o ar yra naudos is ussaldytos mesos??? :/
QUOTE(miracleforever @ 2007 12 10, 14:06)
o ar yra naudos is ussaldytos mesos??? :/
jei lyginti su sviezia nesaldyta tai be abejones pastaroji vertingesne nei saldyta, taciau jei nera tokios galimybes nuolat tureti sviezios mesytes tai gerai ir saldyta

Aš darydavau taip:Išvirdavau mėsytę ir ją padalindavau po porciją,kiek vienai dienai reikia ir sudėdavau į atskirus mažus indukus ir kėkvieną dieną į padarytą daržovienę sudėdavau tai dienai skirtą mėsytę ir ji pašildavo


o va isvirta ir pasildyta turbut dar blogiau nei saldyta...kudikiams maisto nederetu kelis kartus sildyti
isvires ir patovejes maistas praranda savo verte.

QUOTE(Margareta @ 2007 12 11, 00:10)
o va isvirta ir pasildyta turbut dar blogiau nei saldyta...kudikiams maisto nederetu kelis kartus sildyti
isvires ir patovejes maistas praranda savo verte.


Mes mesa valgom kasdien. Tik viena diena kose buna ka tik isvirta, o antra diena - pasildyta, nes dazniausiai verdu 2 dienom. O rusi keiciam - 2 dienas versiena ar jautiena, 2 dienas - kalakutiena. Valgom be problemu. Viska ka mama isverda. Visada pagardinu sauksteliu aliejaus ar sviesto.
QUOTE(Ruta1992 @ 2007 12 10, 20:36)
Aš darydavau taip:Išvirdavau mėsytę ir ją padalindavau po porciją,kiek vienai dienai reikia ir sudėdavau į atskirus mažus indukus ir kėkvieną dieną į padarytą daržovienę sudėdavau tai dienai skirtą mėsytę ir ji pašildavo



As panasiai darau- isverdu mesyte dideliais gabalais ant mazos ugnies (kad neistirptu kai kurie baltymai),tada du kartus permalu ir viska i saldikli. 1 val pries valgant issitraukiu is saldiklio,idedu i lekste 3-4 saukstus mesos ir palieku atsilt. Paskui tiesiog suberiu i darzoviene. Man tai paprasciau,negu kad virt kiekviena syki po ta 50g gabaliuka. Be to, verdant toki mazyti gabaleli, prarandama daug vertingu medziagu,o ir mesa vistiek reikia ilgai virti.
as duodu versiena.Virdavau ir vistiena,bet dabar neperku


as duodu jautiena,kalkutiena lasisa ir visteina kartais,mesa saldau ne snera galimybes kasdien sviezia duoti
kokius galus tu mesu perkat? nugarines/ispjovas/krutinines/kumpi?
mano anyta liepe man pirkti jautienos ar versienos krutinine, tipo vertingiausia, bet ji tik su kaulu buna...
nusipikau tai prasikeikiau, nes riebalo pilna, dar tas kaulas
mano anyta liepe man pirkti jautienos ar versienos krutinine, tipo vertingiausia, bet ji tik su kaulu buna...
nusipikau tai prasikeikiau, nes riebalo pilna, dar tas kaulas

as vakuume per ku mesa
QUOTE(Dalytė @ 2007 12 18, 17:43)
kokius galus tu mesu perkat? nugarines/ispjovas/krutinines/kumpi?
mano anyta liepe man pirkti jautienos ar versienos krutinine, tipo vertingiausia, bet ji tik su kaulu buna...
nusipikau tai prasikeikiau, nes riebalo pilna, dar tas kaulas
mano anyta liepe man pirkti jautienos ar versienos krutinine, tipo vertingiausia, bet ji tik su kaulu buna...
nusipikau tai prasikeikiau, nes riebalo pilna, dar tas kaulas

as perku versiena tokia buna su kaulu...supjaustyta gabaliukais po kelis simtus gr. bet tikrai ne krutine

