
Labas visoms
Atleiskit, kad taip ilgai neparašiau šių pratimų. ax.gif Taigi:

[COLOR=red]I. Atsistok tiesiai, rankas ištiesk į šalis, kad delnai būtų nukreipti į grindis.Sukis pagal laikrodžio rodyklę nesustojant 21 kartą.

2.Atsigulk ant nugaros, ištiesk kojas, rankas priglausk prie šonų delnais į grindis. Įkvėpdama kelk kojas kiek daugiau nei 90 laipsnių kampu ir galvą, kol smakras atsirems į krūtinę.
Kojos turi būti tiesios, o pėda su blauzda sudaryti statų kampą.Iškvėpdama pro nosį ar burną lėtai nuleisk kojas ir galvą.

3. Atsiklaupk ant kelių taip, kad šlaunys sudarytų statų kampą. Keliai vienas nuo kito turi būti 10 cm atstumu. delnus uždėk ant šlaunų po sėdmenimis. stuburas tiesus, smakras remiasi į krūtinę. Įkvėpdama kelk galvą, tiesdama smakrą kuo auksčiau, ir loškis atgal. galvą užversk tiek, kad nejaustum diskomforto. grįždama į pradinę padėtį iškvėpk.

4. Atsisėsk tiesiai, į priekį ištiestomis kojomis. Delnus padėk šalia klubų ant grindų. Smakrą atremk į krūtinę. Įkvėpdama lenk kelius ir kelk aukštyn dubenį taip, kad padais liestum žemę. Galvą atlošk atgal tiek, kiek gali.Grįždama į pradinępadėtį iškvėpk.

5. Atsigulk remdamasi į žemę delnais ir kojų pirštais. Ir kojos, ir rankos turi būti apie 50 cm atstumu viena nuo kitos. Galva pakelta ir atlošta.Laikydama kojas ir rankas tiesiai įkvėpk ir kelk sėdmenis bei lenk smakrą iki krūtinės taip, kad kūnas sudarytų taisyklingą trikampį. grįždama į paradinę padėtį iškvėpk.


VISUS PRATIMUS REIKIA ATLIKTI 21 KARTĄ.[/COLOR]

SĖKMĖS SPORTUOJANT thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šitie pratimai tikrai yra jėga. Problema yra ta, kad daugelis susigundo juos daryti, bet deja, ne visi turi valios kasdien juos atlikti. Aš pati diena iš dienos juos darau jau keletą metų, mano mama gal jau kokius 8 metus. Tiek ji, tiek aš esam jais labai patenkintos. Galiu pasakyti, kad tikrai verta juos daryti, nes:

kiekvieną dieną pamankštinamas kūnas (raumenys ir ypač visi sąnariai),
suteikia fizinės ištvermės, energijos,
lankstumo,
sumažina ir palaiko pastovų kūno svorį,
didina atsparumą peršalimams žiemą,
lėtina senėjimo procesus (p.s. Tibeto vienuoliai juos laiko jaunystės eliksyru)

Čia aprašiau savo ir savo mamos asmeninius pastebėjimus darant šiuos pratimus. Tiesa, didžiąją dalį pratimų mes darom ryte (pvz., 17), o likusią dalį (t.y. 4) -vakare, nes taip patariama knygelėj apie šiuos pratimus.




Papildyta:
Dar pridursiu, kad jei juos darysit ne kiekvieną dieną, gero efekto nesitikekit. Tai sėkmės visoms sportuojant, įrodykit sau, kad galit. victory.gif
Atsakyti
Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau smile.gif, svarbu prisiversti. Aišku, pirmą savaitę (kaip ir buvo rašyta anksčiau) pradedama daryti nuo trijų kartų ir taip septynias dienas iš eilės, po to kiekvieną savaitę dar pridedami du kartai. T.y. pirmą savaitę darai 3 kartus, antrą - 5, trečią - 7 kartus ir t.t., kol pasieki 21 kartą. Jei kas neaišku, prašom klausti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(acė @ 2007 07 17, 13:13)
Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau  smile.gif, svarbu prisiversti. Aišku, pirmą savaitę (kaip ir buvo rašyta anksčiau) pradedama daryti nuo trijų kartų ir taip septynias dienas iš eilės, po to kiekvieną savaitę dar pridedami du kartai. T.y. pirmą savaitę darai 3 kartus, antrą - 5, trečią - 7 kartus ir t.t., kol pasieki 21 kartą. Jei kas neaišku, prašom klausti  mirksiukas.gif

buciau dekinga, jeigu 5 pratima paaiskintumet, nes man kaskodel visiskai neaisku kaip ji daryt blush2.gif
bandziau suprast pagal sirdeles+ ideta instrukcija, bet neaisku man ar cia ant pilvo ar ant nugaros reikia gultis? jeigu atsigulciau ant nugaros tai kaip tada koju pirstais i zeme remtis, o jei ant pilvo tai tada kokiu budu smakra lenkti iki krutines blink.gif na aiskiai kaska pripainiojau cia, nes man kaskaip neimanomai skamba...

