Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

[quote=Medinis,2008 03 26, 11:58]
Jūs blogai manote.
[/quote]
+1

[quote=Lucca,2008 03 26, 17:00]
[quote=Savannaa,2008 03 26, 10:54]
As asmeniskai, jei tevas nesirupina, nesidomi vaiku (pinigu davimas ar alimentu mokejimas, tai ne rupinimasis, o pareiga !) iskart pakeisciau pavarde. AS VIENA VAIKA AUGINU, TAI KAM MAN KAZKOKIA SVETIMA PAVARDE g.gif
MANAU, NESUDETINGA TA PAVARDE PAKEIST !

Sutinku ,gerai sakai.Musu TETIS 8 m nei susitinka,nei domisi,nei finansiskai padeda,bet TETIS,nes Gimimo liudijime irasytas...o pavarde tik teismo keliu galiu pakeisti...jau ruosiuosi ...nes savo noru nesutinka is principo cool.gif
[/quote]

Deja, vaikui pavarde pakeist sudetinga sad.gif
Mano ex- neuzka nesutinka duot leidima... per teisma- ilgas procesas, ir siaip advokatas mano sake, kad labai sunku, tuo labiau ex laik nuo laiko bendrauja su dukra, ir moka alimentus, todel jo nuomone siuo klausimu bus svarbi...

O as nenoriu atimti is vaiko tevo, ar dar kaip nors ju santykuius gadinti esu isitikinus, kad laikui begant ex ir taip tuos santykius susigandins pats)...
Tiesiog man nusibodo pasienyje aiskinti, kad tas vaikas- mano dukra...
Dukra sako, kad nesijaucia seimos nare- nes as, mano vyras turim viena pavarde- o jos pavarde kitokia... Net prasiau dukros, kad ji su savo biologiniu tevu pakalbetu - bet tam dzin!
Atsakyti
Ar yra cia tokiu, kurie sukebejo pakeisti vaiko pavarde po skyrybu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2008 04 04, 13:56)
Ar yra cia tokiu, kurie sukebejo pakeisti vaiko pavarde po skyrybu?  g.gif

O kam ją keisti? Tegu naujas vyras vestuvių ceremonijos metu ištaria, kad paima žmonos pavardę ir viskas bus tvarkoje.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 04 04, 14:01)
O kam ją keisti? Tegu naujas vyras vestuvių ceremonijos metu ištaria, kad paima žmonos pavardę ir viskas bus tvarkoje.

gy-gy-gy Isivaizduoju, kaip mano ex apsidziaugtu, kai suzinotu, kad jo pavarde nesioja dar ir mano naujas vyras smile.gif
Klausimas nebuvo- ar verta, ar neverta keisti... Pakeist norisi ir man, ir mano naujam vyrui, ir kas yra zymiau svarbiau musu dukrai... Beje, is biologinio nieks jokiu teisiu neatimineja ir net neketina... Bet Jus mane prajuokinot - grisiu namo, butinai vyrui papasakosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2008 04 04, 14:04)
Bet Jus mane prajuokinot - grisiu namo, butinai vyrui papasakosiu  lotuliukas.gif

Tai pats lengviausias kelias suvienodinti pavardes. Ir beje paprastesnis - dvigubai mažiau dokumentų keisti...
O į jūsų klausimą, tai manau žinote, kad vaiko pavardę galima pakeisti, kai pasikeitė tėvų pavardės. Kai tėvų pavardės skiriasi, tai arba tėvai sutars kokia bus pavardė, arba galima kreiptis į teismą ir įrodinėti, kad nepakeitus pavardės vaikas žiauriai kentės.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 04 04, 14:11)
Tai pats lengviausias kelias suvienodinti pavardes. Ir beje paprastesnis  - dvigubai mažiau dokumentų keisti...
O į jūsų klausimą, tai manau žinote, kad vaiko pavardę galima pakeisti, kai pasikeitė tėvų pavardės. Kai tėvų pavardės skiriasi, tai arba tėvai sutars kokia bus pavardė, arba galima kreiptis į teismą ir įrodinėti, kad nepakeitus pavardės vaikas žiauriai kentės.

taip, jus teisus visa ta informacija jau zinau smile.gif tiesiog noreciau realiu pavyzdziu... siuo metu bandau tartis su ex... bet, turiu nuojauta, kad neduos jis leidimo.... o teismo nenoreju, tuo labiau rezultatas nenuspejamas
Atsakyti
Pas mus panasi situacija. Vaikai jau keli metai nenustygsta, kad nenori tevo pavardes. Vyriausiajai jau po 1,5 metu bus 18 metu. Tad sakau, kad gales pabandyti, suaugusi. O kiti labai pergyvena. Juo labiau, kad po skyrybu susigrazinau savo pavarde. Idomu, ar teismas atsizvelgtu, kad vaikai isgyvena jog su manim skirtingos pavardes ir galu gale jie is tevo patyre daug skausmo, jis iki siol daug meluoja , zada ir neistesi, ir i metus uzsuka tik karta. Jei net nesirupina ir nemoka alimentu. Gal butu svaru del visu kartu pakeitimo pavardes kreiptis? Blogiau nebutu
Atsakyti
QUOTE(urantija @ 2008 04 04, 23:49)
Pas mus panasi situacija. Vaikai jau keli metai nenustygsta, kad nenori tevo pavardes. Vyriausiajai jau po 1,5 metu bus 18 metu. Tad sakau, kad gales pabandyti, suaugusi. O kiti labai pergyvena. Juo labiau, kad po skyrybu susigrazinau savo pavarde. Idomu, ar teismas atsizvelgtu, kad vaikai isgyvena jog su manim skirtingos pavardes ir galu gale jie is tevo patyre daug skausmo, jis iki siol daug meluoja , zada ir neistesi, ir i metus uzsuka tik karta. Jei net nesirupina ir nemoka alimentu. Gal butu svaru del visu kartu pakeitimo pavardes kreiptis? Blogiau nebutu

Siaip, kaip man aiskino advokatas teisme pakeisti pavarde labai sunku, reikes irodyti, kad tai bus vaikams naudinga... o jei tevas priestarauja- tai tures savu argumentu - vaikai prie tos pavardes priprato, vaikai ji myli, jis vaikais rupinasi.... doh.gif
Atsakyti
Na jei tokie teiginiai butu, tai liuks. Vaikai priprato prie pavardes-jie net sasiuvinius uzsirasineja mano pavarde, ir tarp musu buna pykciu del to, nes jie tiesiog nekencia savo pavardes. Tevas myli taip, kad i metus tik karta pro sali vaziuodamas viena vaika mate. O rupinasi taip, kad net alimentu puse metu nemoka. Jei panasus klausimai lemtu, tai nemastydama buciau teisme. Gal ir vertetu pabandyti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(urantija @ 2008 04 09, 00:06)
Jei panasus klausimai lemtu, tai nemastydama buciau teisme. Gal ir vertetu pabandyti... g.gif

Teismas pasakys paprastai - sulauks vaikai 18 metų ir tegu keičiasi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 04 09, 08:28)
Teismas pasakys paprastai - sulauks vaikai 18 metų ir tegu keičiasi.

Siaip, abejoju, kad butu toks atsakymas- nes siaip istatymuose mnumatyta galimybe pakeisti pavarde, ir jei tevai nesutaria - per teisma smile.gif
Manau, toki teismo sprendima galima butu apskusti- yra pagrindo ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2008 04 09, 12:15)
Siaip, abejoju, kad butu toks atsakymas- nes siaip istatymuose mnumatyta galimybe pakeisti pavarde, ir jei tevai nesutaria - per teisma smile.gif
Manau, toki teismo sprendima galima butu apskusti- yra pagrindo ...  g.gif

Stop stop stop... Įstatymuose nėra pasakyta, kad pavardė būtinai bus pakeista biggrin.gif Yra pasakyta, kad ginčas sprendžiamas teisme. O teismas gali nuspręsti paprastai (beje taip dažniausiai ir sprendžia), kad pavardė yra pavardė, nėra jokių įrodymų, kad vaikui pavardę reikia keisti, o jei norės, tai pasikeis, kai jam sukakos 18 metų.
Ir teismas bus visiškai teisus, nes dažniausiai nėra visiškai jokio reikalo keisti vaikų pavardes. Reikalas būtų, jei tarkim pavardė yra garsi ir neigiamame kontekste.
Atsakyti