Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(mikke @ 2007 01 05, 23:09)
O galima laimeti byla pries ta rabinata?? g.gif Tai rabinatas nera auksciausias valdzios organas pas juos?? Cia vel galiu nusigrybaut blush2.gif bet man is tiesu idomu ax.gif

mikke, giliai kapstai, nors ir man idomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 00:09)
O galima laimeti byla pries ta rabinata?? g.gif Tai rabinatas nera auksciausias valdzios organas pas juos?? Cia vel galiu nusigrybaut blush2.gif bet man is tiesu idomu ax.gif

Negirdejau,kad laimetu,nors duoda ji i teisma,Izraelyje yra sava konstitucija,ten ne koranu viskas grindziama,tad jei tas rabinatas is tiesu objektyviai neduoda leidimo tuoktis,tai zinoma,bus priverstas ji duoti.Taciau zydai turi dar viena kelia-net ne zyde moteris gali patapti zyde-tai daroma per 2 metus intensyviu mokslu,kuriu metu studijuojama Tora,mokomasi hebraju ir t.t. po to laikomi labai sunkus egzaminai,o po to atsivertimo,ji oficialiai sinagogoje pristatoma kaip zyde,bet tai sunkus kelias be galo.Taip igyvendinama Izraelio nuostata,kad zydas yra tas,kuris save tokiu laiko ir ispazista judaizma.
P.S.Rabinatas yra administratorius religiniuose reikaluose.Jei nori tuoktis Izraelyje,reikia jo leidimo,taciau yra tukstancia poru,kurie grizo i savo pazadeta zeme susituoke jau senai savoj saly,ju santuokos yra galiojancios,ju niekas neanuliavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 05 sausio 2007 - 23:21
QUOTE(Shater @ 2007 01 05, 23:14)
Taciau zydai turi dar viena kelia-net ne zyde moteris gali patapti zyde

O kodel tik moteris?? O ne zydas vyras negali tapti zydu?? g.gif
Nors, turbut, geriau pasiimsiu enciklopedija ir pati truputi apie Izraeli pasiskaitysiu, kazkaip idomu pasidare blush2.gif

Sutinku su tavim, kad tikri zydai yra puikus zmones, na bent jau tie, kuriuos as pazistu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikke: 05 sausio 2007 - 23:31
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 00:25)
O kodel tik moteris?? O ne zydas vyras negali tapti zydu?? g.gif
Nors, turbut, geriau pasiimsiu enciklopedija ir pati truputi apie Izraeli pasiskaitysiu, kazkaip idomu pasidare blush2.gif
Sutinku su tavim, kad tikri zydai yra puikus zmones, na bent jau tie, kuriuos as pazistu smile.gif

Ir vyras gali,be abejo,tiesiog mes apie moteris uzsikalbejom, as uzmirsau ,yra specialus terminas,reiskiantis atsivertima,tik as pamenu,kaip mano drauge zydaite nuejo i tokia paskaita,kur rabinas deste Tora toms moterims. Ji buvo kitu reikalu, taciau mandagiai palauke,kol ta paskaitele baigsis,kad pasikalbetu su juo.Grizusi ji man sake,kad ne jos nervams tokias nesamones klausyti,kad ji yra emancipuota moteris,todel tikrai negaistu laiko kasdien po 4 valandas sedeti ir klausytis,kokia protingai nuolanki turi buti zyde zmona ir kaip gaminti koserini maista ir pan.Jau geriau gyventi ne santuokoje ir vakarieniauti restoranuose,o per saba keliauti prie negyvosios juros i SPA, o ne kalbeti maldas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 06 sausio 2007 - 13:50
QUOTE(Shater @ 2007 01 06, 13:47)
Jau geriau gyventi ne santuokoje ir vakarieniauti restoranuose,o per saba keliauti  prie negyvosios juros i SPA, o ne kalbeti maldas.  drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif nu protinga ta tavo drauge lotuliukas.gif

Aciu, Shater, kad netingi man tinginei paaiskint 4u.gif gi galeciau pati kur nete pasiskaityt blush2.gif
O tu pati gal esi gyvenus Izraelyje??
Atsakyti
Sveikos,turiu ir as tokia panasia problema.Antro vaiko susilaukiau ne nuo savo buvusio vyro,bet dar tada nebuvau issiskyrus.O istatymai musu deja tokie kad norint kad vaikas negautu buvusio sutuoktinio pavardes reikia kad po istuokos praeitu 300 dienu.Tikrasis vaiko tevas primazysta savo tevyste,mes gyvenam kartu,ir suprantama jis pyksta kad jo vaikas nesioja svetimo vyro pavarde.Bet as nezinau ka daryti kad pakeis vaiko pavarde,gal jus kas nors zinot.Buciau labai dekinga!!! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 14:59)
lotuliukas.gif nu protinga ta tavo drauge lotuliukas.gif

Aciu, Shater, kad netingi man tinginei paaiskint 4u.gif gi galeciau pati kur nete pasiskaityt blush2.gif
O tu pati gal esi gyvenus Izraelyje??

JO,man teko laime 2005 metais 2 menesius gyventi ir keliauti po sia sali.Ech.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 14:08)
Sveikos,turiu ir as tokia panasia problema.Antro vaiko susilaukiau ne nuo savo buvusio vyro,bet dar tada nebuvau issiskyrus.O istatymai musu deja tokie kad norint kad vaikas negautu buvusio sutuoktinio pavardes reikia kad po istuokos praeitu 300 dienu.Tikrasis vaiko tevas primazysta savo tevyste,mes gyvenam kartu,ir suprantama jis pyksta kad jo vaikas nesioja svetimo vyro pavarde.Bet as nezinau ka daryti kad pakeis vaiko pavarde,gal jus kas nors zinot.Buciau labai dekinga!!! verysad.gif

mano seseriai ta pati problema, o dabar viskas per teismus, na ex'as turi atsisakyti, o sitas patvirtinti, kad jo vaikas.
Na zo nepavydziu, ne kiek suprantu, tai tik pinigu ismetimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 01 06, 15:14)
mano seseriai ta pati problema, o dabar viskas per teismus, na ex'as turi atsisakyti, o sitas patvirtinti, kad jo vaikas.
Na zo nepavydziu, ne kiek suprantu, tai tik pinigu ismetimas doh.gif

na supranti bet problema tame kad as net nzn kur tas mano eks yra,ir apskritai kur kreiptis
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 14:18)
na supranti bet problema tame kad as net nzn kur tas mano eks yra,ir apskritai kur kreiptis

mano seseriai metrikacijoj aiskino kaip kas kur, na kur poto reiks eiti, o as tai nelabai zinau. Tai ir tu nueik ar paskambink i metrikacija ir ten turetu pasakyti kur tau eiti.
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 01 06, 14:10)
JO,man teko laime 2005 metais 2 menesius gyventi ir keliauti po sia sali.Ech.... wub.gif

Grazu ten?? blush2.gif Gal visgi susigundysi kada zydaite tapt mirksiukas.gif
O ten ne taip paprasta nuvaziuot, ar kaip??

QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 14:08)
Bet as nezinau ka daryti kad pakeis vaiko pavarde,gal jus kas nors zinot.Buciau labai dekinga!!! verysad.gif

Kol buvai nestuke.gif butum galejus biologinio tevo pavarde vaiko gimimo liudijime irasyt - reikejo visiems 3 nueiti pas notara. O dabar tik per teismus viskas vyks - pirmiausia reikia nugincyti oficialaus vyro tevyste, o po to tikrasis tetis pripazins vaika ir duos savo pavarde.
As irgi niekaip nepradedu sito reikalo tvarkyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 15:24)
Grazu ten?? blush2.gif Gal visgi susigundysi kada zydaite tapt mirksiukas.gif
O ten ne taip paprasta nuvaziuot, ar kaip??
Kol buvai nestuke.gif butum galejus biologinio tevo pavarde vaiko gimimo liudijime irasyt - reikejo visiems 3 nueiti pas notara. O dabar tik per teismus viskas vyks - pirmiausia reikia nugincyti oficialaus vyro tevyste, o po to tikrasis tetis pripazins vaika ir duos savo pavarde.
As irgi niekaip nepradedu sito reikalo tvarkyt blush2.gif

kai pasigimdziau dukryte puse metu jos neregistravau nes nenorejau duot buvusio eks pavardes,bet cms man paaiskino kad pirma reik uzregistruot o tada kreiptis i teisma del tevystes anuliavimo,bet viskas nera taip paprasta,as daviau o teismas man atmete ieskini tipo irodyk kad jis negali but tevas ir t.t Tada nuleidau rankas,ai galvojau veliau kada,bet juk reikia viena karta uzsiimt.As visa ta dariau pries 4 metus galvojau gal kas pasikeite
Atsakyti