Atsakyti
Šiaip tai ant pilvo atsiguli, nors pagal mano aprašymus tai neatsiguli, o tiesiog "pakimbi" (remiesi) delnais ir pėdų pirštais virš grindų. Pacituosiu, kaip penktas pratimas aprašytas mano knygelėj:

"Pasisukame veidu į grindis, remdamiesi delnais ir pėdų pirštais, nutolusiais vienas nuo kito per 60 cm. Rankos ir kojos ištiestos. Apeigą (čia šitie pratimai vadinami apeigomis) pradedame padėtyje, kurioje rankos yra statmenai grindims, o stuburas išlenktas lanku taip, kad kūnas kybo virš grindų. Kiek galima daugiau atlošiame galvą. Dabar sulenkiame kūną per klubus taip, kad rankos, liemuo ir kojos sudarytų trikampį, tuo pat metu smakrą prispausdami prie krūtinės. Po to grįžkime į pradinę padėtį. Kvėpavimas: gilus įkvėpimas pakeliant kūną, iškvėpimas - pakimbant virš grindų. Jau po savaitės pradėkite nuleidinėti kūną taip, kad jis susiliestų su grindimis. Po kurio laiko įpraskite įtempti raumenis tiek aukščiausioje, tiek žemiausioje pozicijoje".

Šiaip pastebėjau, kad kiti šiek tiek kitaip daro šituos pratimus, bet aš darau pagal savo knygelę, nes ji paremta Piterio Kelderio knyga, kurioje autorius pasakoja apie vieno britų pulkininko Bradfordo kelionę į Tibetą, kur jis ir atrado Tibeto vienuolius ir jų "jaunystės eliksyro paslaptį". (Mums, aišku, toli iki tų vienuolių ir niekad negyvensim taip, kaip jie, bet jų pratimais pasinaudoti verta.) 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

pasiskaiciau jusu aprasymus ir pradejau daryti. Mano galva cia labai gera manksta tinginiams smile.gif Bent jau pokolkas, kol tik po tris kartus reikia kartot - isjudina ryte ir daug laiko neatima smile.gif

Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti.

Ir dar del 1. - tai tik atsistoji ir sukiesi aplink savo asi ir viskas? g.gif

Is anksto aciu
Atsakyti
QUOTE(Aysha @ 2007 08 13, 17:10)

Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti.



4. pratimas:
"Atsisėdame ant grindų, kojos ištiestos (į priekį), pėdos viena nuo kitos nutolusios 25 cm. atstumu. Nugara tiesi. Delnais, pirštais į priekį, atsiremiame šalia sėdmenų į grindis. Po to smakrą prispaudžiame prie krūtinės. Vėliau atlošiame galvą kiek galima atgal ir tuo pat metu pakeliame liemenį į viršų, kad keliai būtų sulenkti, o rankos liktų tiesios. Nugara turi būti lygiagreti grindims, o blauzdos - statmenai. Šioje padėtyje įtempiame visus raumenis, o po to - atpalaiduojame ir grįžtame į pradinę padėtį.
Svarbu nepamiršti kvėpavimo. Keliant nugarą įkvėpti ir, kol bus įtempti raumenys, sulaikyti kvėpavimą. Grįžus į pradinę padėtį ir palenkus galvą į priekį, iškvėpti."

1. pratimas:"
Stovime tiesiai, ištiesę rankas (į šonus) lygiagrečiai grindims pečių aukštyje, delnais į apačią. Pradedame suktis apie savo ašį pagal laikrodžio rodyklę..." - labai paprasta smile.gif

Tikiuosi, dabar aiškiau. Jei kas, klausk.
Papildyta:
Tiesa, šių pratimų sportu tinginiams tikrai nepavadinčiau, nes lengva daryti, kol nepasieki pilno pratimų skaičiaus, va paskui tai jau daug kam būna sunku, net labai... prisiverst daryt kiekvieną dieną smile.gif , bet kas tikrai nori, tas daro, kaip pvz. aš biggrin.gif .
Atsakyti
http://www.pratimai.tai.lt/
Atsakyti