Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(mikke @ 2006 06 18, 23:50)
Sveikos. Labai noreciau jusu patarimo smile.gif
Laukiuosi vaikelio nuo nelietuvio, taigi, susirupinau del tos tevystes ir pavardes. Is pradziu maniau, kad teisinga butu suteikti vaikeliui tecio pavarde. Juolab, kad pats tetis lyg ir noretu savo pavarde suteikti, taciau visai nezada remti finansiskai. Tai as ir pagalvojau - ar nebus jam per gerai?? Negi paskiau, noredama issivezti savo mazyli i uzsieni, turesiu gaudyti ta teti, o jis dar ims ir nesutiks. Ar nebus man daugiau problemu su ta tevyste?? Gal paprasciau butu suteikti savo pavarde, ir tiek.
Kaip jus manot??

O uz ka jam tokia garbe g.gif finansiskai jis nenori remti, o pavarde duok doh.gif nesamone. Jei nori pavardes, tegu ir finansiskai remia. O siaip tai kai noresi kur isvaziuoti is LT, tai ir turesi tetuka gaudyti laeidimo pasyti, o ir jis tures visas teisesi tavo vaikeli, taip, kad dar pagalvok, ar su tuo tetuku geruoju susitarsi, nes kiti buna specialiai pradeda kerstauti.
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2006 06 18, 23:50)
Sveikos. Labai noreciau jusu patarimo smile.gif
Laukiuosi vaikelio nuo nelietuvio, taigi, susirupinau del tos tevystes ir pavardes. Is pradziu maniau, kad teisinga butu suteikti vaikeliui tecio pavarde. Juolab, kad pats tetis lyg ir noretu savo pavarde suteikti, taciau visai nezada remti finansiskai. Tai as ir pagalvojau - ar nebus jam per gerai?? Negi paskiau, noredama issivezti savo mazyli i uzsieni, turesiu gaudyti ta teti, o jis dar ims ir nesutiks. Ar nebus man daugiau problemu su ta tevyste?? Gal paprasciau butu suteikti savo pavarde, ir tiek.
Kaip jus manot??

toks vaizdas, kad jis tik nori, kaip sakant, teritorija atsizymet - va, mano vaikas, nes pavarde mano. tai jei jau toks gerietis, tai tegu ir finansiskai padeda. nesuprantu tu diedu mastymo g.gif
as tokios nuomones - jei jus nesusituoke - duoti vaikui reikia mamos pavarde. ka gali zinot, kas susvies tetukui viena diena. ta tevyste tikrai gali paskui tik pries tave pacia atsisukt. ypac, jei jis nezada padet finansiskai, vadinas ne taip jam ir rupi tas vaikelis. be to, yra dar vienas dalykas - jis uzsenietis, tai gal tiesiog paciam vaikui butu geriau lietuvoj augt su lietuviska pavarde g.gif (jei tu pati, aisku LT gyveni?)
sakyciau, maziau problemu tiesiog duodant vaikeliui savo pavarde.
Atsakyti
Merginos, šiek tiek painiojate. Tėvystės nustatymas ir pavardės suteikimas yra skirtingi dalykai. Vaikui pavardė suteikiama pasirinktinai - tėvo arba motinos, tačiau tai nė vieno iš jų neatleidžia nuo pareigos pripažinti ar išlaikyti vaiką. Vaiką į užsienį galima išvežti be tėvo sutikimo tuo atveju, jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina. Mano asmenine nuomone, jei vaikas gyvena su motina, tai ir pavardė turėtų būti motinos, mažiau bus problemų.
Atsakyti
As is pradziu irgi galvojau, kad galima vaikuciui tik pavarde tecio suteikti (is tiesu, tai ne del to tecio rupinuosi, man svarbu tik tai, kas mano vaikuciui butu geriau - gal jam paciam kada nors noretusi tureti tecio pavarde), bet, pasirodo, tos pavardes negalima suteikti tol, kol teismas nepatvirtina tevystes su visom teisem ir pareigom. Va tada ir pagalvojau, maza kas atsitiks - kur as tada gaudysiu ta teti?? Bet vis sazine grauzti nenustoja - o gal tai neteisinga vaikelio atzvilgiu??
Ech, kaip sunku kartais vienai priimti sprendimus..
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2006 06 19, 16:54)
As is pradziu irgi galvojau, kad galima vaikuciui tik pavarde tecio suteikti (is tiesu, tai ne del to tecio rupinuosi, man svarbu tik tai, kas mano vaikuciui butu geriau - gal jam paciam kada nors noretusi tureti tecio pavarde), bet, pasirodo, tos pavardes negalima suteikti tol, kol teismas nepatvirtina tevystes su visom teisem ir pareigom. Va tada ir pagalvojau, maza kas atsitiks - kur as tada gaudysiu ta teti?? Bet vis sazine grauzti nenustoja - o gal tai neteisinga vaikelio atzvilgiu??
Ech, kaip sunku kartais vienai priimti sprendimus..

Dar kalusimas iskyla ar tas tetukas lankys vaikiuka, bet jei nezada finansiskai padeti, tai matyt ir lankymus jam bus nusispjauti g.gif
Na jei nors daznao bendrautu su beibiu, tai tada ir pavarde galima duoti.
Atsakyti
sakyciau, nesuk, Mikke, sau galvos ir duok vaikui savo pavarde.
nes kaip suprantu, su tetuku labai dar viskas neaisku, kaip ten bus toliau. tad kam cia sau papildomu problemu prisidaryti? irnesakyk.gif
Atsakyti
As tai paklausyciau leliux patarimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Norit, bajeri pasakysiu?? lotuliukas.gif
Paskambinau as tam savo teciui i uzusienius pries pora dienu ir, sakau, jei nori savo pavarde duoti, brangusis, tai teks ir pinigus siusti - cia tokia oficiali Lietuvos Respublikos politika smile.gif Ir ka jus sau manot - iki siol jo atsakymo nesulaukiu!!
Reikalas, rodos, issisprende, as galiu ramia sazine miegoti - juk kam mums toks tetis su savo pavarde reikalingas??
O be to, maniske pavarde dar ir grazesne ax.gif
Papildyta:
Aciu jums visoms 4u.gif
Atsakyti
na va kaip viskas greit ir paprastai issiprende lotuliukas.gif
kai uzsimenama apie pinigelius, greit vyrukams po kojom dulkes pasimato ir dingsta mums is horizontu. sikniai gun_bandana.gif
Atsakyti
Nors as is principo labai ziauriai ir nepykstu ant tokiu "pasiplaunanciu" vyruku, juk tai ne as, o JIE turi problemu, jei nesugeba suprasti, kas siame gyvenime yra tikrai vertinga.
Ir "pasiplaudami", as manau, jie praranda daugiau nei mes. Praranda tai, ko taip paprastai neikainosi ir nenupirksi.
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2006 06 22, 11:07)
jei nori savo pavarde duoti, brangusis, tai teks ir pinigus siusti - cia tokia oficiali Lietuvos Respublikos politika smile.gif 

Bet tu cia sauniai suskeliai thumbup.gif
O tetukui matyt rukas aptemde smegenine umn.gif lotuliukas.gif
Na ka tie ziopliai gali suprasti ka prarado, jei dar net nebuvo atrade doh.gif
Atsakyti
tai kad ju tokios mazos smegeneles, tai kur cia dar kazka suprast jiems irnesakyk.gif
Atsakyti