Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

sveiki. labai noreciau sulaukti atsakymo, nes pradejus tuo dometis siaubingai issigandau...
siandien gydytoja atlikdama profilaktine apziura (pirma karta, man - 20) echoskopu uzsimine aptikusi gimdos endometrioze "normos ribose". patare bent 12men. vartoti kontraceptines tabletes. ar tureciau sunerimti? buciau paklausinejus daugiau bet kas ta endometrioze tik dabar suzinojau.. siaubingai skamba.. verysad.gif labai prasau atsakyti...
tiesiog niekaip nesuprantu kaip tokia baisi liga gali buti "normos ribose"? gal jos nera, bet gali atsirasti..? ajaj.. sad.gif
is anksto dekoju uz atsakyma!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 27 gegužės 2005 - 22:57
Manau, kad nerimauti jums tikrai nerieikia.Endometriozė pasireiškia daugybe kitų klinikinių požymių,o ne vien tik ultragarsiniu vaizdu.
Kodėl sergama endometrioze,iki šiol tikslai nežinoma,todėl ir apsisaugoti iš anksto neįmanoma.
Atsakyti
Laba diena,

Norėčiau sužinoti, ar galima susilaukti vaikelių, sergant endometriozė. Ir koks šios ligos gydymas?
Gydytoja, sakė, kad yra tik endometriozės pradžia, nors jau du metai, kaip tepa prieš menėsines, ir jei norim vaikų liepė bandyti pastoti. Jau šį mėnesį galvojau,kad pvyks, bet vakar kaip visada pradėjo tepti (22 ciklo dieną) cry.gif , nors pykinimas, atsiradęs prieš savaitę, nedingo. Testas - neigiamas.
Jau pusę metų kaip geriu Duphaston.
Atsakyti
Viskas priklauso nuo ligos stadijos, jos išplitimo laipsnio. Jei Jūsų gydytoja mano, kad pastoti galite, vadinasi iš tiesų endometriozė tam neturi trukdyti.
O šios ligos gydymas dažniausiai yra tik simptominis ir taip pat priklauso nuo stadijos.
Atsakyti
O ką tepimas prieš mmm yra endometriozes pozymis? o kokių dar pozymių yra? kaip endometriozė nustatoma? Ačiū.
Atsakyti
"Šokoladinės" išskyros prieš ir po mėnesinių gali būti vienas iš endometriozės požymių.Tačiau diagnozuoti galima tik apžiūrėjus pacientę.
Atsakyti
Atsiprašau, gal galėtumet paaškinti kaip endometriozė galima pamatyti apžiūros metų? Echoskopijos reikia ar ir šiaip matosi?
Atsakyti
Endometriozės židiniai gali būti įvairios lokalizacijos, todėl kai kuriuos galima pastebėti apžiūros metu, kai kurios formos endometriozę galima įtarti tiriant ultragarsu, kartais tenka atlikti laparoskopiją.Visa tai priklauso nuo ligonės nusiskundimų -skausmų pobūdžio, vaisingumo funkcijos, ir t.t.
Atsakyti
labas vakaras,
tik siandien suzinojau kas tai yra ir baisiai issigandau...man jau keli metai tepa po menesiniu rudomis isskyromis, reguliariai lankydavausi pas ginekologes, bet jos nieko nepastebejo. o dabar jau kelinta diena jauciamas kazkoks skausmelis slapinantis, bei lytiniu santykiu metu. man tuoj 24m. vaiku dar neturiu, bet labai noriu. ar gali tai buti endometrioze? gal galima ateiti pas jus issitirti? kiek kainuoja konsultacija? tepinelis?
Atsakyti
Nemanau, kad jums endmetriozė,tačiau tiksliai pasakyti galima tik apžiūrėjus.
Mūsų kabinete apžiūra kainuoja 60 lt, vaginalinė echoskopija 60 lt, tepinėlis 15lt.
Atsakyti
Laba diena,

Po ilgokos pertraukos, kuomet mmm metu naudojau tamponus, prisiklausius apie jų neigiamą poveikį, vėl perėjau prie įklotų. Kai naudoju įklotus, ant jų lieka mažesni ar didesni kraujo krešuliukai, įtariu, kad tai atsiskyrusi gimdos gleivinė. Nežinau, ar ne be reikalo rūpinuos, bet man iškilo štai koks klausimas: jei žmogus naudojasi tamponais, gleivinė neturi kaip pasišalinti (tamponas užkemša ertmę), o endometriozė atsiranda tuomet, kai gimdos gleivinės audiniai veši už gimdos ribų. Tai ar nebus taip, kad būtent tamponų naudojimas sukelia endometriozę? Prasau, paneikite arba patvirtinkite mano spėliojimus, nes baigiu išproteti, įsivaizduodama, kaip po 5m. naudojimosi tamponais mano vidue išsivystė endometriozė...
Aciu už atsakymą.
Atsakyti
Jūsų supratimas apie endometriozės atsiradimą yra klaidingas. Iki šiol niekas tiksliai negli pasakyti kokia endometriozės priežąstis. Gleivinė, kuri šalinasi mėnesinių metu jau niekur implantuotis tikrai negali. O tai, ką Jūs matote ant paketo, tai makštyje sukrešėjęs kraujas, kuris, jei tamponas būtų makštyje, susigertų į jį dar iki sukrešėjimo.
Taigi, tamponai ir endometriozė, neturi jokio ryšio.
Atsakyti