QUOTE(jolitka @ 2005 05 28, 21:54)
Pas močiutę radau tokį daiktą: metalinį, apačioj voveruškos forma, o į ilgį eina kotas. Sakė laikant už koto tą voveruškos dalį reikia merkti į tešlą. Bet ji tiksliai neprisimena recepto. Gaudavosi tokios labai traškios. Gal kas žinote tikslesnį receptą???
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2 stiklinės grietinės, 100g miltinio cukraus, truputis druskos.Kiaušinius išplakti, supilti grietinę, suberti druską ir miltus, labai gerai išplakti. Tešla turi būti tirštumo kaip lietiniams.Formelė įkaitinama riebaluose, kuriuose virsi, panardinama į tešlą ir skubiai leidžiama į įkaitintus riebalus.Verdama, kol žagarėlis iškrenta.Ataušinus pabarstoma cukraus pudra.