sveikos mamytes labai noreciau kad man padetumete kaip padaryti spyrguciu lietuviskiems patiekalams? nes niekada nedariau, o mama taip pat niekada negamindavo is lietuviskos virtuves.o gal kas paro ir netik spirguciu padaza o ir kitoki labai prasau pasidalinkit idejomis
Labutis, as darau visai paprastai ir tradiciskai: ant silpnos ugnies pakepinu juostelemis pjaustytus lasinukus (rukytus arba ir zalius), tada suberiu kubeliais pjaustyta svoguna, vel pakepinu. I pabaiga idedu grietines ir vsio Dar kartais krapiuku imetu
QUOTE(neringute22 @ 2008 07 21, 21:16)
o miltu tirstumui ar kokio krakmolo nededat ?
Galima ir nedeti, tik as taukus nupilu nuo spirguciu, o paskui grietineles ipilu.Sutirsteja ir taip.
as nei miltu nei krakmolo nededu
Man labiausiai patinka padažiukas iš šviežios, o ne rūkytos mėsytės. Ją supjaustau, iščirškinu su prieskoniais, įdedu susumulkintą svoguniuką, įdedu susmulkintus džiovintus ir verdančiame vandenyje išmirkytus grybus, įpilu kažkiek to vandens, kuriame mirko grybai ir galiausiai- daug grietinės kas mėgsta džiovintus grybus, tai skaniau negali būti
QUOTE(driu @ 2008 10 14, 14:26)
Man labiausiai patinka padažiukas iš šviežios, o ne rūkytos mėsytės. Ją supjaustau, iščirškinu su prieskoniais, įdedu susumulkintą svoguniuką, įdedu susmulkintus džiovintus ir verdančiame vandenyje išmirkytus grybus, įpilu kažkiek to vandens, kuriame mirko grybai ir galiausiai- daug grietinės kas mėgsta džiovintus grybus, tai skaniau negali būti
as irgi taip darau.....liuks padaziukas
mano padažiukas prie cepelinų :rūkytus pjaustytus kubeliais lašinukus ar šoninę pakepinu paskui sudedu svogūną pjaustytą kubeliais,barstau šaukštą miltų,gerai išmaišau ir pilu pieno,pamaišau,kai užverda ir sutirštėja įberiu krapukų ir viskas
As bulviu plokstainiui darau spirgucius: pakepinu pjaustytus rukytus lasinukus, svoguniuka ir farso maza gabaleli (nugnybiu nuo farso ), tada dedeu grietines ir pipiriuku
aciu visiems uz patarymus
padažiuką ruošiu į keptuvę įpilu porą šaukštų alyvų aliejaus,jame pakepinu šviežios mėsytės,apkepinu,suberiu svogūnus ,tuomet įdedu gabaliuką sviesto,baigiant įpilu pienuko{viską partoškinu.
Jeigu ruošiu su spirgučiais,juos paspirginu,gerai,riebalus nupilu ,keptuvėje lieka spirgai,įdedu sviestuko šaukštą,kitą ir įpilu grietinę išmaišytą su pienuku,įberiu kokių prieskonių.
Jeigu ruošiu su spirgučiais,juos paspirginu,gerai,riebalus nupilu ,keptuvėje lieka spirgai,įdedu sviestuko šaukštą,kitą ir įpilu grietinę išmaišytą su pienuku,įberiu kokių prieskonių.