Įkraunama...
Įkraunama...

Dygliuotojo ožerškio uogos (angl. goji berries)

QUOTE(Tepaluota @ 2014 08 28, 18:12)
Mergos, mergos, nežinot, kur pinigus dėt  doh.gif  "Sanitexe" per akciją šitas "stebuklas" 8Lt su centais už pusę kg kainavo  hihihi.gif


be ten jos gal su sieros dioksidu dziovintos, o ne sun dried? g.gif
Atsakyti
Pernai pradėjau prekaiuti goji sodinukais. Informacijos apie jo auginimo subtilybes mazai, todel siemet nuejau i seminara, kuris vyko Stulginskio Universitete muges metu. Ten pristae silkmedi ir goji. Daktare H.Danilcenko metus tyre si augala, o tiksliau jo uogas. Visas tas jo "stebuklingas" galias ir nauda iki siol laikiau reklaminiu burbulu ir netikejau, kad ten visko kurkas daugiau uz kitas uogas: saltalankius, aktinidijas, silauoges, serbentus ir t.t. Danilcenko visus tuos "mitus" patvirtino. Konkreciu skaiciu nepateike, taciau patvirtino, kad atskiru elementu ar vitaminu galima rasti atskirose uogose ar vaisiuose, taciau tokio koncentrato vienoje uogoje jai irgi dar neteko tirti.
Remiantis tuo, as irgi agituoju auginti (ne pirkti kazkaip neaiskai dziovintas, o patiems uzsiauginti) sitas uogas. Jau pernai paragavau pirmuju uogu nuo savo krumu. Skonis geresnis nei dziovintu. thumbup.gif Jei kam reikia sodinuku - i AZ...
QUOTE(SunnyMe @ 2013 10 10, 14:08)
Keista, kad žmonės nusipirkę goji uogų tikisi kažkokio efekto, nes vien uogos efekto neduoda. Tam, kad jos veiktų, pirmiausiai reik turėt tinkamą žarnyno terpę joms veikti. Jei užsiteršęs organizmas ir jis nėra niekad valomas, tai galima gert ką tik nori ir valgyt stebuklingas uogas, bet nieko nebus. Jos tikrai yra didelis gėris, bet komplekse su kitais faktoriais, suderinta mityba, pakankamai vandens, judėjimo ir deguonies.
Asmeniškai aš visada sirgdavau žiemą bent po kartą tai tikrai, tik susireguliavus mitybą ir pradėjus judėt tos uogos sakyčiau padėjo kažkiek gal. Aš jas valgiau visą žiemą, pradėjau nuo rudens ir nesirgau jokiais peršalimais, nebuvo net gerklės skausmo. Negalima teigti, kad vienas kažkuris produktas išgelbėjo, tad taip ir nesakau. Vartoti jų reikia nedaug, po šaukštą į dieną. Svarbu žiūrėti, kad jos nebūtų džiovintos chemikalais, o natūraliai.
Papildyta:
O čia dar šiek tiek info apie šį gėrį:

Goji uogos labiausiai vertinamos dėl jose esančių antioksidantų, todėl kartais vadinamos „Jaunystės eliksyru“. Šios uogos tai vienintelis natūralus germanio šaltinis, kuris naudingiausiais kovojant su vėžiu. Žmonės, kurie nuolat valgo goji uogas, rečiau serga širdies ligomis, diabetu, turi geresnį regėjimą ir stipresnį imunitetą. Jos puikiai tinka norint išvengti depresijos. Padeda, menopauzės metu, išvengti varginančių simptomų. Vartojamos kaip priešuždegiminė priemonė.

Maistinės goji savybės

Goji uogos pasižymi šiomis maistinėmis savybėmis:
Turi daugiau kaip 30 pagrindinių makro ir mikroelementų. Uogose yra cinko, kalcio, seleno, fosforo, geležies, germanio ir kt.
Net 18 amino rūgščių iš kurių 8 nepakeičiamosios amino rūgštys.
Turi B ir C grupės vitaminų.
Turi polisacharidų, kurie aktyvina ir palaiko imuninę sistemą.
Turi antioksidantų – fenolių ir karotinoidų (beta–karotino, likopeno, liuteino, kriptoksanktino ir kt.).

Goji uogose yra net 2 kartus daugiau antioksidantų nei žaliojoje arbatoje, o geležies net 15 kartų daugiau nei špinatuose.

Atsakyti