Man tai situacija ne iki galo aiški

Na pabambėjo, ir ką? Nedarys, ką liepei? tai jei nedarys, viena kalba, o jei tik bamba - kita

Tiksliau, jei bamba, tai aš nieko nedaryčiau. Ir kas, kad bamba? Gal jie bambėdami geriau dirba, koks mano reikalas... Jei užknisa, nusodink ramiai solidžiai, tik nepulk teisintis "nu čia ne aš sugalvojau...", nu

Principe tai tu turi pati žinot, kaip elgsiesi, visus variantus, čia tas pats, kaip auklėtoja daržely. Jei nevalgysi, būsi alkanas iki vakarienės. Jei mėtysi žaislus, eisi pasėdėt ant kėdutės, kad apsiramintum. Ir čia tas pats
Na, pvz. atsisėdi ir išdėstai - dabar planas toks, tu darai tą, tu aną, tu trečia, iki tada, kas turi kokių minčių, klausau. Ir kalbiesi
Manau, sugebi pagrįst, KODĖL daryti reikia taip, o ne kitaip, ir turi įgaliojimus planą pakeist, jei tikrai nusprendžiat, kad reikia? Dar, jei esi jų VADOVĖ, turėtum turėt įgaliojimus reguliuot jų atlyginimų dydį - na ar priedų kokių, ką aš žinau, kokia ten pas jus sistema. Ar šiaip ką nors, na kuo galėtum pagąsdint. Taigi mandagiai apie tai užsimeni, ir viskas

Šiaip jei netyčia neturi įgaliojimų spręsti, tada tau nepavydžiu

Nes tada nesi vadovas, o tik vadvo vietininkas žemėje, o jų akim žiūrint - skundikas pašiknotas

Ta prasme, kad apart paskundimo nieko daugiau negali padaryt. O iš skundimo gero nedaug. Jei daug skųsi, valdžia nuspręs, kad tu nekompetetinga pati tvarkytis, tai viena. Jei paskųstąjį iškvies ant kilimėlio, jis, be abejo išaiškins, kokia tu durna piemenė, tai antra... naudos nėr
Tai va jei netyčia iš nepatyrimo tų savo įgaliojimų neišsiaiškinai, tai pasiūlymas - mygom bėgi ir pirmiausia išsiaiškini

Dar gali pažiūrėt, kiek įgalioti yra analogiško lygio vadovai, logiška manyti, kad ir tu panašiai...
Dar gerai veikia "užkabint" ir "apvyniot" neformalų grupės lyderį ir skirti jam daugiau dėmesio - nu tipo papietauji su juo kartelį, apie jo žmoną vaikučius susižinai, su juo tariesi, smulkmenose klausi patarimo (TIPO! Sprendi pati). Tada jam jau nėr kaip ant tavęs - draugės - rėkt per gamybinį

Ir visa grupė lengviau pasiduoda. nes paprastai būna vienas vadas, o kiti tik šiaip rėkia, dėl kompanijos

Manipuliavimo pradmenis išaiškinau
Хрен, положенный на мнение окружающих, обеспечивает спокойную и счастливую жизнь